Piotrek_PP Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 Witam serdecznie, Nowy wyjęty prosto z pudełka Tacens Aura Ice 12cm terkocze jak mały traktor. Wyraźnie czuć wibracje jak złapie się go w łapę. Terkotanie nie zależy od prędkości obrotowej, zmienia się jedynie jego częstotliwość. Ten typ tak ma? Czy to przechodzi z czasem? Co polecacie innego nieterkoczącego o analogicznym kompromisie wydajnościowo/dźwiękowym? Zaryzykować Scythe S-Flex 1200rpm? Na papierze głośniejszy. A może 800rpm? A może jednak Fander FX? Kurde, nie stać mnie na takie eksperymenty. Będę wdzięczny za jakieś sugestie. Coś pewnego, sprawdzonego. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panfranek Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 Ja zamówiłem Tacens Aura i Zalman zm-f3 oba 120 mm, jak przetestuje te wentylatory to powiem czy warto i jaka cena. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ld Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 Dziwne, sztuki ktore sprawdzalem nie terkotaly, za to 2 fandery 120 ktorem mialem ostatnio w rece mialy dosc slyszalne lozysko, objawialo sie to wlasnie takim terkotaniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 Tacens do kosza albo z powrotem do sklepu, sprawdź sobie S-Flexa -E (1200 obrotów) - świetne łożysko, kupiłem już ponad 10 sztuk i wszystkie do tej pory spisują się na medal. Wersja -F (1600 obrotów) na 5V jest dla mnie za głośna, a -D (800 obrotów) jest za słaba żeby spowolnić, a na 5V czasami nie wstaje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_PP Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 Dobrze, sprawdzę s-flex'a 1200 obrotów. A on ruszy z pięciu (?), zresztą w sumie to nieistotne... Mam na tyle phi "zaawansowaną" phi płytę główną, że przy uruchamianiu rozkręca wszelkie wiatraki na maxa. Ważne tylko żeby pracował w przedziale 5-7V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 Dobrze, sprawdzę s-flex'a 1200 obrotów. A on ruszy z pięciu (?), zresztą w sumie to nieistotne... Mam na tyle phi "zaawansowaną" phi płytę główną, że przy uruchamianiu rozkręca wszelkie wiatraki na maxa. Ważne tylko żeby pracował w przedziale 5-7V.Wersja -E spokojnie rusza na 5V, mam dwa takie wentylatory na chłodnicy i jeden z tyłu obudowy. Ten najwolniejszy (-D) jest już fabrycznie spowolniony i do zabaw z napięciem nie bardzo się nadaje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 Dziwi mnie ten Tacens. Mam sam 3sztuki na chlodnicy i kilka innych montowalem. z terkotaniem problemow nigdy nie mialem. Moze wadliwa sztuka... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panfranek Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 No i mam TacenS Aura ICE i nie mam problemu z tym wentylem, nic nie terkocze. Sprawdź czy łopatki nie obijają się o powierzchnie bo ja miałem taki problem z Revoltec'iem, rozwiązałem go podkładając coś pod śrubki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...