Skocz do zawartości
Flesher87

Acer Extensa 5220 Nwlmi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich !!

Kupiłem Acera Extensa 5220 NWLMI i mam problemy z zainstalowaniem Windowsa XP z dodatkiem Service Pack 2. Korzystałem z programu nLite żeby dodać do mojego windowsa sterownik od dysku i niestety program mnie zawiódł ponieważ po skończonej operacji nie chce mi wystartować systemu z cd-roma i że tak powiem nie znam innej opcji wgrania tych sterowników do tego laptopa. Proszę o pomoc i wyjaśnienie jak to trzeba zrobić. Z góry wszystkim dziękuje.

Edytowane przez Flesher87

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nagrałem tą płytę w nLite ze sterownikami do sata i puściłem ją na innym komputerze aby sprawdzić, rozpoznaje płytę i karze wcisnąć dowolny klawisz aby ją uruchomić, wcisnąłem i wczytało mi z powrotem pulpit a w biosie ustawiłem żeby wystartował jako pierwszy z cd-romu więc nie wiem czemu nie chce jej uruchomić

Edytowane przez Flesher87

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wejdź do biosu (F2 przy starcie) i przestaw tryb pracy kontrolera z AHCI na IDE.

włącz też boot menu co przy starcie pozwoli Ci wybrać napęd z którego bootujesz (F12)

po tych operacjach standardowa płyta instalacyjna XP bez problemu zobaczy dysk i będziesz mógł swobodnie zainstalować system.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi