BeCkS Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 WaterCooling by BeCkS rev.1.0 Sprzęt: CPU - Intel Core2 Duo E6750 2,66GHz / 3.2GHz - 8x400 MOBO - Asus P5N-E SLI nVidia nForce 650i SLI RAM - OCZ Platinum rev.2 Dual 2x1 GB 800MHz DDR2 / 461.5MHz GPU - GeForce 7600 GT Gainward Bliss PCX 256MB (PCI-E) DT SilentFX 560/1400 - 604/1592 HDD - Seagate Barracuda 7200.10 250GB 16MB Cache S-ATA 2 BUDA - Thermaltake Armor Czarny z wentylatorem 250 mm Water Cooling: Blok CPU - D-Tek Fuzion CPU / 253zł Blok NB - Swiftech MCW30 / 116zł Chłodnica - Black Water Advanced 123 rev. 2.0 / 163zł Pompka - Hydor Seltz L-30 II / 118zł Rezerwuar - Black Water AluTank 135 Blue / 78zł Płyn - Feser One 1L UV Acid Green / 48zł Węże - Innovatek wąż 8x10mm Przezroczysty / 30zł Pasta - Zalman ZM-STG1 / 25zł 2x Szybkozłączka skręcana SM8/10 - kolanko / 18zł 2x Szybkozłączka skręcana SM8/10, gwint 1/4" - kątowa / 18zł 4x Szybkozłączka skręcana SM8/10, gwint 1/4" - prosta / 24zł Razem : 891zł W planach: 1x Swiftech MCW30 - blok NB / 116zł Black Water COLOSSUS / 430zł LAING S1-15/700B / 288zł Razem : 834zł Temperatury : ( Boxowe chlodzenia ) Temperatura otoczenia : 22*C Tmperatura CPU : IDLE : 36*C STRESS: 56*C Temperatury : ( Water Cooling ) Temperatura otoczenia : 22*C Tmperatura CPU : IDLE : STRESS: Sprawdzę jak dojdzie zasiłka ;) Fotos : Proszę o rady co zmienić , dodać itp :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 Pierwszy raz Cie usprawiedliwia ;) Ale na wielki minus zasługuje umiejscowienie tego reza ... gorszego miejsca nie mogłeś wybrać :D Nie dość, że traci w ogóle sens bytu w tym miejscu (jako że nie da sie dolać cieczy bez wyjmowania), to utrudnia dostęp do podzespołów oraz wymusza poniekąd to kolanko (obrzydliwe) - To musisz poprawić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeCkS Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 (edytowane) Wiem :( planuje go wstawić po prawej stronie płyty.gł ;) jak tylko zakupie nowy zasilacz :) Edytowane 15 Stycznia 2008 przez BeCkS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wookie85 Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 no juz to pisalem na cooling.pl okropne kolanko ;] , kable mozna ladniej ulozyc i na tym niebieskim nie beda walil po galach ;] ogolnie na plus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
charles Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 Znawcą ani autorytetem nie jestem w dziedzinie WC i ogólnej estetyki, ale ja bym popracował nad kablami ;) O ile wokół mobo tego nie ma za wiele, o tyle to kłębowisko koło napędu jest nie do przyjęcia. Widać, że próbowałeś to rozwiązać, upychając kable w jakiś tam otwór... Ogólnie tak to już jest, że różne rzeczy wykończa się w trakcie użytkowania. No i mówiłeś, że zasilacz niedługo zmieniasz, więc czekam na wersję zmienioną ;) Ogólnie pozytywnie, nawet ładnie płyn świeci ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
choody92 Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 Cześć Podoba mi się twoje WC. Kość pamięci z czarnego slotu przepnij do następnego żółtego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 To samo zauwazylem Chyba lepiej by pamieci pracowaly w dualu [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 No i ten woofer z x530 z biurka zdejmij i od sciany odsun!:) A wc mi sie podoba. Wielki plus za podanie cen, nieraz grzebale pare minut aby znalez cene jakiegos egzotycznego bloku;P Pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2008 ten rez najlepiej za buda sie prezentuje szefie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeCkS Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2008 Cześć Podoba mi się twoje WC. Kość pamięci z czarnego slotu przepnij do następnego żółtego. No właśnie i tu jest problem :( po przepięciu , komp sie zwiesza przy większym obciążeniu :( To samo zauwazylem Chyba lepiej by pamieci pracowaly w dualu [; Pracują ;) Co do reszty komentarzy to wezmę je pod uwagę przy przerabianiu w/c :) Dzięki za rady :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Scythe Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 Kto ci doradził kupowac hydora ? ;) Nie lepiej było wziaść cr'a ktory bez problemu pociagnalby ten uklad ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pussey Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 (edytowane) Scythe I zwróć uwagę ile za niego zapłacił -118zł Za 99zł miałby Black Water, albo dołożyłby te 61zł i miał pompę D-TEC'a (189zł). Przy firmowych blokach i reszcie sprzętu akwariowy Hydor to błąd za taka gotówkę... Becks Wydaje mi się, że sprężyna pomiędzy CPU, a NB jest zbędna. Innovatec'i sie tak łatwo nie załamują jak węże do paliwa i oleju :lol2: Ten otwór w którym chowałeś kable można jakoś ładniej "obrobić" i zamiast tej szarej taśmy przykleić izolację z jakiegoś kabla-będzie tanio i estetycznie. Na D-tecu chyba za mocno sprężynki podociskałeś :rolleyes: Edit: Napisałeś że w planach masz MCW, a ja juz go widze na fotkach :P Edytowane 17 Stycznia 2008 przez Pussey Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robowsky Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 (edytowane) Brzydki zielony płyn :P, Do tego obudowa w środku lepiej wyglądała by na czarno. To tyle ode mnie ;) Edytowane 17 Stycznia 2008 przez robowsky Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ranken Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 1. Przemaluj armor na czarno w środku bo ten kolor jest wręcz brzydki. <_< 2. Zmień wentylatory Thermaltake'a bo są głośne i tracisz na efekcie ciszy. :blink: 3. Uporządkuj te kable na spodzie obudowy (gdzieś w róg czy coś). :angry: 4. Przenieś w inne miejsce ten rezerwuar albo go wywal wogole. :-| I po tych zabiegach myślę że kibelek będzie full wypas :D Życzę powodzenia i pozdrawiam!! :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeCkS Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 Napisałeś że w planach masz MCW, a ja juz go widze na fotkach Wiem , ale planuje wstawić drugi :P za tego niebieskiego radiatorka :P , co do koloru to faktycznie niebieski jednak jest paskudny :( ale malować nie będę ;) będą maty :) Postaram się wszystko poprawić :) jak tylko skończę to wstawię fotki ;) Dzięki za rady Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeCkS Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 Mały Update: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pussey Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 Nadal uważam że sprężyna CPU-NB zbędna :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeCkS Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zapomniałem ściągnąć :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 ten wentyl na froncie przeraża mnie :x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys-Tech Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 WC ładnie się prezentuje, chociaż mi bardziej sie podobało jak chłodnica z tyłu obudowy wisiała i do tego ten Wentyl AC na widoku jak Arni już wcześniej napisał :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 (edytowane) Dokładnie, wentyl z przodu musi ostro dawać po uszach, a ten z tyłu przy zasilaczu to już w ogóle zbędny ... po co on tam? Tego sub'a to wsadź pod biurko ;) Edytowane 21 Stycznia 2008 przez Miazga82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaX_CCC Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 fajne naklejki na budzie ;) jak chcesz to mam trochę takich to możesz sobie ich więcej poprzyklejać :P Okno będzie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeCkS Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 ten wentyl na froncie przeraża mnie WC ładnie się prezentuje, chociaż mi bardziej sie podobało jak chłodnica z tyłu obudowy wisiała i do tego ten Wentyl AC na widoku jak Arni już wcześniej napisał :/ Dokładnie, wentyl z przodu musi ostro dawać po uszach, a ten z tyłu przy zasilaczu to już w ogóle zbędny ... po co on tam? Tego sub'a to wsadź pod biurko Wiem wiem , ale na razie muszę czymś dyski chłodzić :P , chłodnica będzie z tyłu ;) fajne naklejki na budzie icon_wink2.gif jak chcesz to mam trochę takich to możesz sobie ich więcej poprzyklejać icon_razz.gif Okno będzie? To jest taka mała historia mojego kompa :D tzn jakich firm podzespoły "miałem" i "mam" :D Okno jest ;) ale dziewczyna mi plexe złamała :mur: i muszę kupić nową :mur: ( dużo twardsza ) :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaX_CCC Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 jakie masz tempy dysku że takiej wichury potrzebujesz <_< Miałem kiedyś ten wentyl - nieźle pierdział @5V :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeCkS Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 jakie masz tempy dysku że takiej wichury potrzebujeszPo włączeniu kompa 45*C podczas grania w gry itp ( po 4h ) 62*C ja po prostu mam bzika na punkcie temperatur :P u mnie max może być 40*C :P obecnie dyski maja 22*C w spoczynku , stress ( granie itp ) max 35*C ale zmieniam wszystkie wentylatory na Noctua NF-P12-1300 :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wookie85 Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 jak dysk bez nawiewu leci do ponad 60 to oddal bym go na gware , mam chyba ten sam dysk i max leci 45 a jest na stabilizatorach , tak bylo 41-42 , no chyba ze cos ci skutecznie ten dysk podgrzewa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaX_CCC Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 to jaką masz temp w pokoju ? chyba skutecznie chłodzisz czujnik temp w dysku... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeCkS Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 to jaką masz temp w pokoju ? chyba skutecznie chłodzisz czujnik temp w dysku... 29*C ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...