Skocz do zawartości
Ombre

Monitor Crt 17-19 Cali, Do Grania.

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc czolem, mam max 200zl, potrzebuje monitora do grania (FPS najczesciej)

17 lub 19 cali.

Co najwazniejsze? Monitor ma mi slużyc pare dobrych lat! Nie chce sprzetu ktory sie rozpadnie po 2 miesiacach. Ofc 100hz @ 800/600 bo w takiej rozdzielczosci gram w moją grę, a potrzebuje tam 100fps.

Monitor ma w miare jakos wygladac...

Z gory dzieki za wszelkie porady i linki z allegro.

Ten wydaje sie byc spoko

Ten takze mi sie podoba

Jeszcze jedno, jak rozumiec takie zdanie:

"przekątna 19 cali przekątna widzialna 18 cali" tzn. ze 17 cali = 16 itd. ? I czy ma to kazdy monitor czy tylko niektore?

Edytowane przez Ombre

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na CRT widzialna zawsze jest o ok. 1 cal mniejsza. Te monitory które podałeś to syf. Szukaj 19" z odchylaniem minimum 110 Khz na Trinitron lub Diamondtron aby dobrze wyświetlały przy 100 Hz też w większych rozdzielczościach niż śmieszne 800x600.

przykład:

http://www.allegro.pl/item278832933_monito...9_flat_fv_.html

I nie myśl że taki monitor CRT z allegro (nawet w najlepszym stanie) to zakup na lata.

Edytowane przez Kyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moj aktualny monitor sluzy mi 7 lat bez przerwy po 8-10 godzin dziennie, dlaczego nastepny nie moglby tego dokonac?

Podkreslam tez ze zalezy mi troche na wygladzie monitora...

Też nie wiem czemu miałby tego nie dokonać :lol:

... no dobra ... żeby nie było że się droczę ... monitor który kupisz już będzie miał powiedzmy te ~5 lat - muszę coś dodawać ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szukaj 19" z odchylaniem minimum 110 Khz na Trinitron lub Diamondtron aby dobrze wyświetlały przy 100 Hz też w większych rozdzielczościach niż śmieszne 800x600.

Zgadzam sie, te twoje propozycje to badziew straszny, szczegolnie Lg :wink:

Sam uzywam Mitsubishi DiamondPro 930SB i nie mam na razie serca wymienic go na jakiekolwiek Lcd ;]

Edytowane przez Caleb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi