ViralioN Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2008 Jak wygląda sprawa wydajności dysku SATA przy włączeniu w biosie emulacji kontrolera ATA. Czy to ma w ogóle jakiś wpływ na wydajność? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miver Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 Mało się trochę w tym orientuję, po co w ogóle emulować starsze ATA na SATA? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 Mało się trochę w tym orientuję, po co w ogóle emulować starsze ATA na SATA?Po to bo nie kazdemu chce sie swirowac ze sterownikami do sata. Dysk satowski ustawiony na emulacje czyli ide nie wymaga ich i jest od razu widoczny w biosie. Czy ma to inna wydajnosc? Szczerze mowiac nie przytocze konkretow , ale wydaje mi sie ze w zasadzie nie ma to zadnej roznicy poza syntetykami. Sam mam na ide satowski dysk i nie odczuwam tego ,ze jest jakis wolny poza tym iz nie dziala mi ahci i ncq. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miver Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 A jak można zainstalować te sterowniki do SATA? czytałem coś o F6 podczas instalacji systemu? co się wtedy dzieje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dobo90 Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 (edytowane) A jak można zainstalować te sterowniki do SATA? czytałem coś o F6 podczas instalacji systemu? co się wtedy dzieje? Akurat widze, ze masz KN9 to moge pomoc. Sa 2 sposoby: 1) Zrobic dyskietke ze sterownikami za pomoca programu NvRaid i F6 podczas instalki Windy. 2) Zintegrowac sterownik za pomoca nLite i na nowo zainstalowac Windowsa (sterowniki masz w folderze 'Disk' z NvRaid). NvRaid mozesz sciagnac stad. Edytowane 9 Stycznia 2008 przez d0b0c0p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 To i ja zaczerpnie inf, jeśli będzie można. Czy po włączeniu owej emulacji, zainstalowaniu windy, bez problemu można wyłączyć ta emulacje i zainstalować potrzebne sterowniki do sata? Dużo łatwiej niż chrzanić sie z dyskietka. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miver Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 Hehe to ja raczej będę musiał integrować poprzez nLite :) Jakoś przy składaniu kompa nie pomyślałem o dyskietkach :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...