Flesher87 Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 (edytowane) Witam wszystkich !! Kupiłem Acera Extensa 5220 NWLMI i mam problemy z zainstalowaniem Windowsa XP z dodatkiem Service Pack 2. Korzystałem z programu nLite żeby dodać do mojego windowsa sterownik od dysku i niestety program mnie zawiódł ponieważ po skończonej operacji nie chce mi wystartować systemu z cd-roma i że tak powiem nie znam innej opcji wgrania tych sterowników do tego laptopa. Proszę o pomoc i wyjaśnienie jak to trzeba zrobić. Z góry wszystkim dziękuje. Edytowane 15 Stycznia 2008 przez Flesher87 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 Nowy bios/poprawić płyte robioną w nLite. http://www.purepc.pl/node/881 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flesher87 Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 (edytowane) Nagrałem tą płytę w nLite ze sterownikami do sata i puściłem ją na innym komputerze aby sprawdzić, rozpoznaje płytę i karze wcisnąć dowolny klawisz aby ją uruchomić, wcisnąłem i wczytało mi z powrotem pulpit a w biosie ustawiłem żeby wystartował jako pierwszy z cd-romu więc nie wiem czemu nie chce jej uruchomić Edytowane 15 Stycznia 2008 przez Flesher87 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojrakrock Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 zadzwon do serwisu acera, podaj model, na maila wysla ci bios i instrukcje jak to zrobic. wiem bo to sprzedaje :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 13 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2008 wejdź do biosu (F2 przy starcie) i przestaw tryb pracy kontrolera z AHCI na IDE. włącz też boot menu co przy starcie pozwoli Ci wybrać napęd z którego bootujesz (F12) po tych operacjach standardowa płyta instalacyjna XP bez problemu zobaczy dysk i będziesz mógł swobodnie zainstalować system. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dinn Opublikowano 13 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2008 witam kolega ma ten sam problem i w biosie nie jma tego kontrolera niestety :( wiec nie ma jak tego przestawic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meilbox Opublikowano 13 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2008 najnowzy bios do wgrania spod windowsa albo dosa.... i wtedy bezdie wszystko cycus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...