Bolus1 Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 Witam więc pytanie, zastanawiam się czy taki zasilacz (TACENS Radix 410W) dałby radę udźwignąć trochę sprzętu dodam też napięcia jakie zmieniłem wszystko na EVGA 650i Ultra Pentium D 915 2.8 podkręcony na 3.7 przy 1.35V Palit 8600GT sonic+ z napięciem na rdzeniu 1.6V (wydaje mi się że taktowanie CORE/SHADER/MEM nie są istotne) X-Fi Platinum 3 dyski - 1x ATA 133 320GB i 2x SATA 320GB dwie kości goodramów 667 na standardowych napięciach.. no i COMBO jakieś LITE-ON'a do tego mam dorzuconych 5 wentylatorów 120mm (muszą być to taka mała mania) Wiem że nie ma tutaj wróżek ale chciałbym wiedzieć może ktoś ma podobny burdel na takim zasilaczu A nawet jeżeli macie co innego w środku ale na takim zasilaczu to też pisać bo można oszacować Poza tym co sądzicie o zasilaczach TACENS'a bo ostatnio bardzo mi się spodobała ta firma, dużo oferuje w niskich cenach i w innych mediach czytałem że Zasilacze te są bardzo dobre jak za tą cene Z góry dziękuje za odpowiedź Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 Jeśli jeszcze nie kupiłeś, to raczej rozejrzyj się za czymś innym - ten Tacens to zasilacz do starszych komputerów a P4@oc i 8600GT to granice jego możliwości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 Proponuje Chiefteca GPS 400W, cichy nie jest, ale poza tym zasiłka nie do zarżnięcia, bogate okablowanie, cena ~150zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolus1 Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 Proponuje Chiefteca GPS 400W, cichy nie jest, ale poza tym zasiłka nie do zarżnięcia, bogate okablowanie, cena ~150zł nie chciałem porady co kupić :D Tylko czy ten zasilacz wystarczy.. ale skoro radzisz Chiefteca 400 i On starczy bo inaczej byś o nim nie wspominał to wydaje mi się że Tacens też starczy, a jest ktoś to ma tego Tecensa ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 skoro radzisz Chiefteca 400 i On starczy bo inaczej byś o nim nie wspominał to wydaje mi się że Tacens też starczy, a jest ktoś to ma tego Tecensa ?A czytałes post luk1999? :angry: Napisał prawdę i tyle w tym temacie. Jeżeli nie zrozumiałeś, ze moc w nazwie zasilacza to nie wszystko, i że zasilacze dzielą sie na te do starych i nowych konfiguracji, to poczytaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolus1 Opublikowano 5 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2007 Ojej proszę Pana niech się Pan tak nie irytuje. Wiem że moc zasilacza w nazwie czy podana przez producenta to nie wszystko (pozdrawiam tera zasilacze TRACER'a) o żadnych starych czy nowych konfiguracjach nie słyszałem LUKI1999 Napisał że do starszych komputerów "P4" ale przecież jak ten zasilacz wszedł na rynek to P4 to był już przeżytek :| i pojawiały się pierwsze Cory... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 5 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2007 Chodzi o to, ze stare konfigi korzystaly glownie z lini +5V. Ten Radix ma mocniejsza 5-ke, ktora teraz raczej sie Ci nie przyda. Parzac na +12V Radixa (niecale 200W) P4 + 8600 i reszta bebechow moze okazac sie dla niego nie do udzwigniecia. btw. Luki1999 napisal ten Tacens to zasilacz do starszych komputerów a P4@oc i 8600GT to granice jego możliwości. w miejsce "a" mozna postawic przecinek lub nawet kropke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolus1 Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 (edytowane) I tak go wziąłem i wszystko działa ?:> czym mogę go trochę po nadwerężać? Bo jakieś tam 3dsmarki nic nie robią tak samo 4 godzinna sesja GOTHIC 3 nic PS. SLOW dziękuje za dokładne i jasne wytłumaczenie.. niestety już było trochę za późno żeby wycofać moją decyzje.. (można powiedzieć że za wolno myślę i za późno napisałem tutaj) Edytowane 6 Grudnia 2007 przez Bolus1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 Radix ma restrykcyjne ustawione zabezpieczenie przeciwprzeciążeniowe i na 12V jest 17A, wiec nie zdziw sie jak przy modernizacji, ciut mocniejszym obciążeniu zobaczysz czarny ekran. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek_inf Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 Witam. Nie chcę zakładać nowego tematu ponieważ mam podobne pytanie. Chodzi mi o ty czy mój obecny zasilacz (ModeCom MC-350W) przetrwa zmianę procesora. Obecnie mój config wygląda następująco: Procesor: Opteron 144 1.8@2.6GHz przy 1.55V Płyta główna: Abit AN8 Ultra Karta graficzna: Sapphire HD2600XT 800/1400@830/1700 Pamięc: 2x512MB Kingston HyperX + 2x512MB Geil 2.8V Karta TV na PCI Napędy: 1x HDD na SATA + 1x DVD-RW Do tego 5 wiatraków 80mm, 2x katody Zmiana procesora na Athlon X2 3800+ oczywiście będzie kręcony. Jeżeli jest za słaby to prosiłbym o parę słów o tych zasilaczach: Chieftec CFT-500A-12S 500W OCZ StealthXStream SLI 500W Który jest lepszy? Ewentualnie jakie macie propozycje w tych cenach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 spokojnie da radę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...