Skocz do zawartości
.:Max:.

Ddr2 800mhz - 4gb, Czy 8gb?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taki dylemat, nie wiem czy lepiej brać DDR2 800MHz -> 4GB, czy 8GB oczywiście pod względem wydajności i OC o ile takowe są :?

Chodzi o to, jaki to jest zysk wydajności np. w grach, jak może wyglądać OC przy 8GB 4x2GB DDR2 800MHz Quad Kit

Całość będę składał w okolicach lutego.

Dodam, że sprzęt będzie kręcony i reszta podzespołów będzie z wyższej półki, czyli bez obaw :lol:

Proszę o wasze opinie B-)

Edytowane przez .:Max:.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam taki dylemat, nie wiem czy lepiej brać DDR2 800MHz -> 4GB, czy 8GB oczywiście pod względem wydajności i OC o ile takowe są :?

Chodzi o to, jaki to jest zysk wydajności np. w grach, jak może wyglądać OC przy 8GB 4x2GB DDR2 800MHz Quad Kit

Całość będę składał w okolicach lutego.

Dodam, że sprzęt będzie kręcony i reszta podzespołów będzie z wyższej półki, czyli bez obaw :lol:

Proszę o wasze opinie B-)

A masz jakiś program który wykorzystuje przynajmniej całe 2 GB ? Bo ja nie (łącznie z crysis). Jeśli nie masz czegoś co przekracza 2 GB razem z systemem to wydajność na 16 GB ram będzie identyczna jak przy 2 GB !!!!!!!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A masz jakiś program który wykorzystuje przynajmniej całe 2 GB ? Bo ja nie (łącznie z crysis). Jeśli nie masz czegoś co przekracza 2 GB razem z systemem to wydajność na 16 GB ram będzie identyczna jak przy 2 GB !!!!!!!!!!!!

Czyli wszystko jasne 4GB wystarczają :D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No większości użytkowników 2gb to zdecydowanie wystarczająco. 4gb to dla większości już górna granica. Więcej opłaca się tylko chyba w wypadku np. renderingu poważnych efektów specjalnych w jakiś dłuższych materiałach filmowych w HD. 4 gb do gier i użytku domowego wystarczy;) Pamiętaj, że 32 bitowe systemy i tak prawdopodobnie nie wykryją 4 gb tylko coś koło 3;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi