Skocz do zawartości
MarKov

Im Wiecej Czytam Mniej Wiem Płyta Na P35

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Panowie tak jak w temacie im więcej czytam mniej wiem już mam totalny mętlik w głowie myślałem o:

Foxconn P35a-s ale podobno problem z Radkami serii 3xxx

Msi P35 Neo2 - skopane ustawienia pamięci w biosie i niska wydajność na wysokim FSB

Abit Ip35 - czasami się nie włącza problemy z sieciówką podwójny boot - ale to przypadłość większości płyt na P35 chociaż z tego co wyczytałem to Abit Króluje

Nooo i na końcu Asus P5K - trójfazowe zasilanie.

Więc już nie wiem pomocy poradźcie co w końcu kupić bo z tego wszystkiego wynika że nie ma dobrych płyt (w tym przedziale cenowym do 370zł) na P35 ???? - każda ma jakąś wadę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam taki sam problem. zachciało mi się C2D i teraz wielki dylemat...

podobnie jak Ty dużo o płytach na P35 (i nie tylko) poczytałem i faktycznie zdecydować się na konkretny model jest ciężko.

Abit faktycznie, podobnie jak przy prockach X2 (kn9) ,wydaje się być dobrym rozwiązaniem jednak zakupię albo poczciwego Gigabyte Ga-p31-ds3l albo brzydala, o którym w sumie mało na tym forum napisano, Dfi Infinity Blood-iron P35-t2rl...

...a jak będzie wtopka to od czego jest allegro :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Msi P35 Neo2 - skopane ustawienia pamięci w biosie i niska wydajność na wysokim FSB

Do FSB 513mhz wydajność jst normalna, dopiero powyżej trzeba podciągać FSB Setem ;] i niema żadnych skopanych ustawień pamięci...przestawiasz 4 timingi i płyta świetna :) Było o tym 1000 razy.

Edytowane przez Fredek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Albo tak jak ja to zrobilem zastanawialem sie czy kupic MSI P35 Neo2 czy DFI Blood Iron i wkoncu kupilem i czekam az ja otrzymam

DFI LanParty DK P35 T2S/R :D . A tak nawiazujac do tematu to wybierz te 2 ktore ci najlepiej leza i poprostu rozpisz sobie ich plusy i minusy i wtedy wybierzesz ,a jak nie to rzuc moneta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Abit Ip35 - czasami się nie włącza problemy z sieciówką podwójny boot - ale to przypadłość większości płyt na P35 chociaż z tego co wyczytałem to Abit Króluje

U mnie nic złego z tą mobo się nie dzieje. Po aktualizacji biosu, przez program Abita pod Windę (bardzo prosta obsługa) nie ma dual boota.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Foxconn P35A-S - problemy z Radkami miały tylko 3 osoby, z czego u 2 okazało się ze walnięta jest karta. Tak to płyta praktycznie bezproblemowa, zwłaszcza na BIOSie P28 lub P34.

Edytowane przez YogiCK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli jednak Foxconn - oby nie musiał iść po tygodniu na allegro hehe

aaa jeszcze jedno jeśli chodzi o tego Foxconna są jakieś dziwne lagi na dyskach IDE ( na razie mam taki ) bo tak mi sie coś o uszy obiło

Edytowane przez MarKov

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi