Skocz do zawartości
maczas

Jaki Wentylator?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam zakupiłem właśnie nową obudowę (SHARKOON REBEL 9 ECO) i zastanawiam się nad kupnem jakichś cichych, a jednocześnie wydajnych 2-3 wentylków do niej.

Po poszukiwaniu na allegro znalazłem coś takiego ASUS CRX P6M ale czy to się opłaca? Czy to naprawdę będzie cicho działać?

Pozdrawiam i z góry dzięki za zainteresowanie:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko i wyłącznie FANDER FX120-B!

Mam dokładnie tą bude i musze powiedzieć że 2 te fanderki spełniają się wyśmienicie, nie ma sensu dokładać bocznych.

Masz super wydajne, super ciche i super wytrzymałe wentyle (FanSwap - gwarancja na 3lata, koszty przesyłki gwarancyjnej pokrywa fander).

Tanie nie są, ale 39zł/szt, czyli 78zł za komplet to chyba nie jakaś astronomiczna kwota, bo satysfakcja gwarantowana;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I brać 80x80 czy 120x120?

Lepiej 120x120 , z racji tego że można zmniejszyć mu obroty i nie tracić na wydajności, i przy tym mieć ciszę, przy 80x80 musi się szybciej kręcić by więcej powietrza sie wydobywało, i w tedy nie ma takiej ciszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorry, że odkopuję temat, ale nie chce zakładać kolejnego o tej samej treści.

JEŻELI MOŻNA TO PROSZĘ ADMINA/MODERATORA O PRZENIESIENIE DO DZIAŁU: PurePC.pl - Forum Dyskusyjne > Chłodzenie i Modyfikacje > Chłodzenie Konwencjonalne > Co kupić? - chłodzenie konwencjonalne

Mam pytanie co myślicie o tym wentylu?

http://www.allegro.pl/item252187627_arctic...jny_10_5db.html

I jeszcze pytanie kwestii technicznej. Ponieważ rozbudowywuję komputer stopniowo, a w starej budzie nie miałem dodatkowych wentylów to nie wiem czy wytrzyma mi zasilacz, czy już teraz go zmienić (chciałem to zrobić przy dokupieniu nowego twardziela)?

Mam Trust'a 350W.

EDIT: Nie ma to jak mózg:) Jeszcze moja maszyna:

CPU: C2D E4400 (narazie bez O/C bo w starej budzie się grzeje:) )

RAM: 1GB Samsung 667

GRAF: ASUS 7300GT SILENT

DYSK: Jakiś stary Segate ATA 40GB :lol:

MOBO: EVGA 650i Ultra

Nagrywarka: LG jakaśtam

Edytowane przez maczas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na obecne czasy ten Tagan to archaik. Stara konstrukcja całkowicie nie warta swojej ceny. Jest tysiąc innych zasialczy, lepszych, czesto nawet z kablami, cichszych i do tego tańszych. Każda nowoczesna konstrukcja ( pod względem mocy i stabilności ) zje tego Tagana z palcem w d...!! Do tego sa też często cichsze zasilacze i przede wszystkim krocie tańsze. Wystarczy poczytać...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi