ShDe Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 W ciagu tygodnia bede kupowal nowy monitor LCD. Do wczoraj jedynym kandydatem wartym uwagi byl BenQ FP93GP. Wczoraj zazcelem sie zastanawiac nad panormka spodobal mi sie ASUS MW221U, lecz jak poczytalem opinie na jego temat troche sie zniechecilem. Na jaki monitor warto zwrocic uwage do 1200zl oczywiscie im taniej tym lepiej. jesli chodzi o panoramy nie chce mniejszej niz 20'. Monitorek musi byc dostepny w ktoryms z torunskich sklepow: Tryton - www.tryton.com.pl Bitland - www.bitland.pl Kompuszrot - www.komputronik.pl Shift - www.shift.sklep.pl Z gory dzieki za pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 O czym jest ten dział? Forum co kupić jest przeznaczone na wszystkie dyskusje/flejmy na temat wyboru, wyższości jednego produktu nad drugim. Tematyka tego działu to: Procesory Płyty główne RAM Karty graficzne Gotowe zestawy Forum nie jest przeznaczone do dyskusji o wyborze: laptopów, zasilaczy, myszek i klawiatur itp Wszelkie pytania o konkretny produkt, problemy z nim związane, porady itp. należy kierować w odpowiednim dla produktu dziale tematycznym Tyle na forum i jeszcze nie wie :? » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « http://forum.purepc.pl/index.php?showforum=57 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killer805 Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 bierz panorame :wink: j mam 17cali i chce zmienić na panorame 20cali Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShDe Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 (edytowane) Ok przepraszam w takim razie prosze o bloka, a najlepiej przeniesienie. Wlasnie mialem dylemat gdzie to zalozyc, wybacz Grzesiu :). @killer ja sie pytam raczej o model niz o typ :) jezeli nie znajde fajnej panoramy to bedzie benek fp93gp EDYTA: Dziekuje Crosis :) Edytowane 11 Listopada 2007 przez -ShaDe- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 (edytowane) Samsung 226bw , 223bw, 2232 Iyama 2201 hp2207 to jest w chwili obecnej najbardziej trendy z 22" panoram na forum :D A no i gateway 2185 dla zawodnikow lubiacych zakupy z nutka ryzyka :D Edytowane 11 Listopada 2007 przez Michaelius Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Velocity120 Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 22 cale i panorama to w tej chwili tylko Samsung SM2232BW. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShDe Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 Samsung SM2232BW.czemu akurat ten samsung, nie podoba misie ego design jest jakis taki klocowaty... Hp jakos do mnie nie przemawia, zreszta ide po poludniu pomacac monitory do vibsu i sklepu dla idiotow :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mookie Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 czemu akurat ten samsung, nie podoba misie ego design jest jakis taki klocowaty... Hp jakos do mnie nie przemawia, zreszta ide po poludniu pomacac monitory do vibsu i sklepu dla idiotow :D Misie to są w lesie :wink: A jak siedzisz przed komputerem to patrzysz głównie w ekran czy w jego obudowe? Samce 22 mają poprostu najlepsiejszy stosunek cena/jakość dlatego są ostatnio takie lubiane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShDe Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 Ok rozumiem przepraszam za literowki ale pisalem to w pospiechu przed wyjsciem do sql :] teraz jade pomacac monitorki i zdam relacje ktory mi sie widzi :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killer805 Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 a co sadzicie o asusie MW221U albo takim samym tylko 20cali??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShDe Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 @killer805 interesowalem sie tym monitorkiem podobno kiczowaty spojz na te szajsungi, bylem dzis w kilku sklepach maalem, bawilem sie roznymi panoramami, a asusa nawet nie spotkalem. Szajsungi sa bardzo fajne i juz jestem praktycznie zdecydowany na 22' wlasnie od nich niewiem konkretnie tylko ktory model, 2232BW albo 226BW. Moze mi ktos powiedzec jak to jest z martwmi pixelkami w ich przypadku?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killer805 Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 @killer805 interesowalem sie tym monitorkiem podobno kiczowaty spojz na te szajsungi, bylem dzis w kilku sklepach maalem, bawilem sie roznymi panoramami, a asusa nawet nie spotkalem. Szajsungi sa bardzo fajne i juz jestem praktycznie zdecydowany na 22' wlasnie od nich niewiem konkretnie tylko ktory model, 2232BW albo 226BW. Moze mi ktos powiedzec jak to jest z martwmi pixelkami w ich przypadku?? szkoda bo jak dzis zobaczylem tego asusa to myslelem ze tam %&*#$ w tym sklepie :lol: wielki w porownaniu z moja 17 :wink: ladny i kolor zywszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Velocity120 Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 @killer805 interesowalem sie tym monitorkiem podobno kiczowaty spojz na te szajsungi, bylem dzis w kilku sklepach maalem, bawilem sie roznymi panoramami, a asusa nawet nie spotkalem. Szajsungi sa bardzo fajne i juz jestem praktycznie zdecydowany na 22' wlasnie od nich niewiem konkretnie tylko ktory model, 2232BW albo 226BW. Moze mi ktos powiedzec jak to jest z martwmi pixelkami w ich przypadku?? samsung niestety nie daje gwarancji na pixele czyli bodajze wszystko odbywa sie wedlug tej procedury: "Norma ISO 13406-2 klasa 2 definiuje monitor jako sprawny jeżeli mieści się w podanych parametrach: 4 świecące lub nieświecące piksle, 9 świecących lub nieświecących subpikseli, 4 świecące lub nieświecące piksle w bloku 5 x 5 pikseli" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShDe Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 a jaka jest szansa ze mi wysra piksela? jezeli nie samsung to jaki inny przyzwoity monitor w tej cenie o podobnych paramterach? Monitorek ma kilka lat posluzyc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mookie Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 a jaka jest szansa ze mi wysra piksela? jezeli nie samsung to jaki inny przyzwoity monitor w tej cenie o podobnych paramterach? Monitorek ma kilka lat posluzyc :)Jak sie boisz bad pixeli to możesz kupić monitor marki LG która daje gwarancje 30-dniową na tego typu usterki. Inne rozwiązanie to wykupienie gwarancji w sklepie jeśli sklep ma coś takiego w ofercie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomos Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 LG to nie jest przyzwoity monitor :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShDe Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 zamiast gadac ze nie przyzwoity to co twoim zdaniem jest przyzwoitym monitorem w tej cenie!? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killer805 Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 Jak sie boisz bad pixeli to możesz kupić monitor marki LG która daje gwarancje 30-dniową na tego typu usterki. Inne rozwiązanie to wykupienie gwarancji w sklepie jeśli sklep ma coś takiego w ofercie. Ja kupilem lg i na drugi dzien monitor byl oddany bo byl jeden czerwnony ch.j po 2 tygodniach dostalem nowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 Mozna tez Iiyame 2201 jak kupisz w autoryzowanym punkcie to masz 30 dni gwary na piksele. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...