Skocz do zawartości
Barszcz999

Dfi Lanparty Wejścia Fan Nie Działają

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio kupiłem płytę DFI Lanparty UT250 s754. Podłączyłem wiatraczek od procesora i ku mojemu zdziwieniu wiatrak po uruchomieniu kręcił się 3 sekundy a potem przestał. I tak za każdym razem. Przepiąłem na inne wejscie i już chodzi normalnie. Lecz gdy podłączylem inny wiatrak pod 3 wejście sytuacja się znów powtórzyła. Wychodzi z tego ze 1/3 wejść pod wiatraczki chodzą. Czym to jest spowodowanie. Płyta jest nowa. Co mam zrobic?

Edytowane przez Barszcz999

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś pozmieniałem z tymi wartościami temperatur. Wiatrak zaczął chodzić ale przez pare sekund chodzi na full obrotach a potem prawie sie wylańcza. I znów wchodzi na wysokie obroty i tak w kółko. Po paru takich seriach przestaje wogóle działac:/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie czytałeś. W tej płycie ustawiasz temp na jakiej wentylator startuje i przy jakiej się zatrzymuje, dla 2 wentylatorów. Jak dobrze to dograsz ze sobą to będziesz miał cichutki wentylator :). A jak nie to podłącz go do fan'a koło grafy :P i będzie cały czas 100%

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No bawiłem się wcześniej przy tych funkcjach.(znajdują się one w Pc Health o ile się nie mylę). Z tego co wywnioskowałem to te wejście przy karcie graficznej chodzi niezależnie od temperatury. Mam do niego podłączonego procka. Ten koło pamięci przeznaczony jest pod procesor i zależy od temperatury jaką ustawiłem w biosie. W biosie wybrałem >25 C. Więc jeżeli procek będzie mieć temperaturę mniejszą niż ten próg to przestanie się kręcić lub zmniejszy obroty to nie będzie grozić procesorowi?. Na tym trzecim wejściem najbardziej mi zależy bo chcę schłodzić chipset a kabelki mam krótkie. Chyba będę musiał je przedłużyć. Ale dziękuje za pomoc:).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi