Corey Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 Która karta według was jest lepsza bo wiele osób uważa że Radek ale są też tacy którzy mówią że Gf. Wiem, że układ Gf lepiej sprawdza się np. w grach na silniku quake3 lub Unreal Tourament 2003 ale z tego co pamiętam to Radek bije Gf w aplikacjach typu AquaNox i w grach które wykorzystują direx. Nie wiem jeszcze jak wygląda sprawa w 3dmarkach i innych programach testujących. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 Nie pomyliłeś numerków przy tym Ati ? bo jeśli nie to kto powiedział Ci że 9000 jest lepsze ?? tylko 9100 mogłoby stawaćw zawody ( i to skutecznie) ale 9000 to nie ta liga .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 lobo , nie badz smieszny. Ti200 jest moze 10% lepszy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 Jeśli to jest 10 % to ja nie umiem liczyć ....... http://www.tomshardware.pl/graphic/2002121...acharts-04.html oglądaj i się pośmiej ..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corey Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 Nie numerków nie pomyliłem a jak coś to weź sobie gazete Click numer 11/2002 i tam znajdziesz test kart Geforce3 Ti 200, Radeon 9000 i Geforce Mx440 i wygląda to następująco Radeon 9000 w 3damrku miał 6600 punktów, w quaku3 143 fps a w aquanoxie 42 fps. Geforce 3Ti 200 w 3dmarku 6400, w quaku 165fps a w aquanoxie 35fps a mx nas nie interesuje Wyniki same za siebie mówią, i tak jak wcześniej powiedziałem Radek nie zadobrze chodzi z quakiem3. A teraz podsumowanie redakcji: Nasza redakcja postawiona przed wyborem nowych kart graficznych zdecydowałaby się na Radeona 9000. To tyle. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 ja <span style="color:red;">[ciach!]</span>le nie dawaj mi tu wyniku z Flyby z Ut2003 bo tutaj to nawet pprzegania gf3 radeona 9100 przeciez to jest non sens nie uwazasz , ? porownaj sobie technilogie Gf3 i 9100 i pomysl co _powinno_ byc szybsze , wszystko kwestia optymalizacji. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 No to kup sobie radeona - ale 9000 się b ciężko podkręca - a nawet mój Palit chodzi prawie z taktowaniem gf3tit 500.. ale jeśli dla kogoś Click jest wyrocznią to trudno .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackkpl Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 widze ze niektorzy myla tutaj mocno wiele rzeczy. Gf 3 ti 200 jest o wiele szybszy od r9000 pro. Moze w niektorych grach minimalnie odstaje, ale zawsze jest maly trick jak zwiekszenie zegarow z 170/400@250/550 a wtedy r9000 pro zostaje daaaleko w tyle. Chyba to forum traktuje o sprzecie ktory bedzie chodzil optymalnie do swoich mozliwosci, podkrecenie radeona 9000 praktycznie nie wnosci lepszej wydajnosci a gf3 ti200 z duzo wyzszej czestotliwosci jadra (jakies 40 %) w niektorych grach dorownuje nie podkreconemu gf 4 ti 4200. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 Do Vengenace - ja porównuje gf3 z radkiem 9000 nie 9100 !! 9100 jest spoko - sam bym taką chciał - ja tylko mówię że lepiej kupić gf3 niż radka 9000 ...... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corey Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 Ja mam Radeona 9000 ale chciałbym wiedzieć jakie są opinie zaawansowanych komputerowców bo ja od niedawna w tym siedze a testy pokazałem żeby było nad czym dyskutować :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 za to w jedi knight przegrywa :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 lobo , nie badz smieszny. Ti200 jest moze 10% lepszy] no ale chyba nie mowisz o radku 9000 8O gf3 ti 200 jest porownywalny z radkiem 9000pro ale jesli brac pod uwage wydajnosc po podkrecaniu to gf3 w wydaniu Gainwarda bije na glowe kazdego radka 9000pro :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 za to w jedi knight przegrywa :Pza to w jedi knight przegrywa :P pozatym na www.bechmark.pl Ti200=9000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Maq=- Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 Ludzie niezworójcie się na jakimś Clicku! Bierzcie pod uwage takie serwisy jak Tom's Hardware, benchmark.pl itp. Click nigdy nienadawał się do testowania sprzętu... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Maq=- Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 Ludzie niezworójcie się na jakimś Clicku! Bierzcie pod uwage takie serwisy jak Tom's Hardware, benchmark.pl itp. Click nigdy nienadawał się do testowania sprzętu...Ludzie niezworójcie się na jakimś Clicku! Bierzcie pod uwage takie serwisy jak Tom's Hardware, benchmark.pl itp. Click nigdy nienadawał się do testowania sprzętu... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corey Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 na tomshardware.pl to czasami pieprzą takie głupoty że się słuchać nie chce i słyszy się że tam wyniki danego testu zależą od firmy która im więcej zabuli Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 Podałem linka do tomshardware bo tam wiedziałem że takie testy są - nie wierzysz mi to poszukaj na sieci w innych serwisach .... ewentualnie ostań przy Click'u skoro tamte testy są dla Ciebie bardziej sprawiedliwe .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corey Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 ku... mać nie powiedziałem że tamte testy są sprawiedliwe czy czegoś w tym stylu, ile razy mam powtarzać że dałem je tylko żeby było o czym dyskutować a że pierwsze mi wpadły w ręce to nie moja wina. I wiem doskonale że Gf Gainwarda można kręcić prawie jak się chce ale my rozmawiamy o kartach nie zoverclokowanych czyli w optymalnej konfiguracji. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 hehe to wychodzi na to ze to jeden wielki spisek , bo na benchmark.pl 9000=ti200 tomshardwere zmienia wyniki w zaleznosci od lapowki. click=shit , zaden argument LOBO z tym 9100 chodzilo mi o to ze przegrywa w FLyby z full gf3 co jest glupie bo nie powinna bo wszystko wsazuje na radeona mam na mysli. zegary, wydajnosc procesora , przepustowosc pamieci. ogolnie rzecz birac ti200 jest lepszy , szczegonie po potkreceniu , ale nie dotyczy to wszystkich gier , w niektorych roznica jest bardzo mala , w innych na korzysc radka a w drugich na ti200. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 Do Vengenace : Nooo wreszcie się zgadzamy .... radek 9000 bez pro ma jedną niezaprzeczalną zaletę ... chodzi bez wentyla na radiatorze :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corey Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 hmm...... to wszystko zaczyna wydawać się śmieszne, również mam wrażenie że to jakiś cholerny spisek. A to że Radeon 9000 jest bardziej zaawansowany technologicznie to prawda ale prawdą jest też że gf3 po podkręceniu to potężna maszyna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 Do Vengenace : Nooo wreszcie się zgadzamy .... radek 9000 bez pro ma jedną niezaprzeczalną zaletę ... chodzi bez wentyla na radiatorze :D no bez wątpienia do cichych systemow , jak znalazł :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corey Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 Może sprawę postawmy tak: Wszystko wskazuje że Gf3 ti200 jest porównywalny z radkiem 9000 ze wskazaniem na gf ale po podkręceniu radka i gf, radek zostaje dalekoooo w tyle Czy ktoś ma coś do zarzucenia?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 Może sprawę postawmy tak: Wszystko wskazuje że Gf3 ti200 jest porównywalny z radkiem 9000 ze wskazaniem na gf ale po podkręceniu radka i gf, radek zostaje dalekoooo w tyle Czy ktoś ma coś do zarzucenia?? powiedzmy ze mniej wiecej cos w tym stylu. :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 Taaak A) gf3 ti200 bez podkręcenia jest lepszy praktycznie w każdym teście od radka 9000 non pro B) gf3 ti 200 po podkręceniu jest lepszy w praktycznie każdym teście od radka 9000 non pro (też po kręceniu) ..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corey Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 Taaak A) gf3 ti200 bez podkręcenia jest lepszy praktycznie w każdym teście od radka 9000 non pro B) gf3 ti 200 po podkręceniu jest lepszy w praktycznie każdym teście od radka 9000 non pro (też po kręceniu) ..... Zapomniałeś dodać ile znaczy te lepszy, bo można to rozumieć w sposób mniej więcej taki np. : Radeon 9700pro jest lepszy o rivy tnt2 :) albo Radeon 9700pro jest lepszy od Radeona 9700 (bez pro) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 podkrecenie radeona 9000 praktycznie nie wnosci lepszej wydajnosci . z tym si ezgodzic nei moge przed kreceniam miałem 7000 a teraz sam zobacz ... ...mysle ze na procu mocniej wykreconym do 9k dobije chyba Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 Jak napiszę wynik w cyfrach które ja uważam za właściwe to mi się zaraz ktoś przypieprzy że tam i tam widział test z którego wynika ..... BLABLAŁEEE itd... Jak dla mnie EOT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 Taaak A) gf3 ti200 bez podkręcenia jest lepszy praktycznie w każdym teście od radka 9000 non pro B) gf3 ti 200 po podkręceniu jest lepszy w praktycznie każdym teście od radka 9000 non pro (też po kręceniu) ..... Zapomniałeś dodać ile znaczy te lepszy, bo można to rozumieć w sposób mniej więcej taki np. : Radeon 9700pro jest lepszy o rivy tnt2 :) albo Radeon 9700pro jest lepszy od Radeona 9700 (bez pro) ale macie problem po co tyle kombinowac 8O gf 3 ti 200 jest lepszy ale radka 9000/9000pro (lacznie z wynikami po podkreceniu) ale jet gorszy od radka 8500le/9100le i basta :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corey Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 No panowie trza nam zauważyć że wynikł bardzo poważny problem który ciężko będzie rozwiązać. Obydwie karty mają inną technikę i można powiedzieć że każda z nich jest przeznaczona raczej do innego grona użytkowników a również do innych gier. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...