ilear Opublikowano 26 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2009 @prznar1 cicho wlasnie walcze :P High mi wlasnie przeszlo, V.High in progress..ale poki co to jedyna aplikacja ktora mi nieprawidlowosc wykryla...bo mialem 1 freez na 2..3 dni. I dzis znow :/ Czy to na 3.6 czy 4.0 a oba ustawienia prima pare h i occt przeszly. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 26 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2009 (edytowane) przynar1, widzę ze sie sporo udzielasz w tematach o i7, ale widze pojecia o tym nie masz... uncore to czesc cpu (ktora nie jest rdzeniem, ani jednostkami obliczeniowymi), ktora jest odpowiedzialna za pamiec l3, kontroler pamieci i jakies ciach!lety typu zarzadzanie energia Edytowane 26 Lipca 2009 przez Kean Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 26 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2009 By changing the UCLK frequency, you affect the performance of the Intel Core i7's unified L3 cache, QPI logic and integrated memory controller. Increasing the UCLK frequency would certainly boost the performance of the uncore components. However, like overclocking the processor cores, you should do it step by step, and overclock either the core or the uncore individually before overclocking them together. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 26 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2009 (edytowane) no właśnie nie mogłem tego wyłapać a nic sensownego w necie nie mogłem znaleźć. dzięki. tak powoli dochodziłem do tego że to coś ala kontroler podzespołów proca ale wolałem się do końca upewnić. jeszcze raz dzięki chłopaki. @iliear weź załaduj mu 1.22 a nie będziesz się bawił. przecież twoje życie czy honor nie zależy od napięcia proca :) Edytowane 26 Lipca 2009 przez prznar1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hyper_2002 Opublikowano 26 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2009 @iliear weź załaduj mu 1.22 a nie będziesz się bawił. przecież twoje życie czy honor nie zależy od napięcia proca :)Właśnie o to chodzi, żeby się bawić :wink: Ale czekamy na twoje wypociny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 26 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2009 hyper_2002 a widział Ty kiedyś i7 na 4.0 przy 1.22? ja nie. zawsze albo 1.26 albo więcej niż 1.3 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hyper_2002 Opublikowano 26 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2009 hyper_2002 a widział Ty kiedyś i7 na 4.0 przy 1.22? ja nie. zawsze albo 1.26 albo więcej niż 1.3 :)To małoo widziałeś ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 26 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2009 (edytowane) czytam, patrzę, a i tak wszystkiego człowiek nie zobaczy ;) EDIT: jakieś takie mróweczki szlaczki że nie zauważyłem :D Edytowane 26 Lipca 2009 przez prznar1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilear Opublikowano 26 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2009 (edytowane) a wystarczy zjechac wzrokiem na syga hypera ;) Poki co Standard i High przechodze na paru ustawieniach, ale VeryHigh za cholere. Bylbym wdzieczny gdyby ktos z ustawieniami ht on przejechal v.high( u mnie to 4gb) czy mu przechodzi na stabilnych ustawieniach. link do IntelBurnTest 2.3 edit: doczytalem w watku, zeby i7 testowac na 16 watkach, i teraz mi narazie 2 przeszedl :) jak sie skonczy sprawdze stare ustawienia czy tez przejda... Edytowane 26 Lipca 2009 przez ilear Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czolo7 Opublikowano 26 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2009 Mi przechodzi na Very High z 16 watkami 5 testow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilear Opublikowano 26 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2009 no mi tak tez, co dziwniejsze, przechodzi tez profil na ktorym obserwowalem zvisy. Przerzucilem sie na 3.8 200x19 1.16v i nie bede wylaczal kompa jakis czas. Cos mi tu nie gra :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czolo7 Opublikowano 26 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2009 Mi tez cos nie gra....nagle mi przechodzi Intel Burn Testa na coraz to mniejszym napieciu na procu :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kvadzio Opublikowano 26 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2009 (edytowane) ja jestem wprost zazenowany moim procesorem... Edytowane 26 Lipca 2009 przez Kvadzio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czolo7 Opublikowano 27 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2009 Intel Burn Test jest do DU..proca obciaza w 80-90%....jak odpalam LinXa to mam 99,9% obciazenia i odrazu wysypal po 5minutach krzaka. @Kvadzio Jesli dopiero zaczynasz zabawe z procem to sie nie zalamuj. Ja tez tak mialem i myslalem na poczatku, ze mam jakas padake czy cos. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kvadzio Opublikowano 27 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2009 (edytowane) nie, to jest proc uzywany ktorego kupilem od jakiegos usera ppc... :( nie sdzilem ze bedzie az tak tragiczny co proponujesz? Edytowane 27 Lipca 2009 przez Kvadzio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czolo7 Opublikowano 27 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2009 U mnie przy 21x191 mam na procu 1,25V, a przy 20x200 chyba 1,27V. A jak z temperaturami? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 27 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2009 nie, to jest proc uzywany ktorego kupilem od jakiegos usera ppc... :( nie sdzilem ze bedzie az tak tragiczny co proponujesz? sie wtrącę podbij VTT i obniż Vcore ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilear Opublikowano 27 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2009 (edytowane) faktycznie cos ten IntelBurnTest lipny chyba, 16 watkow na very high przeszlo, zostawilem kompa specjalnie na noc, po 49 min sie zawiesil :) Sciagne LinXa w takim razie. @czolo7 Co do obciazenia, to mi caly czas 100% obciaza proca (realtemp, everest tak pokazuja) niewiem skad masz 80% ;) Edytowane 27 Lipca 2009 przez ilear Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kvadzio Opublikowano 27 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2009 sie wtrącę podbij VTT i obniż Vcore ;) 1.33 vtt i 1.31 vcore :rolleyes: mam w tym momencie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilear Opublikowano 27 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2009 (edytowane) faktycznie strasznie wysoko Kvadzio :/ pytanie odnosnie LinXa, bo jeszcze nie uzywalem. Jakie wartosci wprowadzic przed startem zeby dobrze sprawdzic stabilnosc? Problem size: 11530 Memory to use: 1024 bedzie ok? w Settings automatycznie 8 watkow ustawilo Edytowane 27 Lipca 2009 przez ilear Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czolo7 Opublikowano 27 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2009 @ilear W opcjach osobiscie nic nie zmienialem tylko jak testuje daje mu 4096MB i jedzie :) @Kvadzio Przeciez Bloodrage nie potrzebowal az tak wysokiego V na qpi??? prawie tyle to ja mam na swoim Asusie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 27 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2009 1.33 vtt i 1.31 vcore :rolleyes: mam w tym momencie... zmien mnoznik,bo x20 dziwnie sie kreci,potrzebuje wiecej vcore Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 27 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2009 1.33 vtt i 1.31 vcore :rolleyes: mam w tym momencie...w normie w swoim złomie mam ~1,23 vcore i VTT - 1,4 bangla jak ta lala przy 4GHz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 27 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2009 w normie w swoim złomie mam ~1,23 vcore i VTT - 1,4 bangla jak ta lala przy 4GHz Tylko u ciebie to będzie jakieś 1,28V na vtt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 27 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2009 Tylko u ciebie to będzie jakieś 1,28V na vtthmm, jeszcze miernika nie wsadzałem ;/ ale dobrze wiedzieć :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilear Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 201x20 turbo on, ht on, 1.21 vcore 1.23 vtt, pozostale niezmienione - narazie dziala :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czolo7 Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 To teraz zapusc LinXa na >40minut ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilear Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 (edytowane) Error w 45m 56s! :) Ale np IntelBurnTest 16 watkow v.high przechodzi. Czy jest jakas regula ze np jak wywala Linxa nawet po 45 min to niestabilny na bank? oczywiscie chodzi mi tu oustawienia do uzywania 24/7 a nie do benchow czy superpi Edytowane 28 Lipca 2009 przez ilear Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 Imo jeżeli używasz kompa na co dzień do grania, netu, filmów, trochę kompresji i nie trzymasz żadnych krytycznych danych (lub robisz częste backupy) to jest całkiem niezła stabilność. U siebie nawet nie zapuszczam takich programów, bo pewnie bym się zdziwił, a kompa używam i żadnych zwisów i niespodzianek nie widać :wink: pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 Imo jeżeli używasz kompa na co dzień do grania, netu, filmów, trochę kompresji... ... to niepotrzebne Ci takie takty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...