MMista Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 W tym tygodniu zamierzam kupić nowy komputer. Mam na to 1700zł +/- 100. Będzie służył głównie do gier, internetu. Nie podkręcam. Wymyśliłem sobie coś takiego: -Foxconn A690G -Athlon X2 6000+/5600+ -Ati Radeon Powercolor x1950pro (arctic cooling) -WD Caviar 160GB SATA2 -2x1GB Goodram 667 -Amacrox warrior 400W -jakaś nagrywarka DVD -jakaś niedroga obudowa bez zasilacza Co sądzicie o tym zestawie? Co mógłbym w nim zmienić (może np. proc. C2D E4500)? Gdzie kupić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yaCaa Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 jesli nie bedziesz podkrecal to jest ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 (edytowane) Nie żebym na siłę wciskał Intela, ale zobacz: MSI Noe2-FR - 360zł E2160 - 240zł AC Fryzjer - 70zł 2x1GB Kingston 667 - 140zł Segate 250GB 16MB cache NCQ - 220zł HD 3850 - 660zł = 1690zł do tego -PSU 400-450W -jakaś nagrywarka DVD -jakaś niedroga obudowa bez zasilacza Oczywiście to tylko takie małe info. Edytowane 3 Grudnia 2007 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 Jesli MMista nie zamierza krecic to niestety AMD jest lepsze ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 Tylko JEŚLI nie zamierza ;] a poza tym nie mówiłem, że tamten zestaw jest zły ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMista Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 Czyli zestaw, który podałem powinien się nadać (bez O/C)? W takim razie który z tych proc.(6000+, 5600+) powinienem wybrać, bo wydaje mi się, że różnią się nieznacznie taktowaniem i znacznie ceną, a nie chciałbym przeplacić. No i jeszcze jedna ważna sprawa, który sklep internetowy polecacie(ja myślałem o techplanet.pl). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 (edytowane) Oczywiscie że sie nada ale w dzisiejszych czasach podkrecenie takiego procka to dosłownie pare chwil wiec radze INTELA Sklep ESC bądz Apollo chyba takie najsensowniejsze sklepy Edytowane 3 Grudnia 2007 przez mattis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 200zł za 400MHz to dość sporo. Jeśli już musisz jeden z tych 2 to raczej 5600+. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yaCaa Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 (edytowane) jesli masz brac 5600+ to zastanow sie nad e4500. ich wydajnosc bedzie zblizona a jak cie kiedys najdzie chec do podkrecenia ( nigdy nie mow nigdy) to wydajnosc bedzie zdecydowanie wieksza na e4500. a intel jest nawet tańszy. zobacz to : http://www.anandtech.com/showdoc.aspx?i=3127&p=7 poza tym jak zrobisz kompa na intelu to w przyszlosci bez wymiany plyty glownej wsadzisz sobie jakies core quad czy inne Extreme cudo a jak zrobisz na am2 to wiele lepszego procka w to nie wsadzisz. niedlugo przeciez ma byc am3. Edytowane 4 Grudnia 2007 przez yaCaa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMista Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 No dobra, a jaką płytę gł. kupić do E4500? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 A może byś [ciach!]a poszukał? Było wałkowane wiele razy. » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Foxconn P35A-(S). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMista Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 Nie dałoby rade czegoś tańszego(np. Abit IL9 pro)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 Nie wydaję mi sie, ewentualnie Gigabtye P31DS3L. Lepiej tańszego proca a lepszą płytę brać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 Foxconn jest jedną z tańszych , bezproblemowych mobek na P35 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMista Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 Na chwile obecna kupiłbym E4500 i Gigabtye P31DS3L. Tak chyba będzie najlepiej. Jaki ciekawostke przyrodniczą napiszę wam, że w okolicznych sklepikach proponowano mi x2 4200 i GF8600GTS, a nawet 1GB ram 800mhz :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...