Utek Opublikowano 11 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2003 Mam problem co jakiś czas restartuje mi się komp czasem raz na 2 godziny czasem co 30 sekund, błąd nie zostawia żadnych wpisów w dzienniku zdażeń w narzędziach administracyjnych, po prostu pyk i już, nie wiem co powoduje problem mój sprzęt: płytka A7v133 (asus) gainward gf4 Ultra 650 PP Amd 2100 XP dyski IBM stary 37GB i cawiar 120 GB Zasilacz 300W testowałem dwa na zmianę żadnej różnicy prawie dodatkowo mam 3 wentylatory które ciągną w zależności od ustawienia od 4 do 8 W (TT) kręciłem trochę procka (ale nei wiele i już nie kręcę) kręciłem kartę dość mocno ale też przestałem a problemy są dalej w dodatku sprzęt najczęsicej się wiesza przy GG i Internecie a w grach dość żadko nie wiem co robić a nie będę z tego powoddu zmieniał kompa przecierz :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rocky Opublikowano 11 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2003 1. Pisze sie przecież :) 2. A jakiego masz Win'a chlopcze? :D 3. Nigdy nie wchodz na Windows Update (Ja przy moim Win 2k zainstalowalem wszystkie <span style="color:red;">[ciach!]</span>lki z Win U i w rezultacie komp wylaczal sie 2 minuty :/) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Utek Opublikowano 11 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2003 mam XP prof ale nawet zaraz po zainstalowaniu mialem ten problem hyhy racja updaty i Service packi są do CIACH! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 11 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2003 Sprawdź organo leptycznie czy czasem oś się nie przegrzewa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
decklen Opublikowano 11 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2003 Miałem ten sam problem Pamięci miałem ustawione na 166 (czyli 333) bo kupiłem specteki ddr333 i resetował mi sie bardzo często nawet na defultowych ustawieniach gdy podkręciłem pamięć sypał sie częściej gdy dałem na 133 (czyli 266 ) jak ręką odjął . Wszystko teraz chula oki. Jade w piątek wymienić te Specteki ddr 333 chodzby na Elixiry ddr333 :) podobno są niezłe. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 11 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2003 Ja miałem też taki problem okazało się że MOBO popłyneło sprawdzić to możesz lekko !!!!! poruszając kartami przywłączonym sprzecie nic nie powinno się stać jeśli komp się zresetuje to znaczy że gniada mają już dość. Wersja druga nie zmieniałeś sterowników ??? ostatnio mi się komp resetował jak miałem stare stery do SBLive. Sprawdz i daj znać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 11 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2003 i jeszcze jedno wes zrob ubdate biosu albo chociasz reset no albo defultowe ustawienia przywroc ...stawiam na pamieci albo timingi to tez z pamieciami behebhe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 11 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2003 Kurde ja tez mam jakies restarty i zwisy. SIedze sobie w windowsie i nagle reset 8O gramw countera to zazwyczaj zwiecha 8O ale ja mam 3dmarka to przewaznie calutki przechodzi i nie było żadnej zwiechy ( może raz, a testów już kilkanaście było). Wiec niewiem co jest grane, mam troche niskie napięcie +3,3 czyli od 3,19 do 3,25 niewiem czy to może być przyczyną, reszta jest raczej w normie. Doradzcie... zasiłki narazie nie moge sprawdzic dopiero może w weekend :roll: :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 12 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2003 Słyszałem że Radki 8500/9100 są wrażliwe na napięcie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songoku Opublikowano 12 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2003 no i to jak jak kuilem swojego to mi napiecie spada jak ch.olera 3.3V mam 3.18V do 3.23V Kurde ide kupić zasilacz bo nie wytrzymam .Chyba deer 350 sarczy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...