CavV6 Opublikowano 6 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2008 Mam maly, a wlasciwie duzy klopot - Internet smiga az milo, wg. dsl.cz mam calkiem niezle osiagi: Rychlost připojení k internetu: 1,905 Mbit/s Rychlost stahování dat: 243,9 kByte/s Natomiast problem sie pojawia od czasu do czasu przy Skypie i przede wszystkim przy Torrentowaniu. Mianowicie przy Skypie (tylko rozmowa glos/video) po jakims nieokreslonym czasie (czasem 10 min czasami 1h) zrywa mi polaczenie z siecia bezprzewodowa. Jesli chodzi o uTorrenta jest to zwykle po okolo 30min, wiec nie ma co nawet zostawiac tego na noc. Jakosc polaczenia jest raczej dobra, patrz foto. Nie jest to cud-miod, ale zawsze bylo OK. Problem NIE pojawia sie, gdy sciagam inne pliki ze stron z netu, niezaleznie od rozmiaru. Router to NetGear, a ja uzywam karty NetGear Wireless Range Max WPA111. Po takowym 'zerwaniu' musze karte 'wyjac' z USB i podlaczyc ja ponownie. Pomysly? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CavV6 Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2008 ktokolwiek? :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qrak_ Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2008 Router dławi się od za dużej ilości nawiązanych połączeń. Przeglądnij jego panel konfiguracyjny, może ma opcję zmiany ilości połączeń, jeśli nie - przyjrzyj się konfiguracji powyższych programów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...