Skocz do zawartości
-=YoGi=-

Proc Czy Ram?

Rekomendowane odpowiedzi

Tym razem to ja mam problem :D

Zestaw jak w sigu, przy kilku malych zmianach. Mam zamiar zmienic:

Grafa: ASUS HD3850 512MB

Mobo: Foxconn P35A-S

a po sprzedazy obecnych czesci powinno mi starczyc na:

Proc: E2160 lub E4500/E6300 (jesli starczy)

albo

RAM: GeIL Dual DDR2 Ultra 2x1GB 667 (z racji, ze mam juz takie, wiec dokupuje tylko pojemniejsze) co łącznie mi da 3GB ramciu.

Ktora z opcji proc czy ram, bedzie lepszym wyborem? tak czy inaczej wymiana proca i dokup ramu nastapi, ale na chwile obecna bede mial kase tylko na jedna z tych opcji.

Edytowane przez -=YoGi=-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CPU. Pamięć lepiej potem wymienić na coś innego. Jakiś zestaw 2x1GB Kingstonów 667 na Elpidach. Nie wiem jak te ,ale Geile ogólnie nie są najlepsze. Przynajmniej jeśli już chodzi o OC.

wiesz, co do OC to nie jestem ci w stanie powiedziec na chwile obecna jak sie kreca te co mam, bo moja mobo nie jest w stanie osiagnac 3-8-4-4 przy 667 tak jak te kostki powinny smigac. max co udalo mi sie wycisnac, to bylo 4-12-4-4 przy 800mhz na 2.4V ale to przez moje mobo. jak bede mial nowe, to wtedy zobacze czy beda smigac na tych 800 jakos ladnie. co prawda nie oczekuje od pamieci, ze beda nie wiadomo jak szybkie, wiec jakos tak te GeIL`e mi pasuja. Mam uraz do Kingstone`a, ale pomysle o Twojej propozycji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GeIL - gwarancja dozywotnia :P

Ale wkurzające jest to, że kolega odesłał raz, dostał nowe, pochodziły niecały miesiąc i znowu musiał je odesłać do serwisu, kilka dni temu mu przysłali nowe... Ja już nie mam żadnego przekonania do Geili :), ale oczywiście ludzie je też mają i są z nich bardzo zadowoleni :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale wkurzające jest to, że kolega odesłał raz, dostał nowe, pochodziły niecały miesiąc i znowu musiał je odesłać do serwisu, kilka dni temu mu przysłali nowe... Ja już nie mam żadnego przekonania do Geili :), ale oczywiście ludzie je też mają i są z nich bardzo zadowoleni :).

no zalezy jak sie trafi i zalezy skad sie bierze. kiedys GeIL mial bardo dobre kostki m.in. moje, ktore kupilem od razu jak sie ukazaly :) i jestem zadowolony. mialem podobne problemy z kingstonem dlatego wole sie w nie nie ladowac. a poza tym, czasami maja cene nieadekwatna do mozliwosci. a poza tym, musialbym dokupowac radiatory na ram, a tu mam juz gotowe...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi