Barszcz999 Opublikowano 15 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2007 (edytowane) Ostatnio kupiłem płytę DFI Lanparty UT250 s754. Podłączyłem wiatraczek od procesora i ku mojemu zdziwieniu wiatrak po uruchomieniu kręcił się 3 sekundy a potem przestał. I tak za każdym razem. Przepiąłem na inne wejscie i już chodzi normalnie. Lecz gdy podłączylem inny wiatrak pod 3 wejście sytuacja się znów powtórzyła. Wychodzi z tego ze 1/3 wejść pod wiatraczki chodzą. Czym to jest spowodowanie. Płyta jest nowa. Co mam zrobic? Edytowane 15 Października 2007 przez Barszcz999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 15 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2007 Sprawdz w bisoie przy jakiej temp procka jaka jest predkosc wentylatora (wyrazona w %). To jedyne co mi do glowy przychodzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barszcz999 Opublikowano 15 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2007 Coś pozmieniałem z tymi wartościami temperatur. Wiatrak zaczął chodzić ale przez pare sekund chodzi na full obrotach a potem prawie sie wylańcza. I znów wchodzi na wysokie obroty i tak w kółko. Po paru takich seriach przestaje wogóle działac:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 15 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2007 Przeczytałbyś instrukcje od plyty to bys wiedzial... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barszcz999 Opublikowano 15 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2007 Przeczytałem ją, ale tam nic nie pisze na ten temat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 16 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2007 jeśli twierdzisz że szukałeś i nie znalazłeś to znaczy że kłamiesz :blurp: pozwiedzaj sobie biosa jest tak parę fajnych featuresów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrOOliK89 Opublikowano 16 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2007 Nie czytałeś. W tej płycie ustawiasz temp na jakiej wentylator startuje i przy jakiej się zatrzymuje, dla 2 wentylatorów. Jak dobrze to dograsz ze sobą to będziesz miał cichutki wentylator :). A jak nie to podłącz go do fan'a koło grafy :P i będzie cały czas 100% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barszcz999 Opublikowano 16 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2007 No bawiłem się wcześniej przy tych funkcjach.(znajdują się one w Pc Health o ile się nie mylę). Z tego co wywnioskowałem to te wejście przy karcie graficznej chodzi niezależnie od temperatury. Mam do niego podłączonego procka. Ten koło pamięci przeznaczony jest pod procesor i zależy od temperatury jaką ustawiłem w biosie. W biosie wybrałem >25 C. Więc jeżeli procek będzie mieć temperaturę mniejszą niż ten próg to przestanie się kręcić lub zmniejszy obroty to nie będzie grozić procesorowi?. Na tym trzecim wejściem najbardziej mi zależy bo chcę schłodzić chipset a kabelki mam krótkie. Chyba będę musiał je przedłużyć. Ale dziękuje za pomoc:). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...