ZipQ Opublikowano 8 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2007 Witam Mam problem z zainstalowaniem systemu Windows xp sp2, na dysku sata ( maxtor diamond 9 ), na płycie asus p5vd2-mx. Przed instalacja utworzyłem programem Partition magic 3 partycje ( 1. 8 gb na system, 2. na dane brata, 3. na moje dane - wszystkie partycje są pod ntfs ). Dysk w bios-ie ustawiony jest na IDE. Podczas instalacji, w momencie wyboru partycji na której ma być postawiony system, gdy wybieram dysk c, pokazuje się informacja że partycja nie jest zgodna z systemem Win XP. Po jej usunięciu i utwozeniu surowej partycji, jest to samo. Proszę o pomoc, z góry dziękuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 8 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2007 (edytowane) Usuń wszystkie partycje i stwórz na nowo podczas instalacji. Edytowane 8 Listopada 2007 przez Dj_AnT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obiboqs Opublikowano 8 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2007 (edytowane) Hmm.. Sprawdź jakimś programem diagnostycznym ten dysk. edit: Dzięki [Misiekskrzypek] za doinformowanie mnie :P Edytowane 8 Listopada 2007 przez obiboqs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiekskrzypek Opublikowano 8 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2007 Nowe plyty glowne nie wymagaja podawania sterownikow podczas instalacji. W biosie jest opcja pozwalajaca emulowac srodowisko ide dla dysku sata. Stawia sie wtedy system normalnie tak jakby byl to dysk ata po czym stery wgrywa sie spod systemu, robi restart i w biosie przelacza dysk normalnie w tryb sata. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZipQ Opublikowano 9 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2007 Ok, działa ^^ Dzięki za pomoc. Wystarczyło zrobić to co napisał Misiekskrzypek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszyh13 Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 Nowe plyty glowne nie wymagaja podawania sterownikow podczas instalacji. W biosie jest opcja pozwalajaca emulowac srodowisko ide dla dysku sata. Stawia sie wtedy system normalnie tak jakby byl to dysk ata po czym stery wgrywa sie spod systemu, robi restart i w biosie przelacza dysk normalnie w tryb sata.Niedługo będę wgrywał XP SP2. Płyta Intel P-35. Chcę utworzyć RAID0 i chciałbym, żeby działało NCQ. Wiem,że trzeba włączyć w biosie AHCI i co dalej? Nie trzeba podawać żadnych sterów podczas instalacji? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...