Skocz do zawartości
Fynf

Stargate: Worlds - Mmorpg

Rekomendowane odpowiedzi

Znalazłem coś ciekawego:

O pracach nad grami osadzonymi w realiach filmu Gwiezdne Wrota, a także seriali telewizyjnych Stargate SG-1 oraz Stargate: Atlantis mówiło się od bardzo dawna. Z początku co prawda planowano wydać rozbudowaną grę single-playerową Stargate: Alliance, ale ostatecznie wyrzucono ten projekt do śmietnika. Teraz trwają prace nad Stargate: Worlds, która ma być MMORPG.

O czym będzie sama gra? Ciężko narazie cokolwiek rokować. Wiadomo jedynie, że ma łączyć w sobie wszystkie seriale, jak i film kinowy. Podobno olbrzymi nacisk postawiono na wątki opowiadane w SG-1, ale tak naprawdę musielibyśmy spekulować o które wydarzenia chodzi. Jakkolwiek by nie było to w Internecie zadebiutował pierwszy, oficjalny zwiastun (a raczej zajawka) gry Stargate: Worlds i sądzę, że każdy miłośnik zarówno gier MMORPG jak i tematu Gwiezdnych Wrót powinien ten film obejrzeć. Jeśli jesteście ciekawi to zajrzyjcie do pełnej treści tej wiadomości - tam właśnie znajduje się zwiastun!

wspomniany film jest tutaj: http://www.gametrance.pl/gt/index.php?sub=...big&id=3336

Krótki jest, ale ma klimat!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Filmowy Stargate to jedna z moich ulubionych pozycji s-f w historii kina, a jako swego czasu wielki fascynata Egiptu Faraonow tym bardziej obraz trafil w moje gusta. Sam pomysl na gre mmorpg w swiecie SG wydaje sie swietny. Sieci portali, dwie rywalizujace rasy, gro światów etc. wszystko podane jak na srebrnej tacy - nic tylko brac i tworzyc z gotowych pomyslow :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oj fajnie by było jakby coś z tego wyszło, mój ulubiony serial, nic tylko trzymać kciuki bo wcześniej coś sie nie udawało z grami, szkoda, że tak późno bo SG niestety straciło wielu fanów, myślę że jakby wydali to ze 3-4 lata temu to by mieli masę klientów

btw Celeb o jakich dwóch rasach mówisz? Rozumie, że ludzie i? Bo jeśli chodzi o wężyki to nie stanowią już od dawna zagrożenia :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ten tytuł, o który ostatnio toczyła się walka w sądzie(twórcy chcieli porzucić projekt, wydawca nie chciał się zgodzić)?

Mimo sympatii jaką darze uniwersum serialu, podchodzę do tego chłodno.

I mam wrażenie że otrzymamy coś na wzór guild wars, bo jak inaczej widzicie rozgrywkę?

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje prosby zostaly wysluchane ,wreszcie pojawi sie cos na co bede mogl sie przerzucic z WOW'a.

co do tego jak to bedzie wygladalo to imho maja tak duze pole do popisu ze glowa boli, jezeli nie pojda w sladu Blizzarda (czyli, dodatek=nowy kontynent) to bedzie super, bo oznaczalo by to ze beda dodawal now swiaty na bierzaco.

Co do rozgrywki to pewnie (raczej na pewno) beda questy, bossy itp. wiec +/- to co e wszystkich mmorpg.

Nie pozostaje nic innego jak czekas na wydanie gry.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

btw Celeb o jakich dwóch rasach mówisz? Rozumie, że ludzie i? Bo jeśli chodzi o wężyki to nie stanowią już od dawna zagrożenia :)

Nie wiem jak to sie dalej potoczylo :) Serial z McGywerem ogladalem ale w zab nie pamietam jego zarysu fabularnego, bylo to zbyt dawno - no i jeszcze SG: Atlantis ktorego nawet na oczy nie widzialem ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To oglądałes chyba cos z samego poczatku, bo do tej pory w obu seriach to były wezyki, ori, wampirki ;), robociki z klocków lego ;) i kilku mniejszych wrogów. Do tego dochodzą dobre węzyki, szaraki i jeszcze kilku dobrych obcych :)

A z tego co widze to dorzucili chyba cos nowego jeszcze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ten tytuł, o który ostatnio toczyła się walka w sądzie(twórcy chcieli porzucić projekt, wydawca nie chciał się zgodzić)?

Mimo sympatii jaką darze uniwersum serialu, podchodzę do tego chłodno.

I mam wrażenie że otrzymamy coś na wzór guild wars, bo jak inaczej widzicie rozgrywkę?

Pierwsze wzmianki o tytule pojawiły się bardzo dawno temu i miałem nadzieję, że coś z tego wyjdzie. Potem jak wspominasz, prace się urwały. Ale cieszę się, że ponownie coś się dzieje. Co zaś się tyczy modelu rozgrywki GW to mnie tam się podoba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi