Skocz do zawartości
AlienMks

Jaką Kartę Graficzną Do 600 Zł ?

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć chcę zmienić w swoim komputerze kartę graficzną, mam na to ok 600 zł, chcę żeby karta była raczej nowa choć jakaś używka też może być, ale musi mieć gwarancje. Znalazłem dwie ciekawe oferty nowych kart graficznych. Powiedzcie mi proszę która będzie z nich lepsza, a może jest coś lepszego w tej cenie ? Z góry dziękuje za odpowiedzi.

2900PRO 569 zł

HD 3850 599 zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uważam, że Radeon HD3850 to lepszy wybór od 2900PRO, dużo niższy pobór mocy i cichsza praca i zapewne lepsze osiągi w grach ( pomijam 3dmarki ). Z testów wychodzi, że 3850 bije na głowę 8600GTS. Do niedawna jedynym sensownym wyborem do 500zł był Radeon 1950PRO.

Jeżeli byłby dostępny ten 8800GT to wiadomo, że brać bo to wymiatacz, ale raczej prędko go nie będą mieli i dziwi mnie cena niższa o 400zł niż normalnie ;)

Edytowane przez RadGow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten 88GT przewidywana dostawa na jutro. No ciekaw jestem ceny PO dostawie :D

A serio, to z w miarę dostępnych kart chyba HD 3850.

P.S. Co do 256MB na grafice, dajcie sobie mody do takiego Obka i 256 już sobie nie poradzi :P lol

Edytowane przez Szawel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten 88GT przewidywana dostawa na jutro. No ciekaw jestem ceny PO dostawie :D

A serio, to z w miarę dostępnych kart chyba HD 3850.

P.S. Co do 256MB na grafice, dajcie sobie mody do takiego Obka i 256 już sobie nie poradzi :P lol

Wszystko zależy od rozdzielczości. W tej chwili, w cenie do 600 jedynie słuszny (i dostępny) wybór. 8800 GT 256 MB, to byt wirtualny, poza tym nie sądzę, żeby cena była na poziomie jaki podaje 2it.pl.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uważam, że Radeon HD3850 to lepszy wybór od 2900PRO, dużo niższy pobór mocy i cichsza praca i zapewne lepsze osiągi w grach ( pomijam 3dmarki ).

W niższych rozdziałkach obie karty idą praktycznie łeb w łeb. Przy większych rozdzielczościach HD3850 już zaczyna odstawać od 2900PRO - zaczyna brakować pamięci. Podsumowując: 2900PRO jest szybszy od HD3850 256MB.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi