MarKov Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2008 Witam Panowie tak jak w temacie im więcej czytam mniej wiem już mam totalny mętlik w głowie myślałem o: Foxconn P35a-s ale podobno problem z Radkami serii 3xxx Msi P35 Neo2 - skopane ustawienia pamięci w biosie i niska wydajność na wysokim FSB Abit Ip35 - czasami się nie włącza problemy z sieciówką podwójny boot - ale to przypadłość większości płyt na P35 chociaż z tego co wyczytałem to Abit Króluje Nooo i na końcu Asus P5K - trójfazowe zasilanie. Więc już nie wiem pomocy poradźcie co w końcu kupić bo z tego wszystkiego wynika że nie ma dobrych płyt (w tym przedziale cenowym do 370zł) na P35 ???? - każda ma jakąś wadę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pr1est Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 mam taki sam problem. zachciało mi się C2D i teraz wielki dylemat... podobnie jak Ty dużo o płytach na P35 (i nie tylko) poczytałem i faktycznie zdecydować się na konkretny model jest ciężko. Abit faktycznie, podobnie jak przy prockach X2 (kn9) ,wydaje się być dobrym rozwiązaniem jednak zakupię albo poczciwego Gigabyte Ga-p31-ds3l albo brzydala, o którym w sumie mało na tym forum napisano, Dfi Infinity Blood-iron P35-t2rl... ...a jak będzie wtopka to od czego jest allegro :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 (edytowane) Msi P35 Neo2 - skopane ustawienia pamięci w biosie i niska wydajność na wysokim FSB Do FSB 513mhz wydajność jst normalna, dopiero powyżej trzeba podciągać FSB Setem ;] i niema żadnych skopanych ustawień pamięci...przestawiasz 4 timingi i płyta świetna :) Było o tym 1000 razy. Edytowane 15 Stycznia 2008 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 Podobno nowy bios do Abita coś poprawił. Każda płyta z tych będzie dobra, więc proponuję zrobić... losowanie :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kicha Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 Albo tak jak ja to zrobilem zastanawialem sie czy kupic MSI P35 Neo2 czy DFI Blood Iron i wkoncu kupilem i czekam az ja otrzymam DFI LanParty DK P35 T2S/R :D . A tak nawiazujac do tematu to wybierz te 2 ktore ci najlepiej leza i poprostu rozpisz sobie ich plusy i minusy i wtedy wybierzesz ,a jak nie to rzuc moneta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 Abit Ip35 - czasami się nie włącza problemy z sieciówką podwójny boot - ale to przypadłość większości płyt na P35 chociaż z tego co wyczytałem to Abit Króluje U mnie nic złego z tą mobo się nie dzieje. Po aktualizacji biosu, przez program Abita pod Windę (bardzo prosta obsługa) nie ma dual boota. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piwor Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 albo DFI BloodIron Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 (edytowane) Foxconn P35A-S - problemy z Radkami miały tylko 3 osoby, z czego u 2 okazało się ze walnięta jest karta. Tak to płyta praktycznie bezproblemowa, zwłaszcza na BIOSie P28 lub P34. Edytowane 15 Stycznia 2008 przez YogiCK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarKov Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 (edytowane) Czyli jednak Foxconn - oby nie musiał iść po tygodniu na allegro hehe aaa jeszcze jedno jeśli chodzi o tego Foxconna są jakieś dziwne lagi na dyskach IDE ( na razie mam taki ) bo tak mi sie coś o uszy obiło Edytowane 15 Stycznia 2008 przez MarKov Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...