Skocz do zawartości
L!z@rD

E2160 A D820

Rekomendowane odpowiedzi

Obecnie mam D820@3.7 zastanawiam sie nad zmianą na E2160.Tylko pozostaje jedno wazne pytanie czy odczuje duzą roznice w wydajności???Pentiumy D to niezłe grzejniki,więc na pewno odczuje roznice w tempach,ale czy to sie opłaca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

D820 to imo 2xPrescott (2x90nm i przestarzały NetBurst), a E21XX wiadomo...

Jeśli planujesz zmianę to polecałbym jakiegoś selekta od PITer'a lub Sector'a. Spokojnie zrobisz jakieś 3,2-3,3GHz, a co do wydajności to będzie zdecydowanie większa niż na D820 @3,7GHz.

Edytowane przez -brutal1ty-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te dwa procki to niebo a ziemia, jasne, ze zmieniaj.

http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=3333-52 - poczytaj sobie, czytaj testy "Po OC" . Egielda jak zawsze odwalila rewelacyjny test, ktory az przyjemnie linkowac :)

Edytowane przez DziubekR1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym zmienil , nie tyle ze wzgledu na wydajnosc bo w sumie pD @ 4 Ghz powinien starczac do grania, ale na wydzielane cieplo , pobierany prad itp.

Zwlaszcza ze P D chodza w dobrych cenach na allegro , wiec koszty niewielkie jak masz odpowiednia plyte.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym zmienil , nie tyle ze wzgledu na wydajnosc bo w sumie pD @ 4 Ghz powinien starczac do grania, ale na wydzielane cieplo , pobierany prad itp.

Zwlaszcza ze P D chodza w dobrych cenach na allegro , wiec koszty niewielkie jak masz odpowiednia plyte.

co do cen to sie zgodze ja sprzedałem swojego starego p4 631 @ 4.5GHz jako selekta na allegro za 200zł+ i kupiłem za 220 e2140 xDDD więc interesu lepszego nie mogłem zrobic :P to było jakies 1.5mies temu :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi