Sulaco Opublikowano 1 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2008 http://www.optionetics.com/market/articles/18752 zanosi sie, ze w przeciagu najblizszych 2 tyg. pojawi sie dosc konkretne info odnosnie nv i moze tego, na co zanosilo sie juz od zeszlego roku - przejecie nv przez intela. mamy juz amd-ati z dosc ciekawym imho efektem, podobnie bedzie z intel-nvidia, a moze nawet lepiej ;) czyli wyglada jednak na to, ze nie przybedzie trzeci gracz. a moze. moze jakas inna firma "wciagnie" nv - IBM? tez jestem za :D rok 2008 bedzie bardzo ciekawy :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzus Opublikowano 1 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2008 Szkoda że istnieją tylko dwa bloki AMD i INTEL.Gdyby było ich więcej ceny mogłybybyć mniejsze :wink: Dobra posuniecie Intela. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 1 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2008 (edytowane) Ciekawe ciekawe Zaraz się doczekamy płyt gł ze slotami na wymieniany GPU. VRAM :P (co swoją drogą nie było by takie głupie) Edytowane 1 Stycznia 2008 przez Nerevar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolus1 Opublikowano 1 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2008 Ja nie wiem czemu ale już za czasów 97/98 rok mówiłem że mi się AMD kojarzy z ATI i nigdy nie mogłem kupić dajmy na to procka AMD i jakiejś karty od NV bo mi to nie pasowało :D zawsze INTEL - NV i AMD-ATI i patrzcie jak wiedziałem mądre dziecko byłem:> ps. Spiety ładny Avatar :> a nawet bardzo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZONK000 OC Opublikowano 1 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2008 Ja nie wiem czemu ale już za czasów 97/98 rok mówiłem że mi się AMD kojarzy z ATI i nigdy nie mogłem kupić dajmy na to procka AMD i jakiejś karty od NV bo mi to nie pasowało :D zawsze INTEL - NV i AMD-ATI i patrzcie jak wiedziałem mądre dziecko byłem:> ps. Spiety ładny Avatar :> a nawet bardzo nom ja też zawsze łączyłem AMD (sempron, barton) z jakimiś kartami ATI (9250, 9550, 9800) teraz mnie coś opętało i wpakowałem intela, ale z ATI nie zrezygnuje :-P :-P :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p0rNfLaKe Opublikowano 1 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2008 kojarzylo sie wam pewnie tylko dlatego ze z reguly ati = low end, amd = low end tak przynajmniej kiedys bylo.... pozniej jednak troche si ezmienilo z tymi low endami, ale myslenie niektorych zostalo. imo byloby to szkodliwe dla rynku... i to bardzo. bo doszloby do tego ze majac ati grafe, ludzie zmuszani byliby do amd procesora... w ten sposob ceny by urosly, bo konkurencja bylaby jeszcze gorsza niz teraz. a jest fatalnie, bo mamy 2firmy produkujace procesory i 2 firmy produkujace karty graf. i cos mi wyglada na to ze amd i ati a teraz po prostu amd.. zaczyna zostawac w tyle. watpie zeby wytrzymali konkurencje z nvidia-intel... wrocilibysmy pewnie do czasow poczatka tego wieku, gdzie amd = tanie procesory. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fracha Opublikowano 1 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2008 Ciekawe tylko czy taka fuzja dojdzie do skutku. Ale z jednej strony cieszy mnie fakt że dwa giganci będą mogli się połączyć i razem współpracować. Tym bardziej że ja również jestem zwolennikiem Intela i nVidii :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daamain Opublikowano 1 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2008 Ciekawe tylko czy taka fuzja dojdzie do skutku. Ale z jednej strony cieszy mnie fakt że dwa giganci będą mogli się połączyć i razem współpracować. Tym bardziej że ja również jestem zwolennikiem Intela i nVidii :)Niestety, dwoch gigantow razem zwykle oznacza monopol, a nie rozwoj... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fracha Opublikowano 1 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2008 (edytowane) Niestety, dwoch gigantow razem zwykle oznacza monopol, a nie rozwoj...Niby tak ale mają konkurencję AMD-ATi i myślę że może być ciekawa rywalizacja pomiędzy nimi. Mam tylko nadzieję że wyjdzie to nam, użytkownikom na dobre ;) Edytowane 1 Stycznia 2008 przez Fracha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 1 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2008 Niestety, dwoch gigantow razem zwykle oznacza monopol, a nie rozwoj... Tak sie zastanawiam, co na to urzad antymonopolowy? Przeciez fuzja Intel - Nv to bedzie gigant majacy w rekach ogromna czesc rynku. Korzyscia dla AMD z przejecia ATI bylo zdobycie GPU do kolekcji posiadanych juz CPU i Chipsteow dzieki czemu mogli tworzyc podstawy calej platformy. Intel przejmujac Nv zyskalby najwiekszego producenta kart graficznych i posiadane przez niego techologie min. SLI ktorego od zawsze brakuje na jego chipach. Ze juz nie wspomne o najwydajniejszych podzespolach na rynku w swoich kategoriach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 1 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2008 Tak sie zastanawiam, co na to urzad antymonopolowy? Przeciez fuzja Intel - Nv to bedzie gigant majacy w rekach ogromna czesc rynku. Korzyscia dla AMD z przejecia ATI bylo zdobycie GPU do kolekcji posiadanych juz CPU i Chipsteow dzieki czemu mogli tworzyc podstawy calej platformy. Intel przejmujac Nv zyskalby najwiekszego producenta kart graficznych i posiadane przez niego techologie min. SLI ktorego od zawsze brakuje na jego chipach. Ze juz nie wspomne o najwydajniejszych podzespolach na rynku w swoich kategoriach. dokładnie! wręcz nie ma na to szans :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 1 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2008 Jeśli się połączą to wreszcie będzie wsparcie dla SLI na chipsetach intela bez żadnego kombinowania ze sterami :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 1 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2008 Jasne tylko szkoda ,ze to bedzie na plytach po 200-300 euro bo jakos nie pamietam szczegolnie tanich chipsetow intela z obsluga CF z czasow zanim nvidia nie wypuscila 650i. Takie cos oznaczaloby zerowa konkurencje na rynku intelowskich chipsetow moze z jakims sisem czy via w konstrukcjach ultra low-end jak za starych czasow przed seria nforce4 kiedy to ludzie brali masowo AMDki bo plyty intela w stylu IC7 czy P800 zabijaly cena. W najgorszym przypadku moze dojsc do sytuacji konsolowej czyli gier exclusive , ktore beda chodzily tylko na kartach graficznych i procesorach jednego z blokow lub beda zoptymalizowane pod konkretny sprzet w stopniu prawie uniemozliwiajacym granie na alternatywnej platformie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teraw Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 zapominacie o jesdnym - to ze intel przejmie nv NIE oznacza, ze nie bedzie mozna laczyc graf nv z procami amd i graf ati z procami intel. teraz amd ma atiego, i nic takiego nie widac, w intelu ani w vn nie pracuja idioci, i grafy z prockami beda kompatybilne. a gry exclusive na konkretne procki w pc na 100% nie przejda - juz by im to m$ wybil z glowy, przeciez obie platwormy beda chodzic pod ich windowsem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAGA Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 (edytowane) Ja od 486 zawsze mam AMD :P a grafe Nvidie od rivy 128 przez wszystiw TNT i GF do dzis:) dlamnie zawsze bylo AMD&NV Edytowane 11 Stycznia 2008 przez KAGA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 (edytowane) (...)Intel przejmujac Nv zyskalby najwiekszego producenta kart graficznych i posiadane przez niego techologie min. SLI ktorego od zawsze brakuje na jego chipach.(...)Największym producentem układów graficznych jest Intel i to miano posiada już od dawna, nV jest na drugim miejscu i traci bardzo dużo :D Połączenie tych dwóch firm zaowocowało by powstaniem koncernu posiadającego 60-70% runku układów graficznych :? @Sulaco może jednak doczekasz SLI na Intelu??? ^_^ pzdr Edytowane 11 Stycznia 2008 przez chemiczny_ali Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...