Skocz do zawartości
bukaj

Komputer Do Grania,prosze O Dobre Uzasadnienia

Rekomendowane odpowiedzi

podlacze sie

jest jest na tym MSI Neo 2 FR z dzielnikami pamieci ?

jezeli dam na procek FSB 390 to jaka bede musial miec predkosc pamieci ?

czy ta plyta umozliwia dowolne ustawianie napiecia na procku bo chcialem dac 3,0GHz @ 1,275v a nie wiem czy to nie jest ponizej ustawien fabrycznych.

dlaczego dysk WD a nie Baraccude 7200.10 ona ma zapis prostopadly, 16MB cach i NCQ - wydaje mi sie ze plyta głowna obsluguje NCQ ( wiem ze Foxconn tego nei ma )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dlaczego dysk WD a nie Baraccude 7200.10 ona ma zapis prostopadly, 16MB cach i NCQ - wydaje mi sie ze plyta głowna obsluguje NCQ ( wiem ze Foxconn tego nei ma )

Bo WD ma zapis prostopadły NCQ, jest szybszy i cichszy od Seagate'a.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do tego, że WD są szybsze od Seagata to kłóciłbym się. Seagaty jednotalerzowe są bardzo szybkie - odczyt do 90MB/s i dosyć ciche. Mam model ST3250410AS i szczerze Ci go polecam, będziesz mile zaskoczony. Pozdro

Edytowane przez martinc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do tego, że WD są szybsze od Seagata to kłóciłbym się. Seagaty jednotalerzowe są bardzo szybkie - odczyt do 90MB/s i dosyć ciche. Mam model ST3250410AS i szczerze Ci go polecam, będziesz mile zaskoczony. Pozdro

Nie napisałem że Seagate są wolne ;) WDki są szybsze-bazuje na testach dostępnych w necie i na PurePC.pl :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi