KitKat Opublikowano 26 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2007 Witam, witam, Mam problem. Otóż kumpel udostępnił wszystkie swoje zdjęcia astronomiczne. Ważą ponad 3 GB. No i zasysyam uTorrentem. Już mam 2,9 GB pobrane, 99,9% i zonk... nie idze dalej. W polu Seed i Peer: Seed: 0(16), Peer 21(34) Dlaczego tak? W końcu seederzy są, ale dlaczego nie seedują też mi? Jak coś to ja też bardzo dużo innym udostępniałem. Pozdro, KitKat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsilence Opublikowano 26 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2007 główny seeder nie udostepnił całości i wszyscy seederzy mają <1 pewnie coś w stylu 0,998. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 26 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2007 Seederzy przeważnie mają całość. Spróbuj zapuścić hashowanie albo wyrzucić/wrzucić ponownie zadanie do utorrenta (tak żeby rozpoczął hashowanie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KitKat Opublikowano 26 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2007 (edytowane) No, ale przecież jest napisane: Seed: 0(16), Peer 21(34)... przecież seederzy to chyba Ci co mają już całe nie? Czy się mylę? I oni w sumie są, ale nie seedują mi. Jak to zapuścić? A jak wywale zadanie to później przypadkiem ściąganie nie zacznie się od nowa? Edytowane 26 Października 2007 przez KitKat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 26 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2007 Jeżeli ustawisz ścieżke ściagania w miejscu gdzie masz już ściągnięte pliki powinno odpalić się hashowanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc_max Opublikowano 26 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2007 (edytowane) Seed: 0(16), Peer 21(34)Seed: 0(16) oznacza 16 sedów z fullem, aktualnie połączonych z Tobą - 0, Peer: 21(34) oznacza 34 peerów z częściami, aktualnie połączonych z Tobą- 21. Na ilość pełnych nic nie poradzisz- musisz czekać aż któryś łaskawca włączy się do udostępniania. Sprawdź ""dostępność" torrenta- pisał o tym djsilence. Jeśli jest poniżej 1 to musisz czekać na pełnego. Edytowane 26 Października 2007 przez pc_max Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KitKat Opublikowano 28 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2007 Hmm... chociaż wcześniej seedów z fullem było 16 to teraz jest ich 19, ale żaden nie połączony ze mną. Komputer chodził 24/7 więc nie wiem co tu się dzieje. Mam zapuścić to hashowanie? Czy na pewno nie pójdzie wtedy to od początku? Ściągałem to 2 tygodnie tak kiepskie transfery były. Czyli jak to zrobić? Usunąć zadanie ściągania i na nowo je uruchomić zapisując pliki do folderu z już tymi danymi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 28 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2007 Dokładnie tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KitKat Opublikowano 29 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2007 No zrobiłem tak i to samo. Jakieś jeszcze sposoby są, żeby byli seederzy połączeni ze mną, których nie ma, a są? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mefs Opublikowano 29 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2007 Jesli jestes za NATem to musisz odblokowac odpowiednie porty inaczej jestes passive i nie mozesz laczyc sie z passive seederami co by tlumaczylo zapis 0(16). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KitKat Opublikowano 29 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2007 (edytowane) W panelu administracyjnym Liveboxa TP otworzyłem odpowiedni port już na początku. Aktualnie już zapis 0 (24) :-/ Edytowane 29 Października 2007 przez KitKat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mefs Opublikowano 29 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2007 Sprawdz na www.canyouseeme.org czy po wpisaniu nr=u przekierowanego portu pojawia sie info Success: I can see you on... inaczej nie bedzie pewnosci czy porty sa poprawnie przekierowane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KitKat Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2007 (edytowane) Success! :-P Szkoda, że tylko w tej kwestii... nadal seedów połączonych ze mną nie ma. :-/ Edytowane 30 Października 2007 przez KitKat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...