Skocz do zawartości
ke3r

Burzetowy Zestawik :)

Rekomendowane odpowiedzi

siemka, pisze ponieważ mam ostatnio dylemat opisze wam swój problem, mam nadzieje że ktoś mi poradzi:)

Tak więc mam teraz 500zł, oraz teraz mam takiego

Barton 2500+

Asrock K7vt4a pro

512 mb ram

radeon 9200 128mb series

sound blaster x-fi xtreme audio

Caviar-80gb

i teraz nie wiem czy sprzedać to co mam zostawić budę, cd-romy,dysk twardy

i kupic coś nowego czy może czyli mobo,proc,psu,gpu,ram?

czy może dołożyc coś do tego kompa, zależy mi na tym żeby pograć sobie w cod4

Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi:)

POZDRO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprzedaj to co masz nie opłaca się ładować już w ten sprzęt kasy. Kasę ze sprzedaży starych gratów dokładasz do tych 500zł i kupujesz: E2140 lub E2160, Gigabyte P31 DS3L, 2GB Ramu 667 Kingston/Goodram i 8600GT Palita Sonic+.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a mógłbyś mi powiedzieć ile mniej więcej mógł bym krzyknąć za swój stary zestaw? z czego ja wyczytałem jak te pentiumy e 2140 to trzeba oc'owac w tym problem, że ja nigdy nie podkręcałem, trochę szczerze mówiąc boję sie podkręcać, żeby nie poszło z dymem ...

a nie opłaca się kupować athlonów x2?

i jaki zasilacz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

allegro.pl prawdę Ci powie ile masz krzyknąć za to co masz. Co do OC to to żaden problem poczytasz trochę forum i sobie poradzisz, a co do amd x2 to nie opłaca sie w to pakować teraz e21x0 wykręcony chociażby na 2,7 zjada takiego athlonka na śniadanko :) zasilacz np. modecom mc 350-400W

Edytowane przez Kvaz!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ke3r napisał(a):

a mógłbyś mi powiedzieć ile mniej więcej mógł bym krzyknąć za swój stary zestaw? z czego ja wyczytałem jak te pentiumy e 2140 to trzeba oc'owac w tym problem, że ja nigdy nie podkręcałem, trochę szczerze mówiąc boję sie podkręcać, żeby nie poszło z dymem ...

a nie opłaca się kupować athlonów x2?

i jaki zasilacz?

Co do wyceny starego sprzętu to kłania się Allegro, tam sprawdź sobie mniej więcej po ile takie części jak ty masz chodzą, z 300zł dostaniesz :)

Co do OC to nie jest nic trudnego, tu na forum jest full tematów z cyklu ''jak podkręcać?'' więc sobie poradzisz, kupujesz takiego E2140 lub E2160 i jak na dobrą sztukę trafisz to bez problemu zrobisz 3Ghz.

EDIT: COD4 nie jest zbyt wymagający wiec będzie ładnie latał na takim sprzęcie :) .

Edytowane przez maruh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi