paavo6 Opublikowano 10 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2007 witam.czy moglby mi ktos z was polecic jakas dobra plyte (asus) pod s775 z SLI najlepiej z mozliwie dobrym OC. Teraz mam PD940(w przyszlosci moze conroe),P5WD2 premium. 2x7900gtx chcialbym zlaczyc w SLI myslalem o czyms takim tutaj ale juz od jakiegos czasu jestem nie w temacie i nic nie wiem o tym chipsecie Zalezy mi by sli dzialalo jak najlepiej. Dzieki z gory Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł666 Opublikowano 10 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2007 witam.czy moglby mi ktos z was polecic jakas dobra plyte (asus) pod s775 z SLI najlepiej z mozliwie dobrym OC. Teraz mam PD940(w przyszlosci moze conroe),P5WD2 premium. 2x7900gtx chcialbym zlaczyc w SLI myslalem o czyms takim tutaj ale juz od jakiegos czasu jestem nie w temacie i nic nie wiem o tym chipsecie Zalezy mi by sli dzialalo jak najlepiej. Dzieki z gory 600zł za mobo z wątpliwą obsługą Penryna to siakieś nieporozumienie IMHO. Jeśli karty już masz to szukaj tańszych płyt - zerknij w linka w sigu, jeśli natomiast dopiero planujesz kupić drugą karte do SLI to już lepiej wymiana na jedną solidną - 8800GT i mobo na chipsecie P35 lub jak masz kase to X38 ale wtedy to CF a nie SLI Napisz jaki masz aktualnie komputer bo tak troche bez ładu i składu to napisałeś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2007 Jak już bardzo chcesz SLI to bierz MSI P6N-SLI ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2007 7900GTX na allegro stoi po 450 zł , Jak dobrze pójdzie to dostaniesz za obydwie karty 900-1000 zł ; ceny 8800 GT zaczynają się od 900 zł ( bez licytacji , z opcją licytacji ceny 8800GT są już od 600 zł ) PD 940 nowy kosztuje na allegro 450 zł , więc jest szansa dostać za tego twojego 300 zł . Razem możesz mieć nawet 1 300 zł , Kupujesz 8800 GT ( np. ta za 979 zł ) , do tego Pentium E2140 za 201 zł . Razem zmiana wyniesie cię ok. 1 180 zł Za 345 zł można mieć MSI P35 NEO2-FR ( obsługa Penryna i reszty 45 nm ) , sprzedając tego Asusa możesz mieć nową płytę nic nie dokładając . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paavo6 Opublikowano 12 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2007 600zł za mobo z wątpliwą obsługą Penryna to siakieś nieporozumienie IMHO. Jeśli karty już masz to szukaj tańszych płyt - zerknij w linka w sigu, jeśli natomiast dopiero planujesz kupić drugą karte do SLI to już lepiej wymiana na jedną solidną - 8800GT i mobo na chipsecie P35 lub jak masz kase to X38 ale wtedy to CF a nie SLI Napisz jaki masz aktualnie komputer bo tak troche bez ładu i składu to napisałeś. A wiec tak plyta asus P5WD2 premium procek pentium D 940@3,2ghz ram corsair 5300 ddr2 2gb zasilka aspire 520 W grafa 2x7900gtx (juz mam) Procek moglby narazie jeszcze zostac (niezle sie kreci :D ) Jak już bardzo chcesz SLI to bierz MSI P6N-SLI ;] A ta plyta to dobra jest do oc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł666 Opublikowano 12 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2007 A wiec tak plyta asus P5WD2 premium procek pentium D 940@3,2ghz ram corsair 5300 ddr2 2gb zasilka aspire 520 W grafa 2x7900gtx (juz mam) Procek moglby narazie jeszcze zostac (niezle sie kreci :D ) A ta plyta to dobra jest do oc? Sprzęcik całkeim całkiem. Co do płyty to wybrał bym Abit AW9D głównie ze względu na wsparcie zarówno CF jak i SLI ( z tym ze znowu na kartach serii 8 SLI zdaje sie że nie działa) ewentualnie wspomniane MSI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Damikor Opublikowano 12 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2007 Sprzęcik całkeim całkiem. Co do płyty to wybrał bym Abit AW9D głównie ze względu na wsparcie zarówno CF jak i SLI ( z tym ze znowu na kartach serii 8 SLI zdaje sie że nie działa) ewentualnie wspomniane MSI975x na AW9D to już stary chip ;) P35/P965/975X/X38 obsługują oficjalnie CF, i nieoficjalnie SLI tylko na grafach z serii 7 lub starszych Tylko na P35 i P965 poprostu wolniej to działa, bo SLI/CF nie działa w 16/16 tylko 16/4 Ja bym zrobił tak jak reyden napisał :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paavo6 Opublikowano 13 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2007 Ja bym zrobił tak jak reyden napisał :) No tylko ze ja juz mam te 2 GTXy i troche szkoda ich sprzedac ze wzgledu na to ze to jeszcze ,,wypasne,, karty, a 8800 kupie jak ztanieja do kilku stowek i wtedy znow SLI :D Dlatego dobra plytka przydala by sie juz teraz. A ta MSI to MSI P6N SLI Platinum polecacie czy MSI P6N SLI-FI ?Warto doplacac do tej pierwszej? Czy moze lepiej od razu plyta z czipem nForce 680i SLI? Doradzcie. Doczytalem wlasnie ze plyty obsluguja sli x8 (jako ze to pierwsze moje proby z sli) jaka jest roznica miedzy sli x8 a sli x16,duzo traci sie na wydajnosci? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł666 Opublikowano 13 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2007 No tylko ze ja juz mam te 2 GTXy i troche szkoda ich sprzedac ze wzgledu na to ze to jeszcze ,,wypasne,, karty, a 8800 kupie jak ztanieja do kilku stowek i wtedy znow SLI :D Dlatego dobra plytka przydala by sie juz teraz. A ta MSI to MSI P6N SLI Platinum polecacie czy MSI P6N SLI-FI ?Warto doplacac do tej pierwszej? Czy moze lepiej od razu plyta z czipem nForce 680i SLI? Doradzcie. Doczytalem wlasnie ze plyty obsluguja sli x8 (jako ze to pierwsze moje proby z sli) jaka jest roznica miedzy sli x8 a sli x16,duzo traci sie na wydajnosci? Różnica jest taka jak między AGP 4x a 8x :wink: (czyt. rzadna). Co do MSI P6N SLI Platinum to jeśłi zależy ci na dodatkach i lepszym chłodzeniu to niby można ale IMHO nie ma sensu bo wydajność jest ta sama - podobne zdanie mam na temat płyt na chipsecie 680i. Lepiej różnice w cenie dorzuć do procka i kup jakieś C2D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paavo6 Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 dzieki wszystkim za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 Ja bym na twoim miejscu zapomnial o nieoficjalnej obsludze Sli. Zmienisz na cos z serii 8x i bedzie kicha. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...