vcarter Opublikowano 9 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2007 (edytowane) zrobilem formata w tym acerze i dalej monitor ciemny - w biosie i dosie oczywiscie tez ciemny wiec to nie wina sterownikow tylko chyba monitor juz pada ? ACER ma rok dopiero - czyzby juz do gwarancji szedl ? czy mozna jakos monitor rozjasnic ? Edytowane 9 Października 2007 przez vcarter Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_OskaR Opublikowano 9 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2007 Jak "dalej"? Był ciemny, a potem format? Chodzi o całkowity brak obrazu, czy po prostu nie ma podświetlenia matrycy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vcarter Opublikowano 9 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2007 po prostu obraz nie jest tak jasny jak powinien byc ;) wszystko widac tylko slabo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 9 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2007 wiem że to głupio zabrzmi ale sprawdź brightness na matrycy może przez przypadek ty lub ktoś go zmniejszył :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szef182 Opublikowano 9 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2007 prawdopodobnie padl ci inwerter odpowiedzialny za podswietlanie matrycy, programowo nic z tym nie zrobisz, tylko wymiana lub naprawa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 9 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2007 (edytowane) Bez podswietlania to by zapewne nic nie widzial. ;) Zapewne jasnosc jest ustawiona na minimum i trzeba ustawic jasniej (powinno sie dac z klawiatury Fn + jakis tam guzik - nie wiem jak to jest w Acerze) ps. I kontrola jasnosci nie zajmuja sie sterowniki, tylk jest to zalatwione z pozimu BIOSu. Edytowane 9 Października 2007 przez ridczak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vcarter Opublikowano 10 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2007 oczywiscie ze podswietlenie matrycy dziala - tylko wlasnie jasnosc jest bardzo slaba - to nie jest moj laptop wiec wlasnie nie wiem jak mozna ta jasnosc poprawic - sprobuje kombinacji z Fn :) a brightness na matrycy jak sprawdzic i ewentualnie poprawic ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vcarter Opublikowano 14 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2007 ok monitor juz dziala normalnie - rzeczywiscie klawisz FN + rozne kombinacje doprowadzily do normalnego stanu jasnosci ;) tylko znowu grafika intelowska zanstalowac sie nie chce ;) a sterowniki sciaglem z glownej strony acera ... http://support.acer-euro.com/drivers/notebook/tm_2490.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neo226 Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2007 he he kolego miałem ten sam problem juz matryce chciałem kupic nowa he he. Fn i rozjasnienie rozwiazuje problem pozdrawiam he he Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...