Skocz do zawartości
misieek

Problem Chyba Też Z Pamięcią :p

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

CPU: E2140 @ 375x8 - orthos full stable

DRAM: 1GB Kingston 800MHz CL5 + 512MB GoodRam PRO 800MHz CL5 + 512MB Kingston 667MHz CL5

MOBO: DFI LanParty UT ICFX3200 T2R/G

POWER: Modecom GTX400W

Agrh.

Pamięci chodzą w dualu. Na starcie systemu odczyt z pamięci w everest wynosi 7000MB/s. Po jakimś czasie jak zrobie, odpale ściąganie, konnekta, muzyke, ff itp. odczyt spada do 6400mb/s. Czas oczekiwania i zapis pozostaje ten sam. Pamięci chodzą na 800MHz 4-4-4-12 - 1.94V (orthos 10h stable, zero błedów aplikacji itp.).

Jak robie SuperPI to dźwięk mi przycina, normalne?

I ogolnie SuperPI dziwne wyniki mam.

Do 2M jest normalnie (1M - 19 sekund itp.)

Ale wyżej... to jest dziwnie. 4M mam aż 4m52s. 8M mam 13m 58s, zaś 16M mam 9m i 28s. Czasem w 16M mam 9;28 a czasem mam 13;42. Dla 32M mam 18;51.

Czemu tak dziwnie? Czemu raz szybciej pracuje raz wolniej? I czemu ten odczyt z pamieci w everest tak dziwnie robi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co widze pamięci RAM działaja na innych taktowaniach w dualu tak?

Ja mam GoodRAM DDR2 2x 512 533Mhz i teraz wlasnie brat kupił GoodRAM DDR2 2x 1GB 667Mhz bedzie wszystko ładnie śmigało bo nie wiem czy to odsyłac jak przyjdzie czy zakładac... Prosze o szybką pomoc.

Edytowane przez Fishek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi