.:Max:. Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2007 (edytowane) Mam taki dylemat, nie wiem czy lepiej brać DDR2 800MHz -> 4GB, czy 8GB oczywiście pod względem wydajności i OC o ile takowe są :? Chodzi o to, jaki to jest zysk wydajności np. w grach, jak może wyglądać OC przy 8GB 4x2GB DDR2 800MHz Quad Kit Całość będę składał w okolicach lutego. Dodam, że sprzęt będzie kręcony i reszta podzespołów będzie z wyższej półki, czyli bez obaw :lol: Proszę o wasze opinie B-) Edytowane 2 Grudnia 2007 przez .:Max:. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2007 Mam taki dylemat, nie wiem czy lepiej brać DDR2 800MHz -> 4GB, czy 8GB oczywiście pod względem wydajności i OC o ile takowe są :? Chodzi o to, jaki to jest zysk wydajności np. w grach, jak może wyglądać OC przy 8GB 4x2GB DDR2 800MHz Quad Kit Całość będę składał w okolicach lutego. Dodam, że sprzęt będzie kręcony i reszta podzespołów będzie z wyższej półki, czyli bez obaw :lol: Proszę o wasze opinie B-) A masz jakiś program który wykorzystuje przynajmniej całe 2 GB ? Bo ja nie (łącznie z crysis). Jeśli nie masz czegoś co przekracza 2 GB razem z systemem to wydajność na 16 GB ram będzie identyczna jak przy 2 GB !!!!!!!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:Max:. Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2007 A masz jakiś program który wykorzystuje przynajmniej całe 2 GB ? Bo ja nie (łącznie z crysis). Jeśli nie masz czegoś co przekracza 2 GB razem z systemem to wydajność na 16 GB ram będzie identyczna jak przy 2 GB !!!!!!!!!!!!Czyli wszystko jasne 4GB wystarczają :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macru Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2007 No większości użytkowników 2gb to zdecydowanie wystarczająco. 4gb to dla większości już górna granica. Więcej opłaca się tylko chyba w wypadku np. renderingu poważnych efektów specjalnych w jakiś dłuższych materiałach filmowych w HD. 4 gb do gier i użytku domowego wystarczy;) Pamiętaj, że 32 bitowe systemy i tak prawdopodobnie nie wykryją 4 gb tylko coś koło 3;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2007 4gb daje, na razie radę we wszystkim, aczkolwiek jak masz możliwość kup moduły 2gb zawsze pozostaną 2 sloty wolne do obsadzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...