rafalkaleta Opublikowano 16 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2007 Witam Mam dziwny irytujący problem z moją płytą główną Asus A8R-MVP ATI Xpress 200 (RD480 CrossFire). Jak włączam komputer wszystkie wentylatory chodzą na maksa monitor nie zapala się i taki stan trwa kilka sekund potem następuje normalne uruchamianie się komputera czyli znajomy pisk, monitor zapala się i wszystko gra. Próbowałem różnych metod wyeliminowania tego zjawiska ale nie pomogło. Mam pytanie czy to jest normalny objaw tego modelu, czy moja płyta jest walnięta rafalkaleta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 16 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2007 (edytowane) Hmm w robocie mam kompa opartego o wlasnie taka mobo i objawy sa identyczne, nie jestem pewien ale po wylaczeniu kilku dupereli (kontroler raid? firewire?) proces uruchamiania niby lekko przyspieszyl, ale nieznacznie. Wiec wychodzi na to ze ten typ tak ma :| Edytowane 16 Października 2007 przez Caleb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crystal_logic Opublikowano 16 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2007 U mnie pisk jest od razu i wszystko startuje normalnie,ale monitor zapala się dopiero po kilku ładnych sekundach. Jak już się zapali, to widać, że test pamięci i te inne duperelki właśnie się ukończyły. Może to kwesta karty grafiki? Ja mam na tym GF 7600 GS, może chipset ATI nie lubi kart nv? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalkaleta Opublikowano 17 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2007 Testowałem karty ATI i nVidia i to samo za każdym razem U mnie pisk jest od razu i wszystko startuje normalnie,ale monitor zapala się dopiero po kilku ładnych sekundach. Jak już się zapali, to widać, że test pamięci i te inne duperelki właśnie się ukończyły. Może to kwesta karty grafiki? Ja mam na tym GF 7600 GS, może chipset ATI nie lubi kart nv? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B@nita Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 A jaki typ slotu pci express ma ta płyta ? czy jest to 1,0 ?nigdzie nie mogę znależć nic na ten temat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...