Skocz do zawartości
sfonor

PŁaski Kineskop - Monitor Crt Do Grania

Rekomendowane odpowiedzi

jak mówi temat, chcę crt do grania - strzelanki, skradani ogólnie akcja. Obecnie mam Samsung syncmaster 550s, i już mam dość. Zawsze chciałem mieć monita z prawdziwie płaskim kineskopem i tu odwołuję się do tych co wiedzą na ten temat co nieco. Chciałbym grać w rekomendowanej rozdzielczości z odświeżaniem na poziomie 100 MHz

19 cali

http://www.allegro.pl/item258608954_19_eiz...ub_olsztyn.html

http://www.allegro.pl/item254406498_monito...9_flat_fv_.html

20 cali

hmm nie znalazłem czegoś co by miało 100MHz przy 1280x1024

ale czy te 100 MHz jest rzeczywiście tak potrzebne???

Co Wy polecicie?

Jestem w trakcie załatwiania nowego kompa - PDC E2160 (będzie OC) + foxconn p35a + 2x1GB (marka i model do ustalenia jeszcze) więc będę mógł zrobić użytek z nowego monita

Pozdrawiam

-=+FRAG`EM HARD+=-

Edytowane przez SWENOR27

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm nie znalazłem czegoś co by miało 100MHz przy 1280x1024

?? ...

Jeśli chodziło Ci o odświeżanie to oba modele które podałeś w 1280x1024 będą odświeżać przy 100 Hz - ale nie radzę używać takiej rozdzielczości bo obraz będzie zniekształcony przy pełnym rozciągnięciu ( kineskop ma proporcje 4:3 a nie 5:4 ) więc pozostaje Ci 1280x960 albo 1360x1024 .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1280x960 też będzie elegancko, w sumie kuszą mnie te monity 20 calowe, ale nie wiem czy 19 by mi nie starczyła, w sumie to siedzę bardzo blisko monita i takiej 20 to bym chyba nie ogarnął

a co do eizo to powtarzam że 1280x960 będzie ok

ja nie rozumiem, dlaczego wszyscy biorą lcd do grania??? (jeżeli waga i wymiary są głównym kryterium to tak)

Edytowane przez SWENOR27

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi