AoT_Hunter_PL Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 Witam dziś ostatecznie układam zestaw i zamawiam (jedyne wątpliwości mam do ramu.) I Config: Sklep Agito: Proc 205zł LINK Czy to jest Brisbane bo widziałem na allegro zasilanie 1,2 - 1,25 V z niskim poborem prądu a tu jest 1.3 V Grafa: 357zł LINK Przetwornica ( Zasilacz 350W ) 97zł LINK Ram (????????????) GoodRam 667 Cl 5.0 Patriot DDR2 PC6400 2x1024MB 800MHz CL4.0 EP LLK Więcej pomysłów nie mam , chcę kupić wszystko raz i zaoszczędzić na przesyłce ewentualnie pamięci z Allegro chyba, że ktoś mi tutaj coś poprawi co do mojego wyboru podzespołów oczywiście O\C jak najbardziej wchodzi w grę jak się Good ramy kręcą bo są tanie ? II Config sklep ECS Proc 210zł Link Czy to jest Brisbane nap zasilania 1,35 - 3V ?? > Wersja EE ??????????? Grafa: 359 zł Link Mam nadzieje ze to Sonic+ zdjęcie jest nieaktualne (parametry wskazują na sonick-a) Przetwornica ( Zasilacz 400W) 130 zł ModeCom 400 W Chyba warto czy lepiej 350 W ?? RAM (???????????????????) Good Ram 2x 1024 800 CL 5.0 Ocz Plat V 2.0 Ni ma za dużego wyboru .. dezorientacja ;) Poproszę o korektę co do zestawów (Sklepy , podzespoły itp :) Jutro mam zamiar zamawiać części :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 Jaka płyta do tego ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 Przy tym konfigu daruj sobie drogi ram. Starczą ci Kingi 667. Możesz się pokusić o kingi na Elpidach ot tyle. PSU lepiej weź jakiś markowy. Nie mówię o BQ czy innym ufie, ale chociaż już ten szef albo warrior. No i oczywiście, że 400W. W Brisbane się nie pakuj. Mają tylko 512KB L2. Weź sobie coś z 1MB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AoT_Hunter_PL Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 Płytę mam już zakupioną ABIT KN9 Nf 4 wiadomo o co chodzi ale pomiędzy Brisbanem a Windstorem nie ma wielkiego wyboru (komp ma być budżetówką do 1200 zł) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 (edytowane) Wziąłbym procka opartego o jądro Windsor (0.09). Na takich samych zegarach jest wydajniejszy. Bribanse potrzebuje ok. 200 MHz więcej aby się zrównać wydajnością. Wziąłbym Athlona 64 X2 3800+ (Windsor) Edytowane 29 Listopada 2007 przez lukmek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AoT_Hunter_PL Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 (edytowane) Windsor-y znowu gorzej się kręcą , Kingstony CL 5 ( 667 )na elpidach będą dobre są dostępne dość tanio na allegro ?? Na CL 4 pójdą ze 900 :)? Edytowane 29 Listopada 2007 przez AoT_Hunter_PL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 (edytowane) Chciałeś OC, było kupić E2160 :P Windsor ci wyjdzie na zdrowie zwłaszcza EE 65W. O Kingach na Elpidach jest spoooro na forum. ;] a tak już btw, to po ki *** ci ram 900 do AMD? i to do czegoś klasy 4000+? Edytowane 29 Listopada 2007 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AoT_Hunter_PL Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 Posiadając już płytę Abita skusiłem się na AMD , kostki przydadzą sie później do modernizacji na lepsze podzespoły. Windstora już ciężko znaleźć w sklepach internetowych :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 Pierwsze 2 z brzegu klik! lub klik! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 Przypuszczam, że chodzi o 4000+ Windsor, które rzeczywiście ciężko już zostać i w większości sklepów są już tylko 4000+ Brisbane. 3800+ Windsor są nadal dostępne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AoT_Hunter_PL Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 Mi się wydaje że lepiej już <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> 4000+ Brisbana (Też się na tym pogra) - jak sie złapie okazja to kupić coś lepszego z Rev 3.0 Poczekać trochę pozbyć się mobo i procka i będzie przesiadka na Intela ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 (edytowane) Idąc tą drogą, to równie dobrze już teraz możesz się przesiąść na intela E2160 i spokojnie czekać na Penryna. No i będzie wydajniej sporo. Edytowane 30 Listopada 2007 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolot Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 winsdor F3 kręci sie b.dobrze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...