Skocz do zawartości
KitKat

Utorrent, Seed: 0(16), Peer 21(34)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, witam,

Mam problem. Otóż kumpel udostępnił wszystkie swoje zdjęcia astronomiczne. Ważą ponad 3 GB. No i zasysyam uTorrentem. Już mam 2,9 GB pobrane, 99,9% i zonk... nie idze dalej. W polu Seed i Peer: Seed: 0(16), Peer 21(34) Dlaczego tak? W końcu seederzy są, ale dlaczego nie seedują też mi? Jak coś to ja też bardzo dużo innym udostępniałem.

Pozdro,

KitKat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No, ale przecież jest napisane: Seed: 0(16), Peer 21(34)... przecież seederzy to chyba Ci co mają już całe nie? Czy się mylę? I oni w sumie są, ale nie seedują mi. Jak to zapuścić? A jak wywale zadanie to później przypadkiem ściąganie nie zacznie się od nowa?

Edytowane przez KitKat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Seed: 0(16), Peer 21(34)

Seed: 0(16) oznacza 16 sedów z fullem, aktualnie połączonych z Tobą - 0,

Peer: 21(34) oznacza 34 peerów z częściami, aktualnie połączonych z Tobą- 21.

Na ilość pełnych nic nie poradzisz- musisz czekać aż któryś łaskawca włączy się do udostępniania.

Sprawdź ""dostępność" torrenta- pisał o tym djsilence. Jeśli jest poniżej 1 to musisz czekać na pełnego.

Edytowane przez pc_max

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm... chociaż wcześniej seedów z fullem było 16 to teraz jest ich 19, ale żaden nie połączony ze mną. Komputer chodził 24/7 więc nie wiem co tu się dzieje. Mam zapuścić to hashowanie? Czy na pewno nie pójdzie wtedy to od początku? Ściągałem to 2 tygodnie tak kiepskie transfery były. Czyli jak to zrobić? Usunąć zadanie ściągania i na nowo je uruchomić zapisując pliki do folderu z już tymi danymi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W panelu administracyjnym Liveboxa TP otworzyłem odpowiedni port już na początku. Aktualnie już zapis 0 (24) :-/

Edytowane przez KitKat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi