GirlGTX Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Ok dzięki, że otworzyłeś mi oczy, bo myślałem, że 8800GT są dużo droższe. W takim razie pytanie brzmi: Czy warto wymieniać 8800GTS 320 na 8800GT 512 z dopłatą około 300zł? No jasne, nie ma się co zastanawiać. Dostałam grafike. Ma złote chłodzenie, pierwsze uruchomienie to totalna suszarka :|, Dopiero po instalacji sterów wiatrak zmniejszył prędkość i jest cicho :)). Ponad 11k w 3dm06 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M-Power Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Czy warto wymieniać 8800GTS 320 na 8800GT 512 z dopłatą około 300zł? Jeżeli mają Ci dopłacić 300zł to bym się zgodził ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfascik Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Witam, co sadzicie o GeForce 9600 gt XT TwinTech twintech ?? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Musisz podłączyć oba.Nie musi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M-Power Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2008 (edytowane) Czy Bios w 9600GT Galaxy Cooler Master Exclusive Overclocker od ICY BLUE różni się tylko taktami? Chętnie bym sobie wgrał tego od Exclusive jak dojdzie ICY BLUE Edytowane 24 Kwietnia 2008 przez M-Power Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Witam, co sadzicie o GeForce 9600 gt XT TwinTech twintech ?? :DZajebiste są. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micro Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Ja dzisiaj sobie sprawilem wlasnie Twintecha ale wersje "standart" - narazie jeszcze nie bawilem sie w OC... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder86 Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Witam Kupiłem nie dawno Palita 9600 i prawdopodobnie trafił mi się straszny paść, na standardowym napięciu OC rdzeń 715Mhz, wynik marny, wieć wziąłem się za ołówek i podniosłem napięcie do 1,4 w 3d 1,43. W tym wypadku rdzeń poszedł na 830Hhz. Problem mój polega na tym że na tym wyższym napięciu podczas grania komp się wyłącza tak jak bym wtyczkę wyciągną z zasilacza. Temperatura karty w granicach 70* na kartę puściłem nawiew z boku. Zasilacz to Chieftec 450W, napięcia są w normie (mierzone miernikiem ) Czy spotkaliście się panowie z czymś takim? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chwali Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Jeżeli mają Ci dopłacić 300zł to bym się zgodził ;) To działa raczej w drugą stronę ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M-Power Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2008 (edytowane) To działa raczej w drugą stronę ;) W takim razie nie warto 8800GTS BFG 599 za używkę na allegro ;) Edytowane 25 Kwietnia 2008 przez M-Power Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S1mon Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Ja bym nie dopłacił wiecej niz 100-150zł w zaleznosci jaka wersja karty itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Witam. Z góry przepraszam za lekkie zaśmiecenie tematu, ale mam jedno pytanko. Czy taki Gainward 9600gt będzie OK? Nie chodzi mi o OC, bo to nie dla mnie ;]. Chodzi mi, czy działa stabilnie (czyli np. nie dzieją się jakieś cuda na niej i czy nie "piszczy". Jeśli ktoś miał styczność z tą kartą to będę wdzięczny za odpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2008 czemu chcesz przeplacac za ta karte... to samo masz za 380 zl: http://kdo.pl/product_info.php/products_id/27396 - Gainward http://kdo.pl/product_info.php/products_id/27643 - Galaxy ja bym wzial Galaxy :) sam mam Galaxy i nic nie piszczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2008 (edytowane) Sklep przypadkowy ;]. Póki co się rozglądam za czymś stabilnym do zestawów jak składam czasami, bo w podobnej niskiej cenie jest kilka kart, m.in Galaxy, Gainward i Palit. Ten Galaxy też niegłupio wygląda. Edytowane 25 Kwietnia 2008 przez pajak28 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S1mon Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2008 CzArNy` powiedz cos wiecej o tej swojej galaxy, chłodzenie ciche? Jak z OC? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tasslehoff Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Mam chwilowo tego Gainwarda i jest ok, nic nie piszczy, wiatrak chodzi na 35% nie wiem ile to RMP lekko go slychac, tzn do ciszy bym go nie zaliczyl ale nie jest tragicznie, zreszta ciezko mi stwierdzic bo na procku mam glosny cooler i dwa w zasilaczu. Temp w grach nie przekracza 55st, zwykle jakos w okolicach 50st sie miesci, wiec mozna go nawet jeszcze przyciszyc zmniejszajac obroty. Jakos sie nie bawilem w to jeszcze bo i tak mi to nic nie da ;p. Wiec mozna smialo brac. Nie wiem jak sie kreci i nie sprawdze tego, bo nie mam na czym. Tymczasowo jade na AMD4400+ x2 @2,63GHz - waskie gardlo dla grafy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Witam, w związku że mam prawie w 100% pasywnego kompa poszukuje bezgłośnej grafy na oku mam http://www.ulubiony.pl/?action=StoProd&...mp;&u=10815 no ale drożej wychodzi od gainwarda, ale czy istnieje relatywnie tanie chłodzeni (do około 100zł) które można na tą grafe założyć? wiem że w tedy drożej wyjdzie ale przy zmianie grafy można chłodzenie na nową zamatować :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S1mon Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Zapewne Accelero S2 da sobie rade z ta karta http://allegro.pl/item349125873_arctic_coo...lent_pc_pl.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Dzięki za podsuniecie rozwiązania http://allegro.pl/item349357780_arctic_coo...y_radiator.html Ale ten sie wydaje lepszy warto dopłacic ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S1mon Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2008 :blink: nie wiedziałem ze Accelero S1 wchodzi na ta grafe. A jezeli tak sie sprawy maja to oczywiscie warto do niego dołozyc, chociaz S2 tez da rade pasywnie schłodzic karte. Dowodem na to jest ECS ktory własnie sprzedaje 9600gt z tym chłodzeniem. Jak Ci sie nie spieszy(długi termin realizacji) to tu jest troche taniej: http://www.pc-cooler.pl/?action=showprod&&id=85 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mg147 Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Zapodajcie jakieś wyniki OC , chodzi mi głównie o Gainwarda Bliss oraz Galaxy Icy Blue. Obie można dostać poniżej 400zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
got3n Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2008 no galaxy icy blue robi spokojnie 730/1900/2030 i chlodzenie przy tym ma max 49-50 stopni w stressie. Wiecej nie sprawdzalem niestety ; ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GirlGTX Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Mój palit jak na razie robi 750/1840/2060. Więcej nie próbowałam ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2008 no galaxy icy blue robi spokojnie 730/1900/2030 i chlodzenie przy tym ma max 49-50 stopni w stressie. To spora temp i OC niezbyt satysfakcjonujące :|. Gdzie się podział ten duch rywalizacji który mnie tak wciągnął w tym forum rok temu, to była rzeźnia. Teraz to ktos pociagnie sobie suwaczkiem o te kilka cm i jest happy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2008 no galaxy icy blue robi spokojnie 730/1900/2030 i chlodzenie przy tym ma max 49-50 stopni w stressie. Wiecej nie sprawdzalem niestety ; ) A jak sytuacja z cewkami na tym Galaxy ? Slychac cos w stresie, czy nic nie skwierczy, nic nie piszczy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
got3n Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2008 DziubekR1 --- > nie stwierdzilem zadnego piszczenia czy skwierczenia w egzemplarzu ktory montowalem Palato ----> Gdyby grafa była moja to bym sie bawił w wieksze OC i testy ale niestety grafa szła do klienta i nie mialem czasu nawet zeby to stesowac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bociczek Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Jak to jest z chłodzeniem w GALAXY zwykłym? Bardzo jest głośne, czy nie tak strasznie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2008 (edytowane) ciekawe co teraz bedzie lepszym wyborem :) czy 9600GT za ~400 zl czy jakis 9600GSO 768MB (MSI juz zapowiedzial taka wersje) lecz cena jest nieznana Edytowane 26 Kwietnia 2008 przez CzArNy` Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
igorzasty Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Powtarzam moje pytanie sprzed 6 stron. Czy jest odpowiednik rezystora do mazania na tylnej stronie PCB 9600GT Palita ?? Mój Zalman STG1 się skończył, więc już raczej nie mogę zdejmować chłodzenia (accelero S2) na chwilę obecną. Ktoś jest w stanie pomóc ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v1ru5 Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2008 a jakieś benchmarki 9600GSO sie pojawiły juz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...