geORGE18m Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 Witam jestem nowy Mam powazny problem z instalacja systemu :mur: :mur: :mur: , nie dawno kupiłem nowy sprzet i od jakiegos czasu próbuje zaistalowac system- z niepowodzeniem mianowicie podczas instalacji- ha podczas instlacji, podczas kopiowania plików instalacyjnych wyskakuja błedy, zakazdym razem gdy odpalam istalacje nie mozna skopiowac plików za kazdym razem jest to inny plik (ombios.bin, pliki*.swf, pliki*.sys) mój sprzet to Gigabyte P35 DS3L DDR2 2GHz Patriot WD Caviar AAJS 160 GB, X1950GT Radeon Moze mi ktos pomóc?? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 Zakładając ze masz oryginalną z XP w dobrym stanie tego typu błedy to najczesciej wina ramu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
geORGE18m Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 RAM'y byly testowane Orthosem, nawet zmienialem kosci na inne, zmieniałem Timing wiec chyba musze je wykluczyc, dysk twardy tez odpada bo rowniez byl sprawdzany, to samo z napedem, domniema ze moze cos z plyta glowna, albo zle skonfigurowany BIOS, moze jets kto kto mial podobny przypadek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leoni Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 U kumpla byl podobny problem. Okazalo sie, ze naped optyczny i dysk twardy byly na jednej tasmie i nie chcialy za bardzo ze soba wspolpracowac. Rozwiazaniem okazalo sie podpiecie ich pod osobne tasmy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
geORGE18m Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 No to chyba tez odpada bo tylko naped jest na tasmie, twardy (sata II) oddzielny kabel, moze konfiguracja Biosa ?? Ma ktos jakis pomysł?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzZZzz Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 a w jakim trybie dziala sata?no w sumie gdyby to bylo ahci to wogole instalacja by ci nie ruszyla...... ja takie problemy mialem zawsze z napedem cd(bo plyta zazwyczaj byla w stanie idealnym) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
geORGE18m Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 no dokladnie AHCI raczej pod Viste, hmmm z napędem, no napęd tez zmieniałem nic nie pomogło Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzZZzz Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 ahci to obsluga dodatkowych mozliwosci dysku - system nie ma tu nic do rzeczy sprawdz tasme i sprawdz pamieci ale nie orthosem bo to nie ma sensu tylko memtestem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...