ke3r Opublikowano 19 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2008 siemka, pisze ponieważ mam ostatnio dylemat opisze wam swój problem, mam nadzieje że ktoś mi poradzi:) Tak więc mam teraz 500zł, oraz teraz mam takiego Barton 2500+ Asrock K7vt4a pro 512 mb ram radeon 9200 128mb series sound blaster x-fi xtreme audio Caviar-80gb i teraz nie wiem czy sprzedać to co mam zostawić budę, cd-romy,dysk twardy i kupic coś nowego czy może czyli mobo,proc,psu,gpu,ram? czy może dołożyc coś do tego kompa, zależy mi na tym żeby pograć sobie w cod4 Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi:) POZDRO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 19 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2008 Sprzedaj to co masz nie opłaca się ładować już w ten sprzęt kasy. Kasę ze sprzedaży starych gratów dokładasz do tych 500zł i kupujesz: E2140 lub E2160, Gigabyte P31 DS3L, 2GB Ramu 667 Kingston/Goodram i 8600GT Palita Sonic+. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ke3r Opublikowano 19 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2008 a mógłbyś mi powiedzieć ile mniej więcej mógł bym krzyknąć za swój stary zestaw? z czego ja wyczytałem jak te pentiumy e 2140 to trzeba oc'owac w tym problem, że ja nigdy nie podkręcałem, trochę szczerze mówiąc boję sie podkręcać, żeby nie poszło z dymem ... a nie opłaca się kupować athlonów x2? i jaki zasilacz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kvazi555 Opublikowano 19 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2008 (edytowane) allegro.pl prawdę Ci powie ile masz krzyknąć za to co masz. Co do OC to to żaden problem poczytasz trochę forum i sobie poradzisz, a co do amd x2 to nie opłaca sie w to pakować teraz e21x0 wykręcony chociażby na 2,7 zjada takiego athlonka na śniadanko :) zasilacz np. modecom mc 350-400W Edytowane 19 Stycznia 2008 przez Kvaz! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ke3r Opublikowano 19 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2008 nie wiem na 4 stówki mogę liczyć ? nie wiem czy wystarczy na tego palita 8600gt... cod4 by chulał dobrze na takim sprzęcie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 19 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2008 (edytowane) ke3r napisał(a): a mógłbyś mi powiedzieć ile mniej więcej mógł bym krzyknąć za swój stary zestaw? z czego ja wyczytałem jak te pentiumy e 2140 to trzeba oc'owac w tym problem, że ja nigdy nie podkręcałem, trochę szczerze mówiąc boję sie podkręcać, żeby nie poszło z dymem ... a nie opłaca się kupować athlonów x2? i jaki zasilacz? Co do wyceny starego sprzętu to kłania się Allegro, tam sprawdź sobie mniej więcej po ile takie części jak ty masz chodzą, z 300zł dostaniesz :) Co do OC to nie jest nic trudnego, tu na forum jest full tematów z cyklu ''jak podkręcać?'' więc sobie poradzisz, kupujesz takiego E2140 lub E2160 i jak na dobrą sztukę trafisz to bez problemu zrobisz 3Ghz. EDIT: COD4 nie jest zbyt wymagający wiec będzie ładnie latał na takim sprzęcie :) . Edytowane 19 Stycznia 2008 przez maruh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 19 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2008 Łatwo nie łatwo z O/C. Są ludzie którzy się tego panicznie boją. Dla nich właśnie alternatywą jest X2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 19 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2008 Ajaj przestawiasz fsb na 333 dzielnik na 2,4 napięcie w ramach potrzeby i chodzi - straszna filozofia. Niestety amd w chwili obecnej leży. Nie wiem - może sie podniesie - ale na razie nie zapowiada się. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ke3r Opublikowano 19 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2008 a modecom mc-350 starczy na ten sprzęt? bedzie chodziło wszystko, ja tam nawet tego nie będę podkręcał na maxa 2,5-2,7 ghz myślę styknie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 19 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2008 Starczy starczy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ke3r Opublikowano 19 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2008 a karta graficzna jakąś tańszą jaką polecacie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kvazi555 Opublikowano 19 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2008 używkę 73/76gt na ddr3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jc Opublikowano 19 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2008 x1800 z allegro :D jezeli jeszcze sa , za 250 jak znajdziesz to akurat ;], jak nie to oczywiscie 76gt troszke tansza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 19 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2008 Za 287 wczoraj kupiłem Palit 8600GT na DDR3 więc w tym przedziale cenowym tylko taką lub ewentualnie Sonic+. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ke3r Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 http://morele.net/produkt/63535 prubowac kupic abita?:) czy moze nie ryzykowac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 ke3r napisał(a): http://morele.net/produkt/63535 prubowac kupic abita?:) czy moze nie ryzykowac? Hehe kliknąć nie zaszkodzi :) , pewnie ci coś odpiszą, zresztą pisze że towar niedostępny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 dzikidaniel napisał(a): Za 287 wczoraj kupiłem Palit 8600GT na DDR3 więc w tym przedziale cenowym tylko taką lub ewentualnie Sonic+. Wczoraj za 240zl sprzedalem 8600gt sonica+revolteca:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...