Skocz do zawartości
Sly

Szybka Pilka, Ktora Plyta?

Rekomendowane odpowiedzi

Szawel, widac od razu, ze masz spore doswiadczenie w uzytkowaniu obu plyt. Szpenio poprostu ;) Ten 2 gigabut jak ja nazwales wytrzyma o/c 9x333? I co rozni G31MX-S2 od P31 DS3L, ze ta 2 jest ogolnie polecana, a ta pierwsza to gigabut? Pozatym, ze jest w formacie matx i ma praktycznie 1 slot pci :/

Planuje kupic 8800gt po swietach, wiec bardziej by mi pasowala ta z grafa btw.

No i przypominam , ze pytanie z 1 posty dalej aktualne.

Edytowane przez Sly

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chłopie, jak cię stać na 88GT, to juz lepiej sobie kup P35. Ja bym brał MSI Neo2 FR albo Foxconna P35A.

Oczywiście jest jeszcze droższa i lepsza opcja od Asusa czyli P5K-E, ale tu już jest mowa o 460zł.

Z tym, że to FSB o jakim mówisz, to te MSI i Fox spokojnie sobie śmigną. Po co miałbyś brać tamte na starszych chipsetach?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chłopie, jak cię stać na 88GT, to juz lepiej sobie kup P35. Ja bym brał MSI Neo2 FR albo Foxconna P35A.

Oczywiście jest jeszcze droższa i lepsza opcja od Asusa czyli P5K-E, ale tu już jest mowa o 460zł.

Z tym, że to FSB o jakim mówisz, to te MSI i Fox spokojnie sobie śmigną. Po co miałbyś brać tamte na starszych chipsetach?

IMO od MSI P35 Neo2-FR (sam go posiadam i bardzo polecam :wink: ), Foxconna P35 i Asusa P5K-E lepsze jest DFI Blood Iron P35.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktos w koncu moze doradzic, ktora z tych DWOCH plyt wybrac? I jakos krotko uzasadnic.

Szawel, sarkazm by Cie w tylek kopnal i bys nie zauwazyl. Nie chce tamtych plyt, bo: niedlugo swieta i sylwek, mam tysiac innych wydatkow, komputer nie jest dla mnie priorytetem w ktory chce pakowac kase itd. itd. Wiec E2160, 2gb ram, plyta, ktora uciagnie 9x333, 8800gt i nic lepszego nie potrezbuje. Nie mylilem sie, ze nie bedziesz potrafil konkretnie w temacie nic doradzic, tylko powtarzasz to co gdzies przeczytales. Wracajac do 8800gt licze, ze w styczniu kupie go w niemczech za ok 220 euro, wiec nie jest to majatek, ktory by sugerowal,ze powinienem kupowac sprzet z wyzszej polki, ktorego nie potrzebuje.

Edytowane przez Sly

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorry, Szawel moze zbyt ostro pojechalem. Nie lubie jednak jak sie pytam konkretnie o cos, zalezy mi na czasie, a dostaje w kazdym poscie odpowiedzi nie zwiazane z tematem. Wezme jak radzicie, czyli GA-P31-DS3L i kupie 8600gt narazie.

Edytowane przez Sly

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorry, Szawel moze zbyt ostro pojechalem. Nie lubie jednak jak sie pytam konkretnie o cos, zalezy mi na czasie, a dostaje w kazdym poscie odpowiedzi nie zwiazane z tematem. Wezme jak radzicie, czyli GA-P31-DS3L i kupie 8600gt narazie.

Ale czasem po prostu nie da się doradzić jeśli tak zawęzisz ... to tak jakby doradzać komuś kto każe wybierać między Codegenem 300W a Megabajtem 300W a Tracerem 300W ... każda z tych opcji zabije mu komputer, wiec wypada powiedzieć Fortron/Delta z Allegro ... przecież nie doradzisz komuś któregoś z tych potencjalnych zabójców komputera ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi