dzikidaniel Opublikowano 1 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2007 Zestaw OK. Tylko dysk weź z serii AAJS a nie YS. IMHO zapis prostopadły sporo zwiększa wydajność. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 albo chwalony i polecany AAKS :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 Zmień ten cholerny napęd! Liteon jest beznadziejny, zmień go na Samsunga, Neca albo LG. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 albo chwalony i polecany AAKS :)To to samo tylko ma 16mb zamiast 8. Mała różnica w wydajności (o ile w ogóle jakaś) Co do napędów lite-ona to ja poprę grzecha. Awaryjne są. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 podlacze sie jest jest na tym MSI Neo 2 FR z dzielnikami pamieci ? jezeli dam na procek FSB 390 to jaka bede musial miec predkosc pamieci ? czy ta plyta umozliwia dowolne ustawianie napiecia na procku bo chcialem dac 3,0GHz @ 1,275v a nie wiem czy to nie jest ponizej ustawien fabrycznych. dlaczego dysk WD a nie Baraccude 7200.10 ona ma zapis prostopadly, 16MB cach i NCQ - wydaje mi sie ze plyta głowna obsluguje NCQ ( wiem ze Foxconn tego nei ma ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 dlaczego dysk WD a nie Baraccude 7200.10 ona ma zapis prostopadly, 16MB cach i NCQ - wydaje mi sie ze plyta głowna obsluguje NCQ ( wiem ze Foxconn tego nei ma ) Bo WD ma zapis prostopadły NCQ, jest szybszy i cichszy od Seagate'a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martinc Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 (edytowane) Co do tego, że WD są szybsze od Seagata to kłóciłbym się. Seagaty jednotalerzowe są bardzo szybkie - odczyt do 90MB/s i dosyć ciche. Mam model ST3250410AS i szczerze Ci go polecam, będziesz mile zaskoczony. Pozdro Edytowane 4 Listopada 2007 przez martinc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 Co do tego, że WD są szybsze od Seagata to kłóciłbym się. Seagaty jednotalerzowe są bardzo szybkie - odczyt do 90MB/s i dosyć ciche. Mam model ST3250410AS i szczerze Ci go polecam, będziesz mile zaskoczony. PozdroNie napisałem że Seagate są wolne ;) WDki są szybsze-bazuje na testach dostępnych w necie i na PurePC.pl :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...