Dyferencjal Opublikowano 24 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2007 Ja wiem, że nie jest to szczyt umiejętności kulinarnych ale nigdy nie może mi wyjść taka beza, jaką zazwyczaj kupujemy w cukierni. Ta sklepowa jest taka twarda z zewnątrz, a wewnątrz jest jak guma do żucia. Moja jest sucha z zewnątrz(ma cieniutką, chrupiącą skorupę), natomiast w środku jest "mokra". Zazwyczaj suszę je w 140 jakoś tak 0,5h. Jeśli macie swój przepis na to, żeby wyszła taka jak w cukierni albo wiecie jak ją dobrze suszyć, byłbym wdzięczny za wyczerpujący opis :D Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2007 Staraj sie kupowac wyłącznie swieze bezy ? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeLe Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 czesto ogladam programy kulinarne, i w jednym akurat byly bezy :] koles robil w temp 120* az zaczely zmieniac kolor, nie pozwol im sie spalic na wierzchu. odrazu jak zaczna brazowiec, zmniejsz temp do 60* i w tej temp 2h maja siedziec. przepisu osobiscie niestety nie testowalem, ale w tv kolesiowi dobre wyszly Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...