Skocz do zawartości
Jordi23

nowa seria JIUHB 0308 REWELACJA !!!!!!!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

powiem tak jezeli chcecie podkrecac te swoje (rewelacyjne) 1700+ to kupujcie tylko epoxy , bawilem sie w poniedzialek najdrozszym asusem A7N8NX deluxe (800zl !!!!! ) tez na nforcie2 ful bajerow serial ata ,raid, fire wire itp itd ale jezeli chodzi o podkrecanie to maxymalnie 1700 puscilem na XP2100 (ok 1700MHz) , potem dla porownania wzialem tego samego procka i wsadzilem w epoxa 8rda i od razu na 2600+ poszedl .Wiec taka moja rada pozdrw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... ta seria którą podajesz widocznie jakaś całkiem nowa

JIUHB 0308 RPFW

XXDA 1700 UT3C

ja mam też 0308 tylko żę

AXDA 1700 UT3C

JIUHB 0308 RPDW

i idzie stabilnie max 2000mhz na 1.85V potem już problemy odpalam to na KT4V (dorobiłem VMOD i próbowałem też coś koło 2.0V) ale wtedy tez lipa , zobaczymy już na dniach Epoxik będzie i inna zasiłka mam Codegena 300 W i te zasilacze są syfne strasznie ... zalożyłem swojego starego 250 W "producenta nie znam" ale napięcia trzyma o wiele lepiej. Jak na Codegenie 300 W miałem problemy w 3dmarku na tej 250 nie ma żadnych . Teraz szukam czegoś dobrego z 400W

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

teraz to ja juz zgłupiałem ...dzisij kupiłem płyte nowa DFI jaka nie pamietam dokładnie specjalnei zeby podkrecic proca trroche bo mało musiałem dopłacic a podobno niezła i wybrałem własnie ta seri 0308 zamiast tej co miałem czyli JIUCB i teraz sie zastanawiam czy dobrze zrobiłem bo ten co miałem to na fsb 166 chodził tz w windzie go tak podkreciłem co zkaczyło sie wysypaniem rejestru a tu chodza głosy ze ten 0308 to nie che nawet na ten 2000xp u niektorych chodzic .....co tu robic bo nie che juz w sklepie gosciomw głowy zawracac tyle razy ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wczoraj kumplowi złożyłem zestawik na amd xp 1.8 0.13 (ale serii wam nie podam bo nie sprawdzałem) odpaliłem go na msi+nforce 2x256 ddr 333mhz i doznałem szoku co wyprawia ten procek :)) Mnoznik odblokowany (tak mi sie zdaje bo mogem krecic nim od 0 do 13) procek kreci sie znakomicie do 2.6 ghz ( tak bios pokazuje) fsb ustawilem na 166 pamieci tez mnoznik 13 i windows sie nawet odpalił ale cos przycinal moze pamiatki zle ustawilem na tmingach dzis sie jeszcze pobawie tym sprzecikiem acha coler box temp 56 C

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jordi >> ze what?? Ja mam tego Asusa i chodzi no problem na FSB200 ,swojego najwiecej podkrecilem do 2200MHz ,czyli jakies 2700+ .Teraz bawie sie magistrala ,a te 2.014GHz mi wystarcza ,bo pozniej juz jest mala roznica w wydajnosci z ta karta graficzna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

166*13=2158 MHz

chyba o to chodziło

tak o to mi chodziło co przy odpaleniu kompa pokazuje 2600 ale nie chce to byc stabilne pod windowzom a nie chce juz kumplowi mieszac on i tak tego nie zauwazy - mam namysli przyrost powera

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

YY a można jakoś sprawdzić serie bez patrzenia na procka ? :D

YYY chyba nie... Bedziesz musial zobaczyc to na wlasne oczy (albo poprosic kogos, kto ci to sprawdzi na jego wlasne oczy, albo kogos kyo ma niesamowicie wyostrzony zmysl dotyku i wyczuje roznice w grubosci farby na obudowie procka, albo popros o pomoc jakas wrozke) :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra. Widze tu zle opinie o serii 0308 RPDW

Mam mozliwosc go lyknac i zamienic moje 0302. Potrzebuje wiecej opinii, zlych lub dobrych. Moj chodzi na 1.725 na 2100mhz. Cz RPDW pojdzie wyzej na tym napieciu?? Nie chodzi mi o extremalne krecenie, chce jak najwiecej przy jak najmniejszym Vcore (max 1.8V)Prosze szybko o opinie, mam czas do soboty rano.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam mozliwosc go lyknac i zamienic moje 0302. Potrzebuje wiecej opinii, zlych lub dobrych. Moj chodzi na 1.725 na 2100mhz. Cz RPDW pojdzie wyzej na tym napieciu?? Nie chodzi mi o extremalne krecenie, chce jak najwiecej przy jak najmniejszym Vcore (max 1.8V)Prosze szybko o opinie, mam czas do soboty rano.

hmm, ja jakos niepolecam. Wprawdzie kolezka go ma i idzie na 2,0GHz na 1.9V, ale jakos niebardzo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm, ja jakos niepolecam. Wprawdzie kolezka go ma i idzie na 2,0GHz na 1.9V, ale jakos niebardzo.

no wlasnie. w takim ukladzie to sie mija z celem.

BTW koles w sklepie powiedzial, ze to juz ostatnie serie i koncza z 1700+. Trzeba brac, bo ceny skocza w gore niedlugo. Zastanawiam sie, czy nie wziac wiecej i za miesiac opychac po 350zl :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a czy jak mi idze na 1900mhz na niezmienionym napieciu to dobrze czy zle ?? ..wsatje na 2002mhz ale nie wiem czy to wina pamieci czy proca napiecia a nie moge go zmienic niestety ...i jeszcze czy jest roznica ...(nie w wydajnosci) jesli np bym tak krcił 12 *166=1992mhz czy 11*-182 =2002 na ktorych ustawienich mogłby chodzic na nizszym napieci czy to bez znaczenia ?? tak z ciekawosci pytam ..i jeszcze czy z ta seria co ma w podpisie udaje sie osiagnac 2ghz bez zmiany napiecia ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie jest

166x12 1.7V

175x12 1.8V

175x12.5 nadl próbuje osiągnąć stabilne V

A tak wogóle to chciałem mieć 176x12.5 czyli idealne 2200, tylko w BIOS'ie nie ma ustawienia 176FSB!! Wszystkie są tylko nie to :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm

ja mam 1700+ JIUHB 0309

i 12.5 x 166 na Vcore 1.65  temp 38* Volcano 7+ tryb low

Plyta ASUS A7N8X Deluxe  

Dla mnie zajebisty proc :D

a co jest po 309 ?? tzn jakie literki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powiem tak jezeli chcecie podkrecac te swoje (rewelacyjne) 1700+ to kupujcie tylko epoxy , bawilem sie w poniedzialek najdrozszym asusem A7N8NX deluxe (800zl !!!!! ) tez na nforcie2 ful bajerow serial ata ,raid, fire wire itp itd ale jezeli chodzi o podkrecanie to maxymalnie 1700 puscilem na XP2100 (ok 1700MHz) , potem dla porownania wzialem tego samego procka i wsadzilem w epoxa 8rda i od razu na 2600+ poszedl .Wiec taka moja rada pozdrw

Na Asusie też można uzyskać dobry wynik. Co prawda ja mam Asusa bez Deluxe ale u mnie poszedł JIUGB 0251 na 11x200. A i tak używam tylko 12,5x166 bo pamięć mi nie idzie na 200MHz(400MHz DDR).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm bylo tak:

AXDA 1700+ JUIHB 0309 MPMW

co oznaczaja te ostatnie MPMW ??

Nie probowalem wiecej go puscic bo czekam na wyplate i kupuje zasilke Chiefteca 420W to sie pobawie wtedy :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm bylo tak:

AXDA 1700+ JUIHB 0309 MPMW

co oznaczaja te ostatnie MPMW ??

Nie probowalem wiecej go puscic bo czekam na wyplate i kupuje zasilke Chiefteca 420W to sie pobawie wtedy :D

Miałem takiego i 0306MPMW - niestety ten 0309 kręcił się gorzej niż 0306 - max jaki wyciągnąłem to 2300 przy 1.9V - ale i tak nie do końca stabilne. Na 0306 przy 1.9V wyciągnąłem 2424 stablinie :| - ale jak wiadomo jeden proc nie reprezentuje całej serii

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... ta seria którą podajesz widocznie jakaś całkiem nowa

JIUHB 0308 RPFW

XXDA 1700 UT3C

ja mam też 0308 tylko żę

AXDA 1700 UT3C

JIUHB 0308 RPDW

i idzie stabilnie max 2000mhz na 1.85V potem już problemy odpalam to na KT4V (dorobiłem VMOD i próbowałem też coś koło 2.0V)

mam prosbe o linka na tego moda bo tez bym zrobil na swojej msi bo mi te 11,5*166 nie wystarcza :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...