-talib- Opublikowano 16 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2007 SanDisk Vaulter Disk to nowe rozwiązanie firmy SanDisk, mające na celu przyspieszenie działania komputera. Jest to karta PCI Express z pamięcią flash, na której możemy przechowywać system operacyjny. Moduł SanDisk Vaulter Disk przeznaczony jest zarówno na rynek notebooków, jak i rynek komputerów stacjonarnych. Urządzenie, które korzysta z pamięci flash, może posłużyć użytkownikowi do przechowywania i uruchamiania systemu operacyjnego oraz często używanych plików. Ma to zaowocować znacznym zwiększeniem wydajności komputera. Niestety, SanDisk Vaulter Disk będzie dostępny wyłącznie w wersji OEM. Producenci komputerów będą mogli skorzystać z urządzenia na początku przyszłego roku. Będzie ono dostępne w dwóch wersjach pojemnościowych, pozwalających na zmagazynowanie 8 lub 16 GB danych. Nowość zostanie zaprezentowana na zbliżających się styczniowych targach International CES w Las Vegas ( 7 - 10 stycznia 2008 roku ). Więcej na jej temat można znaleźć w opublikowanej informacji prasowej - http://www.sandisk.com/corporate/pressroom...se.aspx?id=4043. PC WORLD KOMPUTER Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 16 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2007 Fajna sprawa. Ciekawe ile bedzie kosztowac 8gb wersja i jak bedzie z dostepnoscia. Druga sprawa: Na jakim PCI-x to bedzie pracowac? x1 x4? Mam nadzieje ze x1 wystarczy, bo innego nie mam wolnego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 16 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2007 A na jakiej to zasadzie dziala ? Przeciez Flash jest chyba jeszcze wolniejszy od "zwyklych" HDD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 16 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2007 no wlasnie tez tak uwazalem wiec jestem ciekawe co oni tam wymyslili ;], moze wykorzystali transfer blokowy w takim stopniu zeby to moglo byc lepsze od twardziela, ale to tylko gdybanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 16 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2007 Może wolniejszy, ale opóźnienia ma małe i będzie się wydawało, że jest szybszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 16 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2007 Fajna sprawa. Ciekawe ile bedzie kosztowac 8gb wersja i jak bedzie z dostepnoscia. Druga sprawa: Na jakim PCI-x to bedzie pracowac? x1 x4? Mam nadzieje ze x1 wystarczy, bo innego nie mam wolnego. Nie myl PCI-X z PCI-Exspress ;) Ale mam nadzieję, że PCI-E x1 zostanie wreszcie użyte, bo sporo osób je ma, a mało kto korzysta ze względu na niewielką popularność. A na jakiej to zasadzie dziala ? Przeciez Flash jest chyba jeszcze wolniejszy od "zwyklych" HDD. Ale mają niski czas dostępu, co w przypadku systemu ma większe znacznie niż odczyt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 16 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2007 no dobra ale w hierarchii pamieci od najwolniejszej do najszyszej czas dostepu jest usrednionym czasem wszystkich czesci az do najszybszej, po to masz cache wlasnie. Wiec nie odgrywa to az tak wielkiej roli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...