Ombre Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 (edytowane) Czesc czolem, mam max 200zl, potrzebuje monitora do grania (FPS najczesciej) 17 lub 19 cali. Co najwazniejsze? Monitor ma mi slużyc pare dobrych lat! Nie chce sprzetu ktory sie rozpadnie po 2 miesiacach. Ofc 100hz @ 800/600 bo w takiej rozdzielczosci gram w moją grę, a potrzebuje tam 100fps. Monitor ma w miare jakos wygladac... Z gory dzieki za wszelkie porady i linki z allegro. Ten wydaje sie byc spoko Ten takze mi sie podoba Jeszcze jedno, jak rozumiec takie zdanie: "przekątna 19 cali przekątna widzialna 18 cali" tzn. ze 17 cali = 16 itd. ? I czy ma to kazdy monitor czy tylko niektore? Edytowane 3 Grudnia 2007 przez Ombre Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 (edytowane) Na CRT widzialna zawsze jest o ok. 1 cal mniejsza. Te monitory które podałeś to syf. Szukaj 19" z odchylaniem minimum 110 Khz na Trinitron lub Diamondtron aby dobrze wyświetlały przy 100 Hz też w większych rozdzielczościach niż śmieszne 800x600. przykład: http://www.allegro.pl/item278832933_monito...9_flat_fv_.html I nie myśl że taki monitor CRT z allegro (nawet w najlepszym stanie) to zakup na lata. Edytowane 3 Grudnia 2007 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ombre Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 Moj aktualny monitor sluzy mi 7 lat bez przerwy po 8-10 godzin dziennie, dlaczego nastepny nie moglby tego dokonac? Podkreslam tez ze zalezy mi troche na wygladzie monitora... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 Moj aktualny monitor sluzy mi 7 lat bez przerwy po 8-10 godzin dziennie, dlaczego nastepny nie moglby tego dokonac? Podkreslam tez ze zalezy mi troche na wygladzie monitora... Też nie wiem czemu miałby tego nie dokonać :lol: ... no dobra ... żeby nie było że się droczę ... monitor który kupisz już będzie miał powiedzmy te ~5 lat - muszę coś dodawać ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ombre Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 Jerona ;D To nie ma takich rocznych? dwu rocznych :P? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 Jerona ;D To nie ma takich rocznych? dwu rocznych :P?Może i są ale tylko LOW END ... produkty monitoro-podobne typu "shampo" i inne tego rodzaju śmieci. Dobre CRT już od dawna nie są produkowane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 (edytowane) Szukaj 19" z odchylaniem minimum 110 Khz na Trinitron lub Diamondtron aby dobrze wyświetlały przy 100 Hz też w większych rozdzielczościach niż śmieszne 800x600.Zgadzam sie, te twoje propozycje to badziew straszny, szczegolnie Lg :wink: Sam uzywam Mitsubishi DiamondPro 930SB i nie mam na razie serca wymienic go na jakiekolwiek Lcd ;] Edytowane 3 Grudnia 2007 przez Caleb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...