forest kila zbila Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2007 (edytowane) Problem odpalenia gołej joomli rozwiązany,, zaczynamy myśleć o funkcjonalności i tu ma kilka pytań. Nie bardzo orientuję się jak zorganizować menu, tzn wiem i mam rozrysowaną funkcjonalność ale nie wiem co i jak ustawić,, admin w wersji eng. Prosiłbym bardziej doświadczonych o zarzucenie kilkoma magicznymi radami i wsparcie kolegi. Strona ma wyglądać tak: dwa działy menu GALERIA i MENU Menu po lewej --------------------------- GALERIA ---------- Fotografie współczesne Stare fotografie Inne MENU ---------- Forum Kontakt Szukaj --------------------------- Po kliknięciu na fotografie współczesne: Coś a'la lista artykułów, optymalnie z miniaturką losowego zdjęcia i pierwszymi ~2 zdaniami o galerii oraz tytułem artykułu(galerii) jako linkiem (to chyba domyślnie) Po otworzeniu galerii Strona z miejscem na opis, docelowo max ~pół strony z worda ;) + poniżej galeria z miniaturkami Po kliknięciu na stare fotografie: Zdjęć nie będzie dużo więc nie ma potrzeby rozbijania tego na osobne galerie. Od razu na stronie miniaturki z możliwością ich opisania, komentarza. Inne: j/w w stare.. z MENU chyba dam radę,, nie bardzo się orientuję jak wybiera się typ zawartości etc ale mam nadzieję po zrobieniu tego co wyżej poradzę sobie sam,, forum na phpbb to chwilka nawet nie pytam, reszta jest zdefiniowana tylko uzupełnić. Reasumując - prosiłbym o instrukcję jak zrobić to menu. Potrzebny też będzie dodatek galeria. Jakieś opinie ? znalazłem kilka,, wybrałem jedną i.. nie działa,, nie loguje, ,10 minut "oczekiwanie" ;) coś sprawdzonego optymalnie z możliwością autoprzerabiania fotek przy wrzucaniu na serwer no zdefiniowany rozmiar i kompresję. Znajdzie sie ktoś chętny do pomocy ? strona wisi pod www.zobaczkrakow.home.pl niedługo dostanie tez swojego PL i COMa ;) jakby komuś się nie chciało za mocno rozpisywać a wie jak to zrobić (jak myślę 10minut klikania dla osoby która wie co robi ;)) to podzielę się passem admina ew. i postawię kilka piwek reszta zawartości typu niusflasze etc będzie wyłączona,, ew. do menu mozna dodać jeszcze prostą księgę gości optymalnie z potwierdzaniem wpisu przez meila. -------------------------- ku potomności zostawiam Heej Mam małą niewdzięczną misję - postawić i skonfigurować Joomlę adres: http://www.zobaczkrakow.home.pl 1.na górze piękna seria errorów,, nic nie ruszane,, same sie zrobiły po instalacji ;) 2.problem z logowaniem na admina.. wywaliłem jedną jomlę wgrałem drugą i dalej problem choć nie to samo,, wcześniej zarzucało jakimiś errorami teraz po wpisaniu user/pass wyskakuje tylko you need to login,, to wiem ;) pomóżcie noobowi :] miejmy to za sobą B-) ------------------------------^^^^^ nieaktualne ;) Edytowane 28 Grudnia 2007 przez forest kila zbila Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2007 http://www.pomoc.joomla.pl/component/optio...d,13/Itemid,53/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2007 zrobione,, nic się nie zmieniło co z tymi błędami na górze strony ? to świeża instalacja jakieś pomysły ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...