MeoPL Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 Witam już pewien czas borykam sie z problemem zamierzam cos nowego dla siebie złożyć co myślicie o takim zestawie? mobo : dwie do wyboru na X38 ASUS P5E Gigashit DQ6 procek: przejsciowy 2160 w lutym chce penrynka chlodzenie na proca gelius pro pamieci: Twinmosy twisterki 2x1024 800mhz GR PRO OCZ sepcial ops 800mhz grafa zostaje pozniej chce wymienic na GF8800GT PCIexpressik 2.0 dysk zostaje zasilka chieftec 450w GPS-AA zostaje obudowa napewno coolermaster 690 bardzo fajna i przewiewna buda Zalozenia : wydajnosc dx10 pci2 ddr3 nie chce plyty za drogie co mozecie doradzic a moze cos na p35 kupic foxconn-a i pozniej w lutym zmienic plytke sam juz nie wiem ... Doradzcie , Innym doradzic umiem a sobie nie za bardzo:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 Wez Foxconna P35A i e2160 ;) Podkrecisz na 3GHz i bedzie git. Potem tylko procka wymienisz, albo mobo, a potem procka. ;) Na pewno na tym nie stracisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markom Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 a mozesz to wycenic ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 Co wycenic ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeoPL Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 (edytowane) powiedzmy ze mam okolo 2k na to:) Doradzcie cos czekam:) na jakas odpowiedz konkretna:) czy wogole oplaca sie w to x38 teraz inwestowac ... bo plyty sa drogie nie ukrywajac niestety ale znow pozniej sprzedawac ja? nie wie m czy to ma sens tymbardziej ze bede mial nowa wersje windy visty org i wiadomo przypisane do plyty a niechce do ms znow dzwonic zeby mi nowy klucz uaktualniali.. Edytowane 7 Października 2007 przez MeoPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 X38 ? IMO jeszcze dobrze ich nie znamy i był byś króilkiem doświadczalnym, jak Ci to nie przeszkadza, możesz brać ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mugrim Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 8800GT bedzie mialo PCI 2.0? Są wogole plyty glowne na to? Jesli juz sie podczepiam do tematu to spytam jeszcze czy jest sens zakupy plyty obslugujacej DDR3, np. modele ktore maja 4 gniazda ddr2+2xddr3 (ASUS 5PKC)? Zaluzmy ze ktos ma 2X1GB DDR2 i dolozyl by do tego 512ddr3 to to bedzie wspoldzialalo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeoPL Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 (edytowane) taaa wedlug wyczytanych danyc bedzie mialo 8800GT pci express2 hmm to chyba bede krolikiem doswiadczalnym:) tak jak bylo w przypadku mojej DFI:) tez jako pierwszy kupilem:) no nic chyba moj zestaw bedzie wygladal nastepujaco: asus P5e 720zl procek e2160 254zl pamiatki 2x1gb twisterki 260zl coolermaster 690 265zl kompa mysle do miesiaca kupie:) jeszcze wyjda chpsety z nvidii moze beda lepsze?;] zobaczymy narazie to zamierzam kupic Edytowane 7 Października 2007 przez MeoPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 8800GT bedzie mialo PCI 2.0? Są wogole plyty glowne na to? Jesli juz sie podczepiam do tematu to spytam jeszcze czy jest sens zakupy plyty obslugujacej DDR3, np. modele ktore maja 4 gniazda ddr2+2xddr3 (ASUS 5PKC)? Zaluzmy ze ktos ma 2X1GB DDR2 i dolozyl by do tego 512ddr3 to to bedzie wspoldzialalo? Z tego, co pamiętam, to DDR2+3 razem nie będą działały ... A P5KC to raczej crap, 3 fazy na procku. A 8800GT ma mieć PCI-E 2.0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekwisniewskipadl Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 taaa wedlug wyczytanych danyc bedzie mialo 8800GT pci express2 hmm to chyba bede krolikiem doswiadczalnym:) tak jak bylo w przypadku mojej DFI:) tez jako pierwszy kupilem:) no nic chyba moj zestaw bedzie wygladal nastepujaco: asus P5e 720zl procek e2160 254zl pamiatki 2x1gb twisterki 130zl coolermaster 690 265zl kompa mysle do miesiaca kupie:) jeszcze wyjda chpsety z nvidii moze beda lepsze?;] zobaczymy narazie to zamierzam kupic Przyjacielu a jesli ta plyta bedzie z [gluteus maximus]? Nie lepiej kupic np neo2-fir, odlozyc 350zl.. za pol roku jak wejdzie penryn to x38 bedize po 500zl, wtedy sprzedasz te mobo co kupisz za 200zl, i Ci jeszcze na browara zostanie :) osobiscie bym tak zrobil. Pozdrofka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeoPL Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 niby tak ale zapominamy o jednym:]bede miec nowa winde bo ta sprzedaje wraz z calym sprzetem i niechce caly czas na nowo klucza aktywowac za kazdym razem jak zmienie plytke;/ oto tez chodzi! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neoHannibal Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 Tak tez radzilem Meowi jak crash_zero - ja tez tak sprobuje zrobic podobnie hehe :) O co chodzi z ta rejestracja Visty? Jest jakas ograniczona liczba tych aktywacji czy co? Wlasnie sciagnalem sobie Windows Vista Buisness bo to najlepsza jaka na razie mam dostepna z uczelni za darmo i nie mowcie ze bede musial cos aktywowac??? Telefonicznie? A ta linia jest 0800? czy jak? Co za pa.... z tych M$ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeoPL Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 3 RAZY MOZESZ ZMIENIAC KLUCZ AKTYWUJAC GO NA NOWO ...;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neoHannibal Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 Zartujesz? Ale co jesli ja sobie moge sciagnac na nowo Viste? po prostu mam taka mozliwosc, ze kasuje jedna licencje i rejestruje nowa, ale to tylko na moje nazwisko, tzn ja moge z tego korzystac do czasu kiedy bede studentem Elektroniki na Polsl... w takim wypadku chyba bede mogl wiecej razy niz 3 zmieniac ta Viste, tzn plyty glowne ;p hehe bo w ostatnich 2 latach teraz juz bede mial 3;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...