Skocz do zawartości
maxymili

Xp Sp2 - Nie Działa Wygaszacz Ekranu

Rekomendowane odpowiedzi

Komputer jak w podpisie, ale nie ma wpływu bo ten problem nie występował przed reinstalacją. Problem pojawia się także na innym komputerze z XP , wszystki aktualizacje są wgrane.

Dotyczy to tylko wygaszaczy wyświetlających pokaz slajdów z rozszerzeniem "*.scr" jak ten

Problem objawia się w ten sam sposób na obu komputerach i wygląda to tak, że zacina się pierwszy slajd i przesuwa lekko w dół i lekko w lewo i tak zacięty pozostaje.

Dołączona grafika

Zainstalowałem javę, activex, FFDShow zainstalowany, adobe flash zainstalowany, kodeki zaktualizowane przez Allplayera...

Co jest źle, może mam coś odznaczyć w ustawieniach w FFDShow? Może mam coś jeszcze zainstalować?

W obu przypadkach problem dotyczy legalnej kopii systemu windows xp prof i wystąpił zupełnie niezależnie na komputerach z nowo zainstalowanym systemem.

Problem nie jest bardzo poważny, ale tak mnie nurtuje, że muszę znaleźć rozwiązanie :D

Edytowane przez maxymili

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na viscie dziala bez problemu (nie chce mi sie sprawdzac na xp ;] )

jezeli zainstalowales FFdshow, to po co aktualizowales kodeki przez Allplayera?

teraz to sobie burdel narobiles ;]

To nie ten problem z FFD.

1/ Najpierw zainstalowałem wygaszacz i nie chodził

2/ Potem zainstalowałem allplayera i zaktualizowałem sterowniki i wygaszacz nie chodził

3/ Portem zainstalowałem wszystko co się dało (z tego co pamiętałem) javę, activex, flash i dalej wygaszacz nie działał prawidłowo, żadnych zmian

4/ Dopiero potem zainstalowałem FFDShow i wygaszacz wciąż nie działa prawidłowo,

5/ W tym czasie windows się aktualizował i to też niczego nie zmieniło w kwestii błędu wygaszacza.

6/ Na dodatek w pracy na Win XP Prof niby takim samym z podobnym zestawem softu i także niedawno przeinstalowanym wszystko działa całkowicie dobrze!

Dołączona grafika

i pojawiają się co parę sekund kolejne zdjęcia

7/ A na innym Win XP prof u kolegi w pracy też nie działa dokładnie tak samo jak u mnie teraz w domu.

Edit:

8/ Przywrócenie starych sterowników zintegrowanej grafiki, na których wcześniej te wygaszacze działały nie dało nic nowego :/

9/ Natomiast systemowy wygaszacz w postaci pokazu slajdów ze zdjęć zgromadzonych w moich dokumentach jak najbardziej działa poprawnie!?

10/ Odinstalowałem flash w pracy (tu wygaszacz chodził) myślałem, że przestanie działać co było by dowodem, że to źle zainstalowany flash coś namotał, ale nie, wygaszacz działa wogóle bez flasha.

11/ Na dzisiaj mam pomysł kolejny, zainstaluje driverdetective aby mi określił, czy mam dobry sterownik zintegrowanej grafiki w domu, bo choć to już sprawdzałem, to może dalej jest źle?

Więcej pomysłów nie mam, chyba jak się wkurze to przeinstaluję system :mur:

Edytowane przez maxymili

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi