MaTiX_lama Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 (edytowane) Z góry przepraszam, że założyłem tak idiotyczny temat, ale na prawdę już nie wiem co mam robić. Chodzi mi o to, aby ktoś mi wytłumaczył jak zdjąć radiator z procesora. Kombinowałem na różne sposoby, ale nadal nie wiem jak go odpiąć od płyty. Jeśli mi ktoś to wytłumaczy to będę wdzięczny. Mam Semprona 2500+, na płycie EPOX 8KRAI. Załączam też parę zdjęć i proszę o instrukcję krok po kroku jak odpiąć ten radiator :P Edytowane 28 Listopada 2007 przez MaTiX_lama Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 1. Plaski, maly srubokret 2. Trzecie zdjecie - wkladasz w blaszke mocujaca radiator. 3. Delikatnie naciskasz i odginasz od ramki socketu. 4. Radiator jest wolny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 (edytowane) Wsadź płaski śrubokręt w ten zaczep (zdjęcie 2) dociśnij na dół i odchyl (przechyl śrubokręt w stronę radiatora). Ot cała filozofia. EDIT: Jak pisałem to nie było Twojego posta Orgiuszu... Edytowane 28 Listopada 2007 przez Grzechu_1990 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 Tiaaa... Dodac do tego wiekowy art :arrow: http://www.tomshardware.pl/howto/20020904/index.html i zapomniec o sprawie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaTiX_lama Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 Dzięki wielkie :D To jeszcze jedno pytanie, żeby nie zakładać nowego tematu i nie zaśmiecać forum: Czy warto wymienić mojego Semprona 2500+ (1750MHz na rdzeniu Thoroughbred-B, domyślnie przeznaczony na FSB 333) na jakiegoś Athlona XP na rdzeniu Barton o szybkości np. 3200+ (2200MHz)? Czy podkręci mi się on tak fajnie jak mam teraz podkręconego tego Semprona (mam teraz FSB 419 x 5,25 = 2200MHz)? Jakby co: moja płyta to EPOX 8KRAI, RAMy mam porządne, bo 2x Kingston 512MB CL2.5). Jakie są najistotniejsze różnice pomiędzy tymi procesorami? Z góry dzięki za odpowiedzi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 Jak chcesz coś zmieniać to całą platformę, ceny bartonów czy axp to kosmos... W ogóle masz 419 fsb na socket A?? jesteś moim mistrzem :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 210x10,5... Za free moznaby pomyslec - jak masz doplacac to do skarbonki/browar. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaTiX_lama Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 No nic. Dzięki za odpowiedzi. Pozostaje mi chyba tylko nazbierać więcej kasy i wymienić pół kompa... PS. Kaaban na prawdę mam takie FSB :P I to przy pełnej stabilności systemu ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chlebu Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 I ćwiartkowy mnożnik? Jakaś płyta na sA umożliwiała w ogóle ustawienie takiego fsb (no chyba, że mówimy o efektywnym, ale wtedy skąd 2200MHz)? I to jeszcze na KT600... :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaTiX_lama Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 AIDA32 pokazuje mi na zakładce procesor, że mam 419MHz x 5.25, a w BIOSie mam ustawione 210 x 10.5. Żeby nie było nieścisłości :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chlebu Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 No to AIDA się myli... Zobacz w everescie/CPU-Z... PS. Kaaban na prawdę mam takie FSB icon_razz.gif I to przy pełnej stabilności systemu icon_wink2.gif a w BIOSie mam ustawione 210 x 10.5. Żeby nie było nieścisłości Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...