Skocz do zawartości
elektrykk

Który Z Tych Zasilaczy Wybrać?

Rekomendowane odpowiedzi

Na razie mam Athlon64 X2 4200+ s.939, 2GB ramu, 8600GTS, dysk 250GB, DVD-RW, X-fi oraz tuner TV.

Nie planuje OC, ale z czasem pewnie jakiś sprzęt wymienię lub dołożę.

Zasilacz ma być JAK NAJCICHSZY (bez robienia fanswapa;)), mieć nowoczesną konstrukcję z dobrą 12V.

Z tego co szukałem, to najbardziej pasują mi takie:

jak dla mnie - dobra cena:

Antec EarthWatts 380W (190zł)

Seasonic S12II-380 (220zł)

drożej:

Corsair 450VXEU 450W (240zł)

Seasonic S12II-430 (270zł)

Be Quiet! Straight Power E5 Rev.2 (chyba dopiero wersja 450W ma mocniejsza linię 12V, ale koszt 285zł)

Pomóżcie, co wybrać??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nie, miałem już brać któryś z tych dwóch, ze wskazaniem na Seasonic S12II-380 :) Nie słyszałem wcześniej o cykaniu w EarthWatts i S12II. Nie chce płacić takiej kasy i słuchać świerszcza. Okazuje się, że Corsair 450VXEU 450W też podobno często cyka. Be Quiet! SP 450W jak dla mnie trochę przydrogi... no i też może cykać?!:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli rozumiem, że masz boxowe chłodzenia i ich pochodne, tylko zasilacz masz jakiś słaby i myślisz, że potrzebujesz najcichszy na rynku zasilacz? Jeśli tak, to spokojnie możesz kupic coś dużo głosniejszego i tańszego od w/w PSU. Tym bardziej, jeśli obecnie masz tylko psełdo zasilacz. Zależy, co tam niedługo będziesz chciał zmieniać. Jeśli calego kompa i chcesz dobry i cichy zasilacz, jak to mówią na przyszłość to BQ SP 450 jest dobrym PSU. Do obecnego kompa z zapasaem starczy Ci 350W, wieć 350 GPS Chiefteca będzie odpowiednie, do tego Svende mówił niejednokrotnie, że ten zasilacz zaslicza się do cichych przez duże C.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Muszę wymienić zasilacz jak najszybciej, bo to Feel:) Grzeje się niemiłosiernie itp... Myślałem, żeby wziąć od razu coś cichutkiego, porządnego i przyszłościowego, stąd wziąłem takie drogie propozycje. Chodzi o tego Chiefteca: http://zenfist.pl/chieftec-gps350eb101a-p-155.html?? Zaoszczędziłbym trochę grosza:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzi o tego Chiefteca: http://zenfist.pl/chieftec-gps350eb101a-p-155.html?? Zaoszczędziłbym trochę grosza:)

Jo, chodzi o tego, tylko sie nie naprężaj i nie weź wersji 400W lub wiecej bo te chodza jak suszarki Edytowane przez svende

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi