Skocz do zawartości
Mirec

Jak przerobić GeForce256 DDR na Quadro?.

Rekomendowane odpowiedzi

Jak przerobić GeForce256 DDR na Quadro?. Wiem że jest to możliwe nawet na stronie Tweak było o przerobieniu GeF4 na Q4, a jakiś czas temu w Enterze były instrukcje jak to zdjełać. Jestem grafikiem3d (Wizualistą) mam P4 1.6GHz, i potrzebuje mocy!!!, więcej mocy... :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak przerobić GeForce256 DDR na Quadro?. Wiem że jest to możliwe nawet na stronie Tweak było o przerobieniu GeF4 na Q4, a jakiś czas temu w Enterze były instrukcje jak to zdjełać. Jestem grafikiem3d (Wizualistą) mam P4 1.6GHz, i potrzebuje mocy!!!, więcej mocy...  :?:

nie wiem czy ci to pomoże ale mam kumpli grafików którzy siedzą w 3D od kiedy pamiętam i kombinowali z grafami i mówili że to niewiele daje. jak z nimi gadałem to mówili że najlepiej podmienć sterowniki od profesjonalnych kart ELSA. niestety nie pytałem jak to robili(podmieniali pliki *.vxd czy coś takiego)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli dlubiesz na prof. sofcie to sie oplaca zwlaszcza jesli to 3dsmax 3 lub 4. Na GeForce przelutowujesz tylko jeden rezystor a na GeForce2 dwa rezystory (teraz juz nie pamietam jakie). Do tej pierwszej zeby cos dalo trzeba wgrac bios od SGI lub zcrackowany od Elsy (kiedys byl na Zoiah). Do drugiej wystarczy Nvidia Bios Editorem zmienic ID karty i producenta na Quadro 2 Pro i np. Else (dostep do Maxtreme). Byc moze w GF1 tez wystarczy ale ja zmienialem bios. Co to daje? na GF(2) wyrazny spadek szybkosci w OGL z AA natomiast Quadro (2) predkosc prawie wogole nie spada. Wspomniany sterownik Elsy Maxtreme daje kilkunasto- kilkudziesiecio procentowy wzrost szybkosci. O ile przerobka pierwszych GF-ow cos daje o tyle Nvidia w GF4 nauczona doswiadczeniem podobno zablokowala ten proceder (nazwa karty sie zmienia ale bez realnych korzysci). Mowie o MX-ach bo jeszcze o pelnych GF4 nie slyszalem. Wspomniene softquadro jest w sumie dobre ale nie do 3dsmax-a

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...