HeretyK Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 (edytowane) Witam Mam pytanie dotyczące wyboru płyty głównej która ma byc godnym zamiennikiem mojego Asusa P5W64 WS PRO Mam kilka typów płyt proszę o pomoc w wyborze 1)Microstar P35 NEO2-FIR Vs Microstar P35 NEO2 (nie widzę jakoś znaczącej różnicy) cena okolo 450zl 2)Microstar P35 Platinum Vs Microstar P35 Diamond (Creative X-Fi Extreme + SkyTel) ale czy ta karta dźwiękowa jest tego warta 500/730Zł 3)Abit IP35 430zł 4) asus i tu sa dwa wariantu albo w cenie do 600zł albo więcej (800) ale jak będzie miał blok wodny to moje sprzedam i dołożę kase Przedział cenowy około 500~600zł Wydajna/ bezproblemowa/ solidna/ stabilna/ gigabyte odpada za duzo "-" słyszałem z opinii sorry że kolejny temat ale nie moge sie zdecydowac po czytaniu forum jak wiele jest tematówa tak wiele odpowiedzi (różnych niestety) nie daje to jasnego podziału Edytowane 13 Listopada 2007 przez HeretyK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 MSI P35 Neo2-FR/FIR lub Asus P5K-E lub Foxconn P35A lub Abit IP35 ;] kolejność przypadkowa :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cristo Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 (edytowane) podłącze się do pytania... Czy wymiana biostara tforce 965pt na coś nowszego ma sens? a jeśli tak to czy jest coś sensownego do ok 400zł miałoby to działać na e6300 oraz możliwość większego oc niż biostar tzn fsb500+ stable Edytowane 13 Listopada 2007 przez Cristo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killer805 Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 podłącze się do pytania... Czy wymiana biostara tforce 965pt na coś nowszego ma sens? a jeśli tak to czy jest coś sensownego do ok 400zł miałoby to działać na e6300 msi/foxconn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeretyK Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 Jakie sa ogólne wyniki na tych MSI ponieważ znalazłem że ta wersja premium to raczej 430fsb a to mnie nie zadawala jaka jest szansa że Microstar P35 NEO2-FIR osiągnie 500fsb i porządna wydajność, ponieważ jak mam mieć 3,5Ghz i gorsza wydajnośc niż teraz na 3 to dziękuje A co powiecie o płycie Galaxy nForce 680i LT SLI 500zł SLI i 680i Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 Ja bym wziął MSI Neo2 FR/FIR, ale jakichś silnych argumentów, że jest lepsza niż foxconn abit czy asus nie przedstawię. ;-) Ja mam abita i go kocham, więc też mogę polecić, ale chyba jednak MSI bym wziął teraz. ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeretyK Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 słyszałem kiedyś opinie dotyczącą tego że chipsety 680 potrzebują mocnych zasilaczy w przypadku p35 tez tak jest ponieważ ja mam targana 380W i chce dołożyć do tego jeszcze 8800gt (mierzyłem miernikiem pod pełnym obciążeniem jak w sygnaturce i miał na lini 12V 12,05V wiec zobaczę jak to będzie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 Też zamierzam zmienić Asusa P5W64 WS Pro na coś na P35. Mój wybór padł na Abita IP35. Mam prawie na co dzień styk z IP35-E, czyli prawie taką samą płytką i muszę powiedzieć że jest OK. Nie przeszkadza mi nawet podwójny boot, bo Asus już do tego mnie przyzwyczaił. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
capone Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 Jak fsb 500 i wyżej to może być DFI P35-T2RL Infinity Blood Iron Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 Jak fsb 500 i wyżej to może być DFI P35-T2RL Infinity Blood Iron DFI odpada ze względu na plombę przy chłodzeniu NB. Autor będzie chciał założyć blok WC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeretyK Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 (edytowane) plombe mozna delikatnie zdiac czy to niemożliwe :P a właśnie sie nad ta płyta zastanawiam 410zł to niezła cena FSB super tylko czy ona nie ma spadku wydajności jak np P965 powyżej jakiegoś tam fsb bo nie chce zamienic mojej płyty i stracić jeszcze wydajnościowo Edytowane 13 Listopada 2007 przez HeretyK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolot Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 a dlaczego chcesz ja w ogole zmienic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeretyK Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 Ta staje sie markotna i 430fsb to mi trochę za mało, chce moja sprzedac i bez większego dopłacania kupic DFI która zapewni mi fsb 500 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zonc Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 (edytowane) a właśnie sie nad ta płyta zastanawiam 410zł to niezła cena FSB super tylko czy ona nie ma spadku wydajności jak np P965 powyżej jakiegoś tam fsb bo nie chce zamienic mojej płyty i stracić jeszcze wydajnościowo A przypadkiem P35 nie jest wolny od strapa ?? Ja na miejscu autora bym nie zmieniał płyty, tylko proca :) e6750 lub e6420 (ze wskazaniem na pierwszego ofkorz :D ) i na tej samej płycie jest 3,5GHz... a mniej problemów i motania związanych ze zmianą mobasa Edytowane 14 Listopada 2007 przez Zonc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 Nie jest wolny, patrz płyty Gigabyte Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeretyK Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 procesor musiał by mieć min mnożnik 9, bo w innym wypadku nic mi to nie da a poza tym płycie spada OC i nie chodzi jedna sieciówka co prawda jest na gwarancji ale uszkodziłem lekko chłodzenie a dokładnie HP tu jest obraz tego http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=08c39619d4acfd87 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 Asus P5K-E jest mniej wybredny wzgledem OC od MSI P35 Neo2-FR/FIR l Zreszta warto popatrzec po Foru m kto ile i na czym osiaga ;) Kazdy chwali swoje ;) ale szczerze powiedziawszy zastanawialem sie nad kupnem tego mobasa ponad miesiac czasu . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...