Kaeres Opublikowano 8 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2003 Dzieki, nie zwrocilem uwagi jak sobie dawalem linka do ulubionych :P Tzn. widac pewnie wynik ale Wy chcecie odrazu komparowac :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 8 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2003 Nic nie widać u nas. U Ciebie pewnie widac bo... To przecież Twój projekt i Ty go możesz edytować :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosmos Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 To ten Celeron niezły jest. U mnie P4 ma 1,95GHz i słabszy wynik. Moja karta ma 300/600. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 Kwestia optymalizacji systemu, sterowników, BIOSu itd. Kaeres to stary wyjadacz i tanio swojej skóry nie sprzeda :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosmos Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 To będę musiał popracować nad swoim systemem i ustawieniami sterowników. Kaeres ma Win XP a ja mam 98SE. Win XP chyba daje nieco większy wynik. Ale to i tak bardzo dobrze jak na Celerona 1,62GHz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosmos Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 Chyba trzeba będzie zmienić tego mojego P4 1,7GHz na 1,8GHz Northwood i kręcić ile się da :). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 Hahaha, ale mnie szczerze rozsmieszyles Rafal - thx :D:D:D Dzieki za slowa uznania. Kosmos zmus mnie do jeszcze wiekszego wysilku (czyt. pokonaj mnie, a jeszcze bardziej sie postaram) :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 Kaeres - :) To tak jak mój wyścig z berkutem. Niestety nie może kontynuować bo mu Epox wyzionął ducha. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosmos Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 Hahaha, ale mnie szczerze rozsmieszyles Rafal - thx :D:D:D Dzieki za slowa uznania. Kosmos zmus mnie do jeszcze wiekszego wysilku (czyt. pokonaj mnie, a jeszcze bardziej sie postaram) :D To będzie trudne, u mnie chyba dysk nie wytrzymuje więcej na PCI niż 38MHz, więc mogę podkręcić tylko do 1,95GHz najwięcej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 Eetam. Barak powinien wytrzymać 40MHz PCI. Przecież jego brat U6 biega na.... 45MHz bardzo luźno :) Zawsze możesz od kolegi pożyczyć na jeden dzień dysk jakiś. Zainstaluj na nim czystego WinXP, dorzuc SIS AGP Driver 1.12, dopal najszybsze "dętki" i gotowe :) Mobo masz wporzo więc dawaj od razu 1.85v i do góry z FSB :) Może, za dużo podpowiedziałem, ale zawsze "kibucuje" się słabszym :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosmos Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 To co może nie wytrzymywać takiego PCI. Mam kartę sieciową, modem, SB 128. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 Jak będziesz przekręcał komp. wyciągnij poprostu wszystko inne nie? Najpierw podkręcaj bez wszystkie, a potem dodaj modem, aby umieścic wynik z 3DMarka w necie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosmos Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 Teraz modemu nie używam to go wyjmę w ogóle. Mam stałe łącze przez sieciówkę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 No to wyciągaj wszystko i zacznij od szukania najwyższego POST'a przy najwyższym napięciu :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 Oczywiscie, ze to nie HDD. Nawet Baraki wytrzymuja ponad 40Mhz. Jak sie objawia to, ze komp nie wstaje ? Wogole POSTa nie masz, wyje cos, nie wczytuje windowsa ? Acha, tylko pobij mnie o jakis konkretny wynik (minimum 200 pkt). To nie zabawa w blad pomiarowy :D Acha, sprubuj jeszcze z ustawieniami w programach tweakujacych. Tez mozna pare 3dmarkow wyciagnac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosmos Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 Oczywiscie, ze to nie HDD. Nawet Baraki wytrzymuja ponad 40Mhz. Jak sie objawia to, ze komp nie wstaje ? Wogole POSTa nie masz, wyje cos, nie wczytuje windowsa ? Acha, tylko pobij mnie o jakis konkretny wynik (minimum 200 pkt). To nie zabawa w blad pomiarowy :D Acha, sprubuj jeszcze z ustawieniami w programach tweakujacych. Tez mozna pare 3dmarkow wyciagnac. To jest właśnie dziwna sprawa, że komp wstaje, windows się uruchamia, można przeglądać foldery. Dopiero jak włączam 3DMark-a to powraca do windowsa albo czasami wyskakuje niebieski ekran. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 Czyli możliwe jest, że poprostu procek nie wyrabia, bo albo temp za duża, albo v małe, albo nie może i już :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosmos Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 Napięcie daje 1,85v, temperatura normalna. Zanim kupiłem tego gainwarda GF4 Ti4200 miałem GF2 Ti Prolinka i wyciągnąłem z tego procka ok. 2100(windows oczywiście wtedy nie był stabilny). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 No to zasilacz za słaby. Z GF2 miałeś ma 2.1GHz, a teraz masz max. 1.9 ? Wniosek nasuwa się sam. Za mało prądu. Więc zasilacz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 No to zasilacz za słaby. Z GF2 miałeś ma 2.1GHz, a teraz masz max. 1.9 ? Wniosek nasuwa się sam. Za mało prądu. Więc zasilacz.True, true. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 14243 http://service.futuremark.com/compare?2k1=5581823 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosmos Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 No to zasilacz za słaby. Z GF2 miałeś ma 2.1GHz, a teraz masz max. 1.9 ? Wniosek nasuwa się sam. Za mało prądu. Więc zasilacz.Na pewno. Mam zasilacz 250W. A może to przez sieciówkę, jak miałem GF2 to nie miałem sieciówki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosmos Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 Czyli jak zechcę zmienić procesor na szybszy to czeka mnie jeszcze zmiana zasilacza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 250W na to wszystko to zdecydowanie za mało !! Nawet już teraz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosmos Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 To będę zmieniał wpierw zasilacz. Możesz napisać jakie są najlepsze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 Wpisz w szukaj "zasilacz" i powinienes sie dowiedziec wiecej niz mozna w jednym poscie napisac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosmos Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 To już teraz wiem dlaczego mi się ostatnio sam komp wyłączał. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 To już teraz wiem dlaczego mi się ostatnio sam komp wyłączał.Ooo, kolejny dowod na slaby zasilacz :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosmos Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 A co myślisz o tym zasilaczu: Zasilacz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 A co myślisz o tym zasilaczu: ZasilaczSwietny zasilacz, bardzo renomowanej firmy 350 W powinno wystarczyc do kazdego sprzetu bez peltierow :D Drogi ale za to 3 lata gwary. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...