Shenlong Opublikowano 1 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2007 (edytowane) Mam max 230 PLN i dłużej nie mogę czekać ze zmianą HDD bo ciamciung ledwo żyje, chodzi jak traktor i wibracja zaspokoiły by nie ... pomińmy. Może być na SATAII co prawda moje mobo obsługuje SATA, ale dysk można przestawić zworką :? - Seagate 250 GB Barracuda 7200.10 (8MB, Serial ATA II, zapis prostopadły) - Hitachi DeskStar T7K500 250 GB (SATA II, NCQ) Czy może coś innego ? [ ciamcung be ! ] Edytowane 1 Listopada 2007 przez Shenlong Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 8 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2007 238zł dorzucisz 8zł i będzie lajt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektronek Opublikowano 8 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2007 Ani mi się waż brać tego starego żółwia od WD (na dodatek droższy OMG!). Jeśli chodzi o 250GB to tylko i wyłącznie 1-talerzowce: Seagate ST3250410AS http://www.skapiec.pl/site/cat/8/comp/203953 LUB Samsung HD250HJ http://www.skapiec.pl/site/cat/8/comp/221906 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 8 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2007 Ani mi się waż brać tego starego żółwia od WD (na dodatek droższy OMG!). tja jakby tylko prędkość sie liczyła <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilooos Opublikowano 8 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2007 jak boxer roznice cenowe sa naprawdę niewielkie sam ostatnio stalem przed wyborem ale gdybym tak przy wszystkim dorzucal 20-30zl to skonczylo by sie na sumie kilka klockow wiekszej w tej cenie luzno Seagate 250GB z 16MB keszu %-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektronek Opublikowano 9 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2007 tja jakby tylko prędkość sie liczyła <_< Dla mnie akurat 20MB/s więcej w średnim odczycie to naprawdę duża zaleta. Co do reszty parametrów to pozwól że podsumuję: - temperatura ===>>> nawet niech będą 5st cieplejsze, w co wątpię (1 talerz to mniejszy ciężar do popychania) to i tak nie zwiększy mi ogólnej temperatury w budzie o te 5st LOL. - hałas ===>>> Hmm... ludzie piszą, że te nowe Seagate'y są cichsze od tych z talerzami 160GB, więc nie widzę problemu. Porównywałem 320GB Seagate'a i WD. Ja jakoś wielkich różnic w hałasie na korzyść WD wcale nie zauważyłem. Oba były w obudowach takich jak w mojej synaturce. WD tak samo popierdywał. Jedynie szum był delikatnie mniejszy, ale i tak żeby pozbyć się szumu całkowicie u każdego producenta, trzeba się wspomóc jakąś skrzyneczką. - gwarancja ===>>> 5 lat vs 3 lata - oczywiście jeszcze cena, ale to zauważył już kolega wyżej, zresztą ja w 1 poście też wyśmiałem cenę za tego WD. Co wybierzesz to zależy tylko od zdrowego rozsądku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...