William Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 (edytowane) Witam! Na allegro są dostępne moduły Bluetooth no laptopów ASmobile, konkretnie z s96, jest napisane też że pasują one do Asusów, Szukałem na forum asusa i wszędzie gdzie się dało, ale nigdzie nie znalazłem odpowiedzi na pytanie, Czy ten moduł Bluetooth będzie pasował do modelu F3JR, http://www.allegro.pl/item284250437_blueto...wy_okazja_.html http://www.allegro.pl/item281768564_asmobi...bta_01_s96.html proszę o pomoc pozdrawiam! Edytowane 16 Grudnia 2007 przez William Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burns Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 za 16zł to najwyżej sobie bombkę na choinkę zrobisz. skoro koleś tak pisze to myślę, że warto spróbować za te grosze! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
William Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 w sumie to jestem tego samego zdania, bo znowu nie są to takie duże pieniądze. Mam jeszcze jeden dylemat bo laptop jest na gwarancji, a pewnie zamontowanie tego nie obejdzie się bez zerwania jakiejś plomby... ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burns Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 nie wiem jak jest w Asus - musisz dorwać jakiegoś manuala ale w HP jest on montowany pod zaślepką HDD więc obstawiam, że też wystarczy odkręcenie jakiejś zaślepki od RAMu czy otworzenie klawiatury Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 nie wiem jak jest w Asus - musisz dorwać jakiegoś manuala ale w HP jest on montowany pod zaślepką HDD więc obstawiam, że też wystarczy odkręcenie jakiejś zaślepki od RAMu czy otworzenie klawiatury Oj nie wiesz jak bardzo sie mylisz... Co producent to z gola inne rozwiazanie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaluzaaa Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 Wsadzaj śmiało. Jest to standardowy moduł BT-183. Sprawdź tylko czy twój F3 miał opcjonalną możliwość BT, bo jak mnie pamięć nie myli to ma :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
William Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 Dzięki za odpwiedzi, kupiłem ten moduł, teraz tylko musze sie dokładnie zorientwoać w którym miejscu się go montuje. Jak będzie dużo plomb to sobie odpuszczę... :/ dam znać jak to dostanę :) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaluzaaa Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 No to masz chwilkę pracy bo trzeba kawałek NB otworzyć. Co do plomb to powinna być tylko na procku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
William Opublikowano 21 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2007 niestety jeszcze nie dostałem tego modułu jeszcze, ale dzisiaj chciałem zobaczyć jak mój lapek od środka wygląda. Plomba jest tylko na procesorze, więc chyba mogę się z tym pobawić. Poodkręcałem wszystkie śrubki, ale nie udało mi się sciągnąć tej obudowy, a chyba tam będzie te gniazdo do wpięcia tego bluetootha. Przeszukałem już mase stron z manualami do laptów, ale nigdzie nie mogłem znaleźć czegość co by mi pomogło. Może ktoś z Was wie jak sie za to zabrać ?? pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRANDMASTER Opublikowano 21 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2007 nie wiem jak jest w Asus - musisz dorwać jakiegoś manuala ale w HP jest on montowany pod zaślepką HDD więc obstawiam, że też wystarczy odkręcenie jakiejś zaślepki od RAMu czy otworzenie klawiatury po co ludzi wprowadzasz w błąd u mnie (należy tak napisać, są różne wersje) w HP montowany jest po tej stronie jak sie trzyma prawą dłoń (oczywiście od spodu) ;) prawy dolny narożnik. może u ciebie jest inaczej jednak nie upoważnia cię to do pisania że w HP JEST.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
William Opublikowano 21 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2007 po co ludzi wprowadzasz w błąd u mnie (należy tak napisać, są różne wersje) w HP montowany jest po tej stronie jak sie trzyma prawą dłoń (oczywiście od spodu) ;) prawy dolny narożnik. może u ciebie jest inaczej jednak nie upoważnia cię to do pisania że w HP JEST.... Też mi się wydaję że będzie to właśnie tam gdzię się trzyma prawą dłoń, tylko jak sie tam dostać ? odkręciłem wszystkie śrubki jakie są na dole i nie dało się zdjąć tej obudowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRANDMASTER Opublikowano 21 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2007 u mnie jest małą taka klapka ~3cm x 2cm pod nią jest niebieskiząb. może u ciebie jest inaczej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaluzaaa Opublikowano 22 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2007 Przepraszam z góry jeśli wprowadzę w błąd. Postaram się opisać Ci sposób rozłożenia tego laptopa. Uwaga potrzeba jest wyjąc panel LCD z laptopa. -Na początku odkręć wszystkie śrubki od spodu. -Usuń pamięć. -Wyjmij dysk twardy. Pod nim będzie się znajdować miejsce na BT. -Wyjmujesz DVD. -Odłącz kable anteny i od karty Wifi -Następnie odkręcasz z tylu śrubki od środkowej zasłonki przy matrycy i zdejmujesz wszystkie trzy osłonki. (Te po bokach delikatnie podważasz od tylu. Wszystko należy robić na zamkniętej matrycy.) Następnie odkręcasz dwie środki od kabelków z minusem i odłączasz dwa pozostałe przewody. Otwieramy matryce i delikatnie do góry wysuwamy z zawiasów. -W miejscu gdzie powinna być bateria jak dobrze pamiętam znajdują się dwie śrubki. Wykręć je. -Następnie zdejmujesz klawiaturę. Najlepiej przy pomocy długiego cienkiego szpikulca. Znajdują się trzy zatrzaski na końcu klawiatury. Zaczynamy od lewej strony. Wciskamy go do środka i równocześnie delikatnie podnośmy klawiaturę do góry. Odłączamy wszystkie taśmy od klawiatury, touchpada, głośników i diod jak dobrze pamiętam. Wykręcamy wszystkie śrubki które się tam znajdują. -Teraz można delikatnie rozłożyć obudowę. Nie usuwaj płyty głównej z battomcase, tylko zdejmij topcase. Dobre rady: -Zrób sobie parę zdjęć laptopa, wydrukuj i oznacz z którego miejsca jaka śrubka pochodzi. -Kable podklejaj jakąś cienką taśma żeby ich nie upychać i się z nimi nie męczyć. -Wszystko powoli i spokojnie -Jeśli chodzi o jakieś fotki plus porady na plombę gwarancyjna to PW lub GG.(Dostęp do manula serwisowych i laptopów jeśli takowy trafi w moje ręce żeby pokazać po 8-9 stycznia ;)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...