ghost1511 Opublikowano 20 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2007 (edytowane) !Mam pewien problem kupilem dzisiaj modem Cerberus P-6331-072 tak wiec postanowilem zamienic ten ktory dostalem od dostawcow internetu sagem 800-840 tak wiec odinstalowalem sagema podlaczylem Pentagrama i nie wiem co dalej w panelu sterowania nie mam zadnego polaczenia nie wiem jak skonfigurowac nowe polaczenie aby dzialalo... Prosze o instrukcje jak utworzyc to polaczenia aby dzialalo z gory dziekuje :) Edytowane 22 Grudnia 2007 przez ghost1511 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 20 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2007 (edytowane) Jeśli zainstalowałeś już sterowniki od modemu to: http://www.tech-portal.pl/content/view/99/32/ Odnośnie właściwości połączenia to odhacz opcję monitorowania o podanie hasła i zaznacz opcję ponownego połączenia. Edytowane 20 Grudnia 2007 przez Dj_AnT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghost1511 Opublikowano 20 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2007 Jeśli zainstalowałeś już sterowniki od modemu to: http://www.tech-portal.pl/content/view/99/32/ Odnośnie właściwości połączenia to odhacz opcję monitorowania o podanie hasła i zaznacz opcję ponownego połączenia. Tak tez wlasnie robilem... Gdy utworze takie polaczenie pojawia sie blad nastepujacej tresci: Trwa łaczenie przez MiniPort WAN (PPPOE) Błąd 769: określone miejsce docelowe jest nie osiągalne Nie mam pojecia co zrobic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghost1511 Opublikowano 21 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2007 (edytowane) Otorz przebrnalem przez pierwszy problem (brak sterownikow do karty sieciowej ... tak prosty blad ze az sie wierzyc nie chcialo i nie sprawdzalem :P) jestem przy konfiguracji serwera... otorz screen ze sprawdzenia konfiguracji: Prosze o pomoc nastepne screeny dodam rowniez ze wszystkie kontrolki na modemie nie wskazuja na jakiekolwiek bledy a wiec blad konfiguracji po utworzeniu polaczenia szerokopasmowego wystepuje blad 678-komputer zdalny nie odpowiedzial macie jakies pomysly ? Edytowane 22 Grudnia 2007 przez ghost1511 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzynek1 Opublikowano 22 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2007 nie podales dostawcy interenetowego 5 razy sprawdz login i haslo oraz ustawienia enkapsulacji, vci i vpi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghost1511 Opublikowano 22 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2007 (edytowane) nie podales dostawcy interenetowego 5 razy sprawdz login i haslo oraz ustawienia enkapsulacji, vci i vpi 1.Neostrada... 2.ustawienia enkapsulacji, vci i vpi - moge sprawdzic ale jakie powinny byc parametry ? edit// Wielkie dzieki :D cos chyba jednak z haslem bylo :D Edytowane 22 Grudnia 2007 przez ghost1511 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghost1511 Opublikowano 22 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2007 A wiec modem dziala... podlaczam Linksys WRT54G i niby wszystko ladnie pieknie ale nie moge sie polaczyc z internetem ... Linksys nie moze pobrac IP nie wiem dlaczego ... moze dlatego ze to modem pobiera IP ? jezeli tak to jak to ustawic zeby dzialalo ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 22 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2007 Musisz ustawić Pentagrama w tyb BRIDGE (enkapsulacja LLC). W WRT54G ustawiasz PPPoE na WAN i wpisujesz nazwę użytkownika/hasło do Neo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghost1511 Opublikowano 22 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2007 Musisz ustawić Pentagrama w tyb BRIDGE (enkapsulacja LLC). W WRT54G ustawiasz PPPoE na WAN i wpisujesz nazwę użytkownika/hasło do Neo. PIWA MU NALAC ! :D WIELKIE DZIEKI ! :D temat do zamkniecia ! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...