t0bi Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 (edytowane) Mam pytanko. Czy enlight 300W który ma 15A na +12V pociągnie tymczasowo e2160 ga p31-ds3l 2x1gb ocz specialops 800 cl5 palit 8800gt do tego 1 hdd + dvd Jeśli pociągnie na defie, to czy można mówić o jakimś OC na tym sprzęcie ? Edytowane 10 Stycznia 2008 przez t0bi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t0bi Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 tzn w ogóle nie pociągnie, czy pociągnie, ale bez oc ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teraw Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 komp chyba sie wlaczy, ale o bezpiecznej dla sprzetu pracy nie ma mowy, cos moze sie spalic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 Nie pociągnie i nie rób sobie na to nadziei. Nawet jak odpali to parę sekund i zgaśnie, a jak 5V pójdzie zbyt mocno do góry to pożegnasz sie z dyskami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2008 sekundę zapewne pochodzi ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2008 komp chyba sie wlaczy, ale o bezpiecznej dla sprzetu pracy nie ma mowy, cos moze sie spalicIMHo sie nawet nie wlaczy. A co do autora tematu to nie jest hardcore;] to jest glupota... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omgwtf Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2008 Włączyć się włączy, ale zaraz z zasilacza wydobędzie się niemiły zapach, możliwe że zobaczysz dym, smród na pewno będzie. Aha, i szykuj się na popalenie dysków / napędów, ale to tylko przy dobrym szczęściu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Damikor Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2008 Powinien się włączyć Ja mam Chiefteca HPC-420 który ma 18A i działa bezproblemowo z C2D 3GHz, 2GB RAMu i GF 7600GS, 1 dyskiem 160GB i zapodaje napięcie 12.2V. Twój zasilacz to takjakby HPC-300. Jeśli komp się włączy i szybko sprawdzisz napięcia podczas postu miernikiem i będą ok to bym się nie obawiał. Ludzie, przecież Enlight to nie jest żadna niemarkowa zasiłka, komp powinien się uruchomić Na O/C bym nie liczył Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2008 Jeżeli nie widzisz różnicy między gf76 i gf88gt, to ja nie mam wiecej pytań. Jak się ma na grafikę za ok. 1000zł i chce sie tymczasowo puszczać na starym zasilaczu 300W to się ma w którymś miejscu coś nie w porzadku. Chcesz zobaczyć relacje jaki ładny był huk i dym, gdyby zabezpieczenia nie zdażyły? (bo niewielkie ryzyko istnieje), niestety nie wymyślowo jeszcze w zasilaczach zabezpieczeń przeciwko głupocie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Damikor Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 GF88GT w idle na pewno nie je wiecej jak moj 7600GS @ 800 MHz 1.6V w stress pozatym nie pisałem o żadnym obciążeniu typu gry Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 jak zasilacz jest zdrowy to spokojnie pociagnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...